Prinsen av Breiavatnet

NøSte1

Knapt to uker gammel har denne vesle ulldotten i Breiavatnet i Stavanger fått mer omtale i lokale medier enn Norges nye tronarving. Etter å ha blitt nærmest døgnkontinuerlig overvåket på nett, TV og radio ble den nye svanungen “Nøste” i går høytidelig døpt på Aftenbladet.no.

Vi journalister blir ofte beskyldt for å være vel blodtørste og konfliktsøkende. Men for de som foretrekker de mykere nyhetene, har begivenhetene stått i kø i Stavanger denne våren.

Den første store nyheten dukket opp i forbindelse med den storslåtte åpningen av kulturbyåret Stavanger 2008 12. januar i år. Ifølge Rogalands Avis ble operafremføringen til «Dame du Lac» midt ute i Breiavatnet for sterk kost for to svaner. Foran tusenvis av sjokkerte tilskuere fløy den ene svanen forfjamset rett inn i veggen ved Narvesen på Byterminalen, og måtte tas hånd om av politi og viltnemnd. To dager seinere kunne imidlertid Aftenbladet.no melde at svanen hadde kommet seg etter sjokket, og at den trolig var tilbake i Breiavatnet.

23. januar kunne Rogalands Avis igjen fortelle en dramatisk svanehistorie. Denne gangen var det en svane som måtte tas hånd om etter å ha forvillet seg inn i bytrafikken. Utover våren tok stadig svaner seg inn på land. 13. mars kunne Aftenbladet.no fortelle at svanene nå ville overta hele Torget.

I april sprakk nyheten alle ventet på. Det første svaneegget var lagt i et reir ved Breiavatnet. De to konkurrentene Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad opprettet begge sine egne svaneredaksjoner, som fortløpende kunne rapportere om den ene egget etter det andre. Men eggene forsvant dessverre på mystisk vis. Bortsett fra det ene – som ble svanungen “Nøste”.

Og som altså klarte å sjarmere en TV 2-reporter og sikre seg spalteplass også i denne bloggen.

Blir det for lite eller for mye myke nyheter i norske medier?