Takk for hjelpen!

Froland12

Hvor mange kasser Pepsi Max skal til for å slokke en skogbrann? Ganske mange, i alle fall om du skal slokke 40.000 mål.

Til Sivilforsvaret! Mange takk for seks flasker Pepsi Max, en flaske Solo, fire wienerpølser i brød, en tallerk lapskaus, en skolebolle, samt en sjokolade (selv om den ble spist av en kollega).

Det er lørdag morgen og klokka har så vidt passert 09:00. En sjåfør av en åttehjuling ligger og sover på golvet inne i Røde Kors-teltet. Vi spør om det er greit å filme han. Ingen har noe i mot det, bare vi ikke vekker han. Han har visstnok kjørt åtte-hjuling i 16 timer i strekk og trenger en liten “powernap”.

Hundrevis av profesjonelle og ikke minst frivillige fra Heievernet, Røde Kors, Luftforsvaret, Sivilforsvaret, brannvesen og politi er i sving for å stoppe flammene i Froland i Aust-Agder. Og et tjuetalls fotografer og journalister, meg inkludert, som er i sving for å finne de beste eksklusive historiene til neste sending eller nettutgave.

Brannen ser etter hvert ut til å være under kontroll, og flere og flere evakuerte får vende hjem.

Utvilsomt takket være stor innsats fra mer eller mindre frivillige som stiller opp når katastrofen er et faktum.

Aksjonen for å få slukket brannen i Froland har blitt kritisert. Jeg skal ikke mene noe om det, annet enn å konstatere at et så stort apparat som det som er i sving her på Sørlandet akkurat nå er imponerende å følge på avstand. At noen i apparatet faktisk tenker på at vi journalister blir sultne og tørste er ikke mindre imponerende.

Wienerpølsene var gode, bare synd jeg oppdaget så seint at lapskausen var helt genial.

Jeg finner 54 kasser foran Sivilforsvarets telt. Hvor mange kasser Pepsi Max mener du skal til for å slokke en skogbrann?