I kokosligaen kan alt skje

Herreligaen i håndball er blitt døpt kokosligaen.

Alle slår alle. Og i øyeblikket kan ti av tolv lag i teorien ta medalje. Da Viking slo Runar var det hele komplett. Da hadde Runar grepet om gullet, mens Viking fortsatt lå på bunn med minuspoeng.

Jeg tippet en jevn liga før sesongen, men ikke så jevn. Jeg tippet at fem lag ville slåss om medaljene, og Elverum ville stå igjen på toppen etter sesongen. Disse fem lagene er alle i topp seks, og mye skal til dersom Elverum skal rote bort gullet nå.

Og at Haugaland ville ta steget tilbake til 1. divisjon etter sesongen.

De to lagene jeg bommer skikkelig på er Viking og BSK/NIF.

På papiret har Viking et mannskap til å være på øvre halvdel. Men manglene defensivt har vært større enn fryktet. I tillegg så vil skadene ingen ende ta. Når  det går to år uten at det tar slutt, så må man se på hva man driver med.

Jeg må innrømme at jeg lot meg lure når det gjelder BSK/NIF.

Som jeg skrev i vurderingen min:

Jeg vet Scheie liker å være i utfordrerposisjon og jeg plasserer dem under nedrykksstreken, men jeg er slett ikke sikker på om de havner der når regnskapet gjøres opp etter sesongen.

For Frode Scheie var veldig klar på at han ville nederlagsdømmes. At han hadde alle forutsetningene mot seg. Han hadde så få spillere at han ikke kunne fylle dommerkortet en gang. Han lovet meg til og med en kamp når de skulle møte Fyllingen i Bergen – for det ville være åpne plasser på kortet. Nå jobbet jeg dessverre da BSK/NIF var i Bergen, så noen kamp ble det ikke.

Da Eskil Berg Andreassen ble ansatt som trener for Tertnes, kom han med et sitat i Bergens Tidende som jeg ikke glemmer.

“Håndball er en veldig rettferdig idrett. De som trener best, blir best!”

Du kan komme langt med talent. Men uten treningstalent, når du ikke til topps. Og det er det Scheie har fått til med BSK/NIF. Han økte treningsdosene kraftig da han overtok. Samtidig som han organiserte dem defensivt og dro ned tempo i kampene. I starten gjorde dette at de holdt følge i 40 minutter, uansett motstander. Men etter jul har de fått full uttelling for treningsgrunnlaget. Og nå står de med seks strake seirer. Egentlig er jeg ikke overrasket.

Jeg hadde et stort håp foran denne sesongen, og det var at Bodø skulle overleve. Nå kan de dårligst havne på kvalplass. Så sjansen er stor for at håpet skal innfris. Og neste sesong overtar Børge Lund. Det blir spennende å se om han klarer å kombinere trenerrollen med spill. Gjør han det så blir det moro i Bodø Spektrum. Denne sesongen har de hatt nesten 1800 tilskuere i snitt. Tenk hva et BHK på øvre halvdel kan dra av publikum?

Når seriespillet er over, venter sluttspillet. Og dersom BSK/NIF skulle få Fyllingen, så er jeg klar, Frode.

Jeg er kanskje ikke i min aller beste form, men jeg er i bra slag. Jeg har tre kamper i fjerde divisjon denne sesongen, med 18 baklengsmål i snitt. Til sammenligning har laget vårt sluppet inn 32 i snitt på de åtte kampene jeg ikke har spilt. Så jeg er klar for litt høyere nivå. Og det hadde vært kjekt å få min tiende eliteseriekamp. Og kanskje få min første seier. De ni første endte nemlig med tap.

For alt kan skje i kokosligaen…