Hater, hater, hater NHF, eller?

Skandalen er et faktum. Vi er ute av veteran-NM!!!

Etter 12-15 for Kragerø er det slutt. Ferdig. Finito. Og siden rikspressen ikke er her for å fordele skyld, så skal jeg ta den jobben.

For noen må jo få skylden for denne skuffende exiten.

Da er det jo mest naturlig å lete andre steder enn hos oss.

Og det virker helt rett å legge størsteparten av ansvaret på Norges Håndballforbund.

For hadde de ikke dyttet Kragerø inn i Dødens gruppe, så ville vi nå vært i gang med nøye forberedelser til en åttedelsfinale mot NTNUI. Veien mot finalen ville lagt åpen.

Vi vant de kampene vi måtte for å ta oss videre. Men så var det dette femte laget i gruppen. Som ikke hadde noe der å gjøre.

Vi har diskutert om vi skal nekte å anerkjenne Kragerø som deltaker i gruppen vår. De var jo ikke der i utgangspunktet. Vi vurderer altså å møte opp til åttedelsfinalen vi mener vi egentlig har kvalifisert oss for. Vi vant jo tross alt to av tre kamper i den opprinnelige gruppen vår. Mosjøen på sin side er videre etter å ha vunnet en av sine to gruppekamper.

Vi må nok gi NHF hovedansvaret for den turneringsskandalen det er at publikum søndag ikke får se Jarle Rykkje i aksjon. Hater, hater, hater NHF, runget det i garderoben etter kampen.

Vi må også gi Kragerø en del av skylden. Det er ikke mulig å være så vinglete at man ikke klarer å bestemme seg for om man skal satse på G35 eller G40. For Stig Gürrich og Brede Pedersen er de beste spillerne på begge lagene. De må jo skjønne at de ikke klarer å ri to hester inn i solnedgangen. Og det måtte selvsagt gå utover oss. Stig Gürrich kunne sunget “I’m a poor lonesome cowboy” med NM-gull rundt halsen i G40 på søndag. Nå blir det for mange kamper på ham. Han burde utvilsomt stått over mot oss. Og de hadde helt sikkert en utespiller som kunne stått i mål for Brede Pedersen. Det tror jeg ville vært best for dem med tanke på å forsvare NM-gullet i G40.

Det er jo litt klisje å skylde på dommerne. Så det skal jeg holde meg for god til. Men de var selvsagt katastrofalt dårlige og avgjorde kampen i vår disfavør. Såpass ærlig må vi være.

Vi har en lagleder med virke i forsikringsbransjen. Han kunne konkludere som de alltid gjør i hans bransje: Skylddeling!

Når vi nå har fordelt skylden for vår exit i veteran-NM, så er det egentlig uvesentlig å gå inn på at vi hadde en potetsekk i mål, bommet på fem-seks hundreprosentsjanser og gjorde en rekke feilvalg mot slutten av kampen. Det hadde trolig ikke noe å si for resultatet.

Det er surt å ryke ut når en helt klart ikke har kunnet gjøre noe for forhindre det selv. Eller?