En helt fra Sørlandet

Feier1

De som får besøk av denne mannen i morgen tidlig, bør spandere på han en god kopp kaffe. Jeg tror vi må være enige om at han fortjener det!

Det er seint fredag kveld i Mykland sentrum. Brannvesen, Heimevernet og Sivilforsvaret pakker sammen slanger og utstyr etter etter en lang og slitsom uke. En av norgeshistoriens største branner er slukket. Så godt som, i alle fall.

Utenfor Joker-butikken treffer jeg på en kar med brannuniform og nesten kullsvart ansikt. I forbifarten spør jeg hvordan det har gått med slokkingen. Det aner han ikke, han har siden klokka fire i dag morges stått mitt oppe i skogen på sitt tilmålte område. Før han gikk på 17-timersvakta rakk han å sove to timer. Hvordan det har gått med de mange hundre kollegaene ellers i skogen aner han ikke.

– Det er litt rart alt sammen. Jeg har jo ikke verken sett eller hørt en nyhetssending på en hel uke. Men det kan se ut som om det er over nå, sier Kjell Trondsen.

Og hva gjør en brannmann som har kjempet mot flammene i flere døgn i strekk?

Svar: Han går tilbake på jobb.

Det er i alle fall beskjeden han har fått i kveld. I morgen er det vanlig arbeidsdag, og for feiermesteren i Kristiansand brannvesen venter neste pipe allerede mandag morgen.

– Skal du virkelig feie piper?

– Feievarsel er allerede sendt ut. Det er vel bare å starte fra toppen på lista, smiler Trondsen.

Ta vel imot feiermesteren fra skogen!