Slyng deg til en enda spenstigere kropp

Her kommer del to av slyngesaken jeg gjorde for Budstikka. Øvelsene under er for de som er interessert i et komplett program i slynger. (Fra topp til tå)

Her er første del av Anne Martes styrkeprogram med slynger.

Øvelse 7: Fremoverlening (Superman)

Trener: mage/rygg -core skulderstabilitet
Stå på kne under apparatet. Spenn mage og ryggmuskulatur, og len deg fremover samtidig som du stabiliserer kroppen. Unngå å svaie for mye i korsryggen. Øvelsen kan også gjøres stående for å gjøre den tyngre. Eller med en og en arm.

Øvelse 8: Ettbens bekkenløft

Trener: rygg mage-muskulatur, setemuskulatur
Ett av bena i stropp ca 30 cm over bakken. Press hælen ned, løft opp setet og det frie benet. Beveg det frie benet opp mens bekkenet holdes i vater. Legger du armene i kors over brystet eller beveger det frie benet ut til siden blir øvelsen tyngre.

Øvelse 9: Hoftehev

Trener: sete muskulatur, rygg/mage muskulatur.
Legg deg på siden med beina i slynge. Hev hofta opp fra bakken mens overkroppen er i ro. Hold deg stabil og synk ned igjen, øvelsen blir tyngre hvis du fjerner støtten fra armene.

Øvelse 10: Høy roing

Trener: rygg, spesielt øvre del av rygg, bakre del av skulder.
Len deg: Sittende, stående eller liggende bakoverlent. Armene strukket opp og ut til siden. Spenn mage- og ryggmuskulatur. Trekk sammen skulderbladene, bøy albuene og trekk
overkroppen opp. Ha albuene ut til siden vannrett. Senk deg rolig ned igjen. Vinkelen på kroppen din avgjør vanskelighetsgraden.

Øvelse 11: Triceps press

Trener: triceps (bakside overarm) og mage/rygg
Stropper i valgt høyde. Len deg forover til albuene er i ørehøyde. Bøy så i albuene. Press kroppen tilbake ved å rette ut armene. Kan også gjøres stående for å gjøre øvelsen
tyngre.

Øvelse 12: Bicepscurl

Trener: biceps,(framside av overarm), mage/ rygg
Len deg bakover med strake armer foran kroppen med håndflaten mot taket. Trekk deg oppover ved kun å bøye i albueleddet, altså bruke armene. Alt annet skal være i ro. Vinkelen på kroppen din avgjør vanskelighetsgraden.

Øvelse 13: Avansert skuldervandring

Trener: skulder, mage rygg, bein, armer (stort sett hele kroppen)

Start i en plankeposisjon på hendene og beveg deg bakover så du kommer høyere og høyere med kroppen! Dette er en vanskelig øvelse som krever meget god stabilitet i kroppen din.

Foto: Karl Braanaas, Budstikka