Aktuelt

13 serier som gir deg sommerfølelsen!

Sol, sommerfølelse og serietid!

Her sørpå (Hei Nord-Norge, vi ser dere! ❤️) har vi virkelig fått kjenne en smak av sommer i det siste, og vi lengter etter flere varme dager og lyse netter. Kort ned ventetiden med noen seriefavoritter som gir deg den etterlengtede smaken av sommer! I listen finner du både luksuriøs drama, en moderne badeklassisker, herlig komedie og familieintriger! ☀️Kos deg!

Feelgood krimserie

BBC har gjort det igjen, denne gang med et herlig feelgood krimdrama! Serien Mallorca Files tar deg med til vakre Mallorca, hvor den britiske etterforskeren Miranda Blake skal eskortere en kjent kriminell tilbake til England. Ting går ikke helt som planlagt, og hun blir igjen på øya for å starte sin egen etterforskning. Motvillig får hun den avslappede tyske etterforskeren, Max Winter, som partner. De kommer ikke særlig godt overens, men når de sammen løser spennende og livstruende saker får de – til tross for (eller på grunn av?) – sine forskjeller, det hele til å fungere.

Mallorca Files er et lettsett krimdrama uten om det vanlige. Den er ikke bare fylt med kriminelle gjenger, action og en rekke drap, men også mye humor og glede. Se hele første sesong her!

Svensk grillkrydder på tilværelsen

Solsidan - keyart

Den svenske komiserien Solsidan bæres frem av solide skuespillere som byr på latterkramper, varme og kjærlighet. Handlingen tar for seg tannlegen Alex som har flyttet tilbake til sitt barndomshjem på Solsidan med sin samboer Anna. Her forsøker de å balansere sine liv blant snobbete naboer og håpløse barndomskamerater. Det blir satt ord på tanker og følelser, og parene viser frem problemer som er helt vanlige å ha, i en komisk sammenheng. Deres hverdag består av statusjag, fasade og usikkerhet – hvor de hele tiden skal overgå hverandre. Se seks hele sesonger på Sumo!

Tidenes midtlivskrise

Den folkekjære skuespilleren Linn Skåber byr på ekstrem flauhet og ydmykelser i komiserien Best før. Som 40 år gamle Lena i full 40-års krise mister hun på én og samme dag jobben og mannen, siste til fordel for den vakre 25-åringen Anemone. Mens hun snubler seg gjennom livet fortsetter hun jakten på kjærligheten, prøver og feiler i nye jobber, samtidig som hun samarbeider med eksmannen og Anemone om deres 10 år gamle sønn. Best før får pinlighetene til å gå lengst mulig, til der du nesten ikke klarer å se, men bare må se likevel. PS: Husk pute. Se serien her!

Lettsett sjarmbombe

Er du ute etter lett underholdning, men samtidig en utrolig gøy og engasjerende serie? Da er Younger noe for deg! Handlingen tar for seg den nyskilte Liza Miller som desperat ønsker jobb i et forlag etter å ha vært hjemmeværende siden datteren var liten. Dette skulle ikke være enkelt, da hun som 40-åring sliter med å bli tatt seriøst på jobbintervju. En kveld på byen blir hun tatt for å være 26 år gammel, som hun bruker for alt det er verdt når hun nå søker jobb. Og ja, det fungerer. Plutselig jobber hun som assistent for markedssjefen Diana i Empirical, som den unge og moderne 26-åringen hun iherdig prøver å være. Younger er en perfekt blanding av komedie, intriger, sjarmerende romanser og pinlige innrømmelser, alt mens Liza forsøker å ikke bli avslørt. Se seks sesonger på Sumo!

Sommerens hotteste serie

Grand Hotel er kanskje sommerens heteste serie, og hva er vel bedre enn et Miami-hotell overfylt av champagne, romanser og hemmeligheter? På hotellet velter vakre gjester seg i overdådig luksus, men under den perfekte overflaten skjuler det seg skandaler, økende gjeld og eksplosive hemmeligheter. «Frustrerte fruer»-stjernen Eva Longoria er sjefsprodusent for denne dristige dramaserien i tretten deler. Se Grand Hotel her!

