Hvil i fred, Nøste

NøSte Snagit Ny

Jeg regnet med at det måtte være en ny korrupsjonssak i StatoilHydro, et ran eller kanskje et nytt drap da min kollega kom stormende nedover gangen og ropte til meg at jeg måtte sjekke forsiden på Aftenbladet.no.

Det er ikke så mange dagene siden jeg skrev om lokale mediers massive dekning av livet til den vesle ulldotten – eller fjærballen om du vil – i Breiavatnet i Stavanger sentrum.

Og egentlig hadde jeg ikke tenkt å skrive mer om svaner. Men når regionens storavis dager etter at de har døpt svanungen igjen rydder forsiden for å fortelle siste nytt fra byens fugleliv, føler jeg at jeg ikke har noe valg.

For klokka 09:01 ryddet Aftenbladet.no forsiden for å fortelle at “Nøste” var funnet død i vannkanten ved Eldres Hus, bare 16 dager gammel.

Spekulasjonene rundt svanungens død er i full gang. Både måker, kråker og rotter blir mistenkeliggjorte, men ingen kan gi noe eksakt svar på hva som har skjedd. Kanskje får vi det i morgendagens papirutgave.

Jeg støtter meg i alle fall til innlegget fra en av avisens lesere. – Dessverre er vel dette naturens gang, skriver hun.

Hvil i fred, Nøste.

Blir det for lite eller for mye myke nyheter i norske medier?