Ekspedisjonsdeltakerne

Ekspedisjonen har de beste forutsetninger for å gjøre denne turen til noe mer enn en skitur til Sørpolen. Vi har en sjelden kombinasjon av fagkunnskap og ekspedisjonserfaring – og vi ønsker å bruke en skitur gjennom klodens minst utforskede kontinent til å formidle vår kunnskap om vitenskap, skiløping, eventyr og polarhistorie.

Vegard Ulvang

Vegard Ulvang

Skiløperen
Vegard Ulvang (48). En av Norges største skiløpere gjennom tidene. Vegard har 14 VM- og OL-medaljer og en rekke verdenscupseire. Han har dessuten gjennomført en rekke ekspedisjoner i forskjellige deler av verden. I det siste har han markert seg som en engasjert miljøforkjemper.

 Forskeren
Jan-Gunnar Winther (48). Direktør ved Norsk Polarinstitutt. Jan-Gunnar har doktorgrad fra NTH innen polar hydrologi og har i 20 år arbeidet med polarforskning med spesialisering på klimastudier av isbreer og havis. Ledet i 2007–2008 den norsk-amerikanske forskningsekspedisjonen til Sørpolen under Det internasjonale polaråret.

Jan Gunnar Winther

Jan Gunnar Winther

 Eventyreren
Stein P. Aasheim (60). Nestor blant norske eventyrere etter å ha besteget fjell (bl.a. første norske Everest-bestigning), padlet elver, krysset ørkener og jungler og seilt under alle himmelstrøk. Stein har utgitt et dusin bøker og vært opphavsmann til en rekke TV-programmer.

Stein P. Aasheim

Stein P. Aasheim

Historikeren

Harald Dag Jølle (40). Polarhistoriker ved Norsk Polarinstitutt. Harald Dag var medredaktør for bokverket Norsk polarhistorie og skriver for tida på en biografi om Fridtjof Nansen for Gyldendal Norsk forlag. Han er heller ingen novise når det kommer til lange skiturer og bratte fjell.

I Amundsens fotspor

Sak som gikk i Lørdagsmagasinet på TV 2 i september 2010.

1286

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.