Arbeids og treningsrytme hånd i hånd

Nå er de aller fleste kommet inn i arbeidsrytmen igjen etter en forhåpentligvis god og energipåfyllende sommerferie. Kanskje er du en av de mange tusen som syklet Birken i helga? Heldigvis viste værgudene seg fra en bedre siden denne gangen og mange fikk gode tider. Flere satte til og med ny pers, noe som tyder på at det er lagt ned mye godt treningsarbeid.

Denne gangen er jeg like mye opptatt av den vanlige trimmer som birkebeineren. Av erfaring vet vi at det ikke er like lett å komme inn i de gode rutinene med treningen etter sommerferien der man har lagt seg til vaner det ikke er lett å bryte opp. Om man før ferien syklet eller gikk til jobb, så kan det nå være fristende å sette seg inn i bilen i stedet. Kanskje er det surt vær i tillegg noe som gjør det ekstra tungt å dra på seg treningstøyet.

Om dørstokkmila er ekstra høy for å få rørt seg så er det som regel opp til en selv å gjøre noe med det. Er det snakk om å sykle/gå til jobb så sett en tydelig startdato for når du skal komme inn i den gode rytmen igjen. Du vil raskt oppleve hvor deilig det er å komme på jobben etter å ha rørt på kroppen. Å være ferdig med treningen når man kommer hjem er også deilig, da ligger hele kvelden fri for andre aktiviteter.

Å avtale trening med andre er et velkjent knep for ikke å ha noen mulighet for å lure seg unna. Det å kunne ha det sosialt samtidig som man får trent er en flott kombinasjon. Kanskje kan et par faste dager i uka sammen med venner, kolleger, familie være en god ide?

Variasjon i treningen motiverer; enten det gjelder aktivitetsform, lengde og intensitet. På sykkelen har du mange muligheter, om du har syklet mye landevei tidligere i sommer så kan noen kortere turer i terrenget være mer moro enn lange turer på veien.

Det viktigste er å komme inn i den gode rytmen med jevnlig trimming/trening slik at du får den gode følelsen. For det er aller viktigst; nemlig at du kjenner at den fysiske fostringen gir deg mer overskudd i hverdagen. Som kommer alle til gode, både deg selv og de du omgås.

Hilsen Atle