Strømmetips

15 serier du kan se nå!

Mange av oss er for tiden mye hjemme, og i den anledning har jeg samlet opp en rekke gode serier du kan kose deg med. Håper dette vil bidra til at dagene dine blir litt mer underholdende!

Teksten er skrevet av praksisstudent hos TV 2 Sumo, Marthe Eide.

De som har gjort sixpencen populær

Peaky Blinders er en stor seerfavoritt på TV 2 Sumo. Har du sett den enda?Gangsterdramaet fra 1920-tallet i Birmingham er spennende, dramatisk og actionfylt. Handlingen er sentrert rundt byens mest fryktede kriminelle gjeng, Peaky Blinders, som har den hensynsløse Tommy Shelby i lederrollen. Han er villig til å gjøre alt for å komme frem i verden, men møter stadig motgang i politiet og rivaliserende gjenger. Serien har både overraskende vendinger, krevende familierelasjoner og umulig kjærlighet. Med sine 8,8 i rating fra IMDB er denne spennings-serien absolutt verdt å sjekke ut. Se hele fem sesonger her!

Hverdagen bak murene

De fleste av oss vet, heldigvis, lite om hvordan det faktisk er å sitte i fengsel. Petter Nyquist blir i Petter i fengsel en del av et slikt miljø. Han skal i 30 dager være innestengt bak murene i Halden fengsel, og bli behandlet som en vanlig innsatt så langt det lar seg gjøre. Her får han et personlig innblikk i hverdagen til både drapsmenn, ranere og notoriske kriminelle. Nyquist får virkelig kjenne på tilværelsen når han etter hvert mister korttidshukommelsen, får søvnproblemer og klaustrofobi.

Hva kan slike leveforhold føre til, og får de innsatte egentlig rehabilitering? Om du lurer på det samme som meg, se hele sesong 1 her!

Blodslit kombinert med humor

Tidligere proffsyklist og fallskjermjeger Dag Otto Lauritzen får stjerner i øynene når han tenker på sin tid i militæret. Nå kaster han et knippe kjendiser ut på dypt vann i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer ikledd uniform skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt fulle potensial. Makker Kristian Ødegård er selvfølgelig med for å ivareta HMS og sikre at alle overlever…

– 14 kjendiser i semifrivillig førstegangstjeneste kan fort bli et av vårens vakreste eventyr, skriver VG og triller terningkast fem. Det samme gjør Dagbladet. Kompani Lauritzen er feel good-TV med lattergaranti, i velkjent Dag Otto-stil! Se nye episoder hver lørdag!

Hvem lyver best?

I spørreleken Lystløgner får vi se kjendiser by på sine mest pikante og usannsynlige fortellinger. Hvem snakker sant og hva er bare kreativ oppspinn? Programleder Erik Solbakken har med seg de faste lagkapteinene Cecilie “Cess” Steinmann Neess og Linn Skåber, pluss fire nye løgnhalser for hver episode. Kan for eksempel Jon Almaas spille sekkepipe? Og har Helene Olafsen virkelig blitt fengslet for tagging?

Se nye episoder hver søndag på Sumo!

Svensk thriller

Du som jakter på en god thriller, og samtidig vil glede ditt spionhjerte: Her får du best of both worlds. Den svenske spionthrilleren har Jakob Oftebro i hovedrollen, som bærer rollen like stødig som sine forgjengere. Det hele starter med en rekke bombe- og cyberangrep som skaper kaos i den svenske hovedstaden. Sikkerhetspolitiet trenger forsterkninger og tilkaller spionen Carl Hamilton, til agenten Kristin Eks store fortvilelse. Hun ser på han som en mulig mistenkt. Leting etter svar i falske spor, lojaliteter som blir satt på prøve og kald krig er bare noen av ingrediensene våre spion-fans vil sette pris på! Se Hamilton her!

Heksejakt

Den norske thriller serien Heksejakt er en intens og aktuell fortelling om hvordan en intern varsling kan utløse et livstruende drama. Økonomisjefen Ida Waage har nådd langt i en mannsdominert og tøff bransje, men når hun får en mistenkelig faktura på bordet nekter hun å skrive under og tar saken videre til styret. Dette skulle vise seg å være en beslutning med store konsekvenser… Historien tar for seg maktkamp og korrupsjon, og tar deg dypt inn i de psykologiske, relasjonelle og de politiske konsekvensene av å varsle. Se serien her!

Line of Duty

Elsker du britisk krim, men er også glad i action og uventede vendinger? Da vil du like Line of Duty! Serien er en prisbelønt krim om den fiktive enheten AC-12, som etterforsker korrupsjon i britisk politi. I hver sesong dukker det opp en ny sak som raskt utvikler seg til en nervepirrende katt-og-mus-lek for kriminalinspektør Steve Arnott og kollegaene hans. På Sumo kan du nå se hele tre sesonger!

