Vi ler hele veien til banketten

Hahahahaha!!!

Vi ler hele veien til banketten. For nå skal Norrøna-guttene spille semifinale i NM. 

Og vi har samtidig løst en hodepine for Fyllingen.

For det er en overhengende fare for at Eivind Tangen forsvinner til en eller annen toppklubb et eller annet sted i Europa til sommeren. Og da har mange spurt seg hvem som skal overta høyrebacken.

Men klubbledelsen trenger ikke lete lenger. For løsningen er nærmere enn de tror. 

For neste sesong bør klubben satse på Vidar Gjesdal som spillende trener.

Greit, Grundigligaen for herrer holder nok et ørlite høyere tempo enn G40-klassen i veteran-NM, men det blir en bagatell i den store sammenhengen.  For Gjesdal gir Fyllingen en ny dimensjon. Han kan spille både back og ving, og han er et dødelig kontringsvåpen.

Det føres ikke statistikk i veteran-NM, noe som for øvrig er uhørt. Men det er neppe mange som har scoret flere mål enn Gjesdal i dagens tre kamper. I tur og orden har han senket Ørland, Gamle Oslo Håndballklubb og Havørn. Christian Berge, can you hear me? Ta en kikk på Gjesdal!

Les også: När vi gräver guld…

Havørn ble slått 14-8 i kvartfinalen. Dermed venter Kragerø i semifinalen for Norrøna. Og hvis de tror det bare handler om å stoppe Gjesdal, så skal de få seg en overraskelse. Det ligger en artist og lurer ute på vingen også.

Gunnar Pettersen har alltid forfektet at en målvakt som redder 50 prosent av skuddene den har fått mot seg, har holdt verdensklasse. Derfor går undertegnede fornøyd til sengs i kveld etter å ha reddet to av de fire skuddene jeg fikk mot meg i kvartfinalen, vel vitende om at GP mener at jeg har holdt verdensklasse. 

Det må være lov å skryte av Norrøna som klubb. I år stiller vi med fire lag i NM – et i hver gutteklasse – og tre av fire skal søndag spille semifinale. Bare juniorene i G35 er ute av turneringen.  Det står det respekt av.

Det står 8. september 1889 på treningsdrakten min. Det er stiftelsesdatoen for Norrøna. Det er ikke så mange i årets tropp som har vært i klubben helt siden den gang, men det er imponerende hvilket samhold det er i klubben og hvor glade alle blir i Norrøna.

Jeg kom selv til Norrøna i 1994. Jeg ble i klubben i tre sesonger, og det er de tre gøyeste sesongene jeg har hatt i karrieren min. Du kom til en klubb der gamleguttene var med rundt A-laget. Der det sosiale sto ekstremt sterkt. Der Terje Moe, Eddie Strømsø, Arne Rognaldsen, Tor Henriksen og de andre som jeg tror var med og stiftet klubben, var med og bidro i klubben i deres hjerte. De fortalte røverhistorier fra gamledager og stilte alltid opp.

Les også: Going for gold

Nå er den gjengen i semifinale i G60, mens Oddvar Jakobsen, Ole Holmaas, Per Matre, Børge Ellingsen og resten av G50-gjengen også er sikret medalje. Vi er stolte av gamleguttene våre.

Det er også på plass med en liten hyllest av arrangøren. For i år har de videreutviklet veteran-NM. For det er litt gøyere når sluttspillet blir en liten rebus. Ikke vet du hvor du skal spille. Ikke vet du når. Og hjernetrim har ingen vondt av.

Etter nitidig detektivarbeid fant vi ut at vi skulle spille åttedelsfinale mot Gamle Oslo HK kl 13.00 i Gautesetehallen. Dette fant vi ut ved å sammenligne kampnummer på kamprapporten i hallen med kampnummer på tre ulike sider på NHFs hjemmeside. Sånt liker vi. Til neste år kan vi kanskje utvikle det videre. Gjøre det til et rebusløp der man kjører fra hall til hall helt til vi finner hallen vi skal spille i. Det kunne blitt gøy det.

Men nå er det bankett. Den skal vi ikke vinne. For vi har noen kamper i morgen som skal vinnes.