Herlig dansk sommerperle

Den danske serien Badehotellet veksler mellom tragedie og komedie, og tar for seg livet og intrigene på et lite badehotell nær Skagen fra 1920 til -40-tallet. I nyeste sesong har krigen nådd Danmark, og på Badehotellet venter Amanda spent. Det er et år siden hun overtok hotellet godt hjulpet av grev Ditmars penger. Sammen med den nye kokken Philip, har hun gledet seg til å ønske gjestene velkommen. Men, vil de dukke opp nå som det er krig? Se hele syv sesonger på Sumo!

Svensk skjærgårdsidyll

Sjølyckan

Sjølyckan er en svensk komiserie om familien Kling og deres paradis i Stockholms skjærgård. Vi møter pappa Bernt, og barna Klara og Thomas med deres kjære. Med tre generasjoner under samme tak en hel sommer, kan mye skje! Forviklinger, lun humor og svensk skjærgårdsidyll – er du fan av Solsidan tror vi du vil digge denne komiserien! Se Sjølyckan her!

Ikonisk 90-tallsserie

Hva er vel en sommerdag uten Baywatch? Den ikoniske 90-tallsserien med David Hasselhoff og Pamela Anderson i spissen tok en hel verden med storm med sine veltrente kropper og sexy badetøy. I tillegg til å redde folk fra å drukne på Santa Monica beach, løser livvaktene kriminalmysterier (of course…) Se ni sesonger av «Baywatch» og to sesonger av «Baywatch Hawaii» på TV 2 Sumo!

En stormende forelskelse

Kjærligheten blomstrer ofte om sommeren, og det gjør det også for Tobias og Rose i denne dejlige danske serie-perlen. Perfekte steder handler om Tobias – en korrekt fyr med slips, en plan og en pen kjæreste. Men slipset strammer, og Tobias har en lengsel etter noe han ikke helt klarer sette fingeren på. Rose er 27, selvvalgt singel, sjarmerende og impulsiv, men uten tro på seg selv. En tilfeldig vårdag møtes de to på gaten i København. Noe “klikker”. Det er ingenting… eller er det alt? Perfekte steder er en nydelig kjærlighetshistorie!

Har du enda ikke sett den? Gjør som de fleste, og fall helt pladask for den store, stormende sommerforelskelsen. Se Perfekte steder her!

«Når’n itje vart som en sku…»

En får væra som en er

«En får væra som en er» er en dramakomedie du ikke har sett maken til! Serien er en videreutvikling av Nationaltheatrets ukonvensjonelle og populære musikkteaterstykke «En får væra som en er», inspirert av Ole Ivars dansebandlåter. Handlingen kretser rundt en klassisk campingplass med sitt samhold og sine utfordringer, der vi møter Lena Kristin Ellingsen, Christian Skolmen, Bernhard Arnø og Henriette Steenstrup i hovedrollene. Se alle episodene på Sumo!

Drama med klasse, humor og mye hud

Vida er en dramaserie om søstrene Emma og Lyn, som neppe kunne vært mer ulike – den ene naiv og selvdestruktiv, den andre kynisk og kritisk. Serien er vellaget, med talenter både foran og bak kamera, og skildrer livet i et meksikansk-amerikansk Los Angeles på en sjarmerende måte – og med mye hud! Vida har høstet ros for å sette søkelys på både gentrifisering og homofobi med klasse og humor, og byr på noe litt utenom det vanlige. Se to sesonger her.

Tropisk legedrama

Dramaserien Good Karma Hospital tar sted i tropiske Sør-India, hvor den desillusjonerte legen Ruby Walker drar for å jobbe på sykehus, komme over kjærlighetssorgen sin og få en ny start. Hun forventer sol, palmer og hvite strender, men det viser seg at hun er langt i fra forberedt på den krevende hverdagen hun har i vente. Se tre sesonger Good Karma Hospital på Sumo!

En farlig jakt på sannheten

I thriller-serien Riviera møter vi den amerikanske kunstkjenneren Georgina, som må håndtere mørke familie intriger på den glamorøse franske rivieraen. Da hennes styrtrike ektemann omkommer i en båteksplosjon, starter hun en farlig jakt på sannheten som er bygget på vold, drap, løgner og hemmeligheter. Se to sesonger på Sumo!