Jakten på terrormistenkt

Manhunt: Deadly games er en dramakrimserie basert på en sann historie! Det hele startet med at FBI jakter på den mistenkte etter et terrorangrep under OL i Atlanta 1996. Sikkerhetsvakten Richard Jewell er på stedet under hendelsen og oppdager bomben i forkant. Ved å varsle omgivelsene klarer han å redusere skadene, men plutselig mistenkes han selv å stå bak handlingen. Se serien her!

Jakten på sannheten

The Capture er en britisk thriller med høy spenningsfaktor. Soldaten Shaun Emery blir beskyldt for å ha drept en Talibanfange, på bakgrunn av et videoopptak som reiser spørsmål om bevisets pålitelighet. Den ambisiøse etterforskeren Rachel aner ugler i mosen, men spørsmålet er om hun skal tørre å stole på Shaun. Og hvem er det egentlig som står bak de avanserte metodene for å få ham arrestert? The Capture er i åtte deler om jakten på sannheten i et overvåkingssamfunn der alle bilder kan manipuleres. Se «The Capture» her!

CIA-agent på rømmen fra CIA

Spiontrhilleren Condor er en fartsfylt og engasjerende serie, hvor CIA-analytikeren Joe Turner får både kollegaene og mektige kriminelle på nakken. Turners liv blir snudd på hodet da han tar opp kampen mot terror, og ikke nok med det, han må flykte fra sin egen organisasjon. Du finner hele 10 episoder på Sumo, som sjelden mangler intensitet og tempo. Se hele sesong 1 på Sumo!

Mafiakrig

Godfather of Harlem er basert på historien om den beryktede krimsjefen Bumpy Johnson, som på begynnelsen av 1960-tallet kom ut etter ti års fengsel og finner nabolaget han en gang styrte i total kaos. Bumpy må involvere Genovese-familien for å få tilbake kontrollen. Han danner en allianse til det brutale slaget, med den radikale predikanten Malcolm X. Bumpy befinner seg nå midt mellom Malcolms politiske gjennombrudd og en mafiakrig som truer med å sette hele byen på hodet. Se serien her!

En legende av en komiserie

Den amerikanske komiserien The Office følger livet til de stakkars sjelene som jobber i Dunder Mifflin Paper Company. Her arbeider de i et sosialt undertrykt miljø, under ledelse av den innbilske regionsjefen Micheal Scott. Han ser på seg selv som en politisk korrekt leder, men oppfører seg særdeles upassende som sjef. Og hans, noen ganger, støtende kommentarer er mildt sagt flaue. Denne serien har blitt en legende av en komiserie. Se hele ni sesonger her!

Tidenes midtlivskrise

Den folkekjære skuespilleren Linn Skåber byr på ekstrem flauhet og ydmykelser i komiserien Best før. Som 40 år gamle Lena i full 40-års krise mister hun på én og samme dag jobben og mannen, siste til fordel for den vakre 25-åringen Anemone. Mens hun snubler seg gjennom livet fortsetter hun jakten på kjærligheten, prøver og feiler i nye jobber, samtidig som hun samarbeider med eksmannen og Anemone om deres 10 år gamle sønn. Best før får pinlighetene til å gå lengst mulig, til der du nesten ikke klarer å se, men bare må se likevel. PS: Husk pute. Se serien her!

Svensk komiserie

Den svenske komiserien Solsidan bæres frem av solide skuespillere som byr på latterkramper, varme og kjærlighet. Handlingen tar for seg tannlegen Alex som har flyttet tilbake til sitt barndomshjem på Solsidan med sin samboer Anna. Her forsøker de å balansere sine liv blant snobbete naboer og håpløse barndomskamerater. Det blir satt ord på tanker og følelser, og parene viser frem problemer som er helt vanlige å ha, i en komisk sammenheng. Deres hverdag består av statusjag, fasade og usikkerhet – hvor de hele tiden skal overgå hverandre. Se seks hele sesonger på Sumo!

Younger

Er du ute etter lett underholdning, men samtidig en utrolig gøyal serie? Da er Younger noe for deg! Handlingen tar for seg den nyskilte Liza Miller som desperat ønsker jobb i et forlag etter å ha vært hjemmeværende siden datteren var liten. Dette skulle ikke være enkelt, da hun som 40-åring sliter med å bli tatt seriøst på jobbintervju. En kveld på byen blir hun tatt for å være 26 år gammel, som hun bruker for alt det er verdt når hun nå søker jobb. Og ja, det fungerer. Plutselig jobber hun som assistent for markedssjefen Diana i Empirical, som den unge og moderne 26-åringen hun iherdig prøver å være. Younger er en perfekt blanding av komedie, intriger, sjarmerende romanser og pinlige innrømmelser, alt mens Liza forsøker å ikke bli avslørt.

Younger er en perfekt bingeserie i tiden fremover. Se seks sesonger på Sumo!