Tidenes mulighet

Kjære alle pengefolk i Norges land.

Les dette som et forslag til en investering. En investering som neppe kommer til å gi veldig stor avkastning, men som garantert vil gi mye moro. Veldig mye moro.

For det er en kjent sak at å investere i idrett ikke er noe man gjør for å tjene penger.

Likevel er det nok av dem som vil putte penger inn i tippeligalag.

Men hva med å tenke litt ut av boksen? Og heller putte pengene inn i et håndballag?

30 millioner seere
Sogndal har det minste budsjettet i Tippeligaen – med 29 millioner kroner. Med det budsjettet ville man vært i stand til å bygge et lag som hadde hevdet seg i Champions League.

Tenk det da? Champions League!

Det er ikke helt som i fotball, men der er jo aldri noen norske lag med uansett.

Men Final 4 i Köln i begynnelsen i juni ble sendt på tv i 140 land. Over 30 millioner så finalen. Så det er litt andre tall enn det norske fotballag blir vist frem for.

Og i motsetning til fotball, så er det faktisk mulig å nå toppen i håndball. Og aldri har muligheten vært større enn nå.

Storklubb slått konkurs
For mens fotballen styrer på som aldri før, har håndballen fått merke finanskrisen kraftig. Så sent som tirsdag ble storklubben Atletico Madrid slått konkurs. Det er som om Real Madrid skulle bli lagt ned. Samtidig trakk Ademar Leon seg fra Champions League på grunn av dårlig økonomi.

Det betyr at det er mange spillere på aller høyeste nivå som er klubbløse, og som ville vært mulig å hente til Norge dersom en klubb kunne vise til en skikkelig satsing. Spillere som Ivano Balic, Jonas Källman og Julen Aguinagalde er i øyeblikket ledig på markedet. De havner sikkert i større klubber, men det skyver andre ut i kulden. Nå klarer Dinamo Minsk å lokke spillere fra Barcelona og Slovenia til Hviterussland. Så det er virkelig mulig.

Tenk så moro det ville vært med et norsk lag som hevdet seg blant de aller beste? Danskene har fått det til. Men satsingen til AG København manglet et fundament. En som tør gå på en sånn satsing må tåle et par år med underskudd. Men for 45 millioner kroner bør en ha grunnlag for tre års satsing. Og da bør det kunne gå av seg selv etter det. Hvis ikke har det ikke livets rett.

Kan gjøres hvor som helst
Og dersom et norsk lag begynner å lage trøbbel for Kiel og Barcelona, så tror jeg til og med norske medier vil fatte interesse. Hvem vet? Kanskje vi får noen nye idrettsyndlinger? Og det vil garantert løfte det norske landslaget også.

Så hvis det er noen der ute som har lyst til å være med på et eventyr. Det kan være i Bodø, Fyllingen, Elverum, Haslum, Follo eller hvor som helst. Det vil garantert lokke noen av Norges beste hjem. Og krydret med et par internasjonale stjerner, kan det bli veldig bra.

Kom igjen. Det blir minst like moro som å sitte og fryse på en tippeligaarena i oktober – med håp om å sikre seg en femteplass på tabellen.