Tålmodighet er en dyd

Etter snart to måneder i dansemodus, slår det meg hvor vanskelig det er å få noe til å se enkelt ut!

Denne gangen gjelder det cha cha cah. En dans som fordrer kvikt hode og kulelagre i hoftene. Personlig har jeg nok mer av det siste enn det første. Min dansepartner og trener gjør de mest grasiøse bevegelser og har nok et lite håp om at jeg skal kunne følge opp innvitten. Men det er ikke så lett. En ting er selve grunntrinnene, men så skal det settes inn i en koreografi som skal være spennende og seervennlig.

Dansen er sammensatt av forskjellige sekvenser, som isolert sett er overkommelig. Men så var det å huske når de forskjellige sekvensene skulle starte, hvordan overgangene var etc.

Da hender det at min skjønne trener utbryter :”Hva gjør du nå?” og siden jeg som regel ikke har noe godt svar på det, hender det at jeg trekker store veksler på frøken Divakovas tålmodighet.

Min også, forresten.

Men et lyspunkt vil jeg holde frem. Vi har en åpning som funker. Det er da noe, selv om 15 sekunder ikke er nok til å fylle en hel dans.

Men vi gir ikke opp!

And Now…The Fish Slapping Dance

Først og fremst: http://www.youtube.com/watch?v=i9SSOWORzw4

Tusen takk til alle som har stemt 🙂  Rune kom videre pga dere! xox

Det er viktig med hvile og god mat mellom alle trenings øktene. Vi må holde energinivået høyt med å spise gode råvarer til måltider- nemmlig fisk/sjømat!  Dette har vært vår hemmelighet, men nå må vi dele og spre fiske gleden:

http://www.thonshopping.no/Kjopesentre/storo-storsenter/Butikker1/Butikker-shopping/Sjoveien/

Her er vårt favoritt sted, som vi har utnyttet ved hver mulighet.  (‘Sjøveien’)  De lager den beste sjømat vi har smakt på lenge!  Her har vi aldri danset The Fish Slapping Dance dessverre, men kanskje neste uke!!  (om dere stemmer oss videre, of course)

Hilsen fra oss

Reker, bacalao og fiskesuppe

Tango for 2!..men han er bare en mann, som gjør så godt han kan.

Her kan man ikke være sjenert!

Etter en stor utfordring denne uken (som du ser mer om på live sending, lørdag 24 september), føler vi oss endelig ‘back on track’.

Vi må finne på noe som er spennende og fresh, pga denne utfordringen- og vi har valgt å spille på vårt fine samspill!  We’re going nose-to-nose this week 🙂

Tango er ikke langt vekk fra Paso Doble i sin karakter, så det var glatt overgang denne uken.  Men- tango har enda mer sensualitet…

Detter er fra Wikipedia, om tango (fra tidlige dager i hvertfall!)

“Musikken og dansen uttrykker smerte, glede og seksuelt begjær, med undertoner av både aggresjon og ømhet.”

Vi jobber med å føle oss komfortabel i ekstrem nærhet til hverandre.   Vi har det gøy og er kjempe glade vi fikk lære/lage en ny dans!  Ny dans, ny låt, nye kostymer…ny sending…dette NYter jeg!

Spennende koreografi

Dansegleden har vi uansett!

Stolt Over Lollipopen

Jeg vil si TUSEN TAKK til alle som støtter Rune og meg i årets Skal Vi Danse. :-* Vi er utrolig giret for denne ukens utfordring med TANGO!

Vi har lovet at vi skal gi dere “Kung Fu Fighting del 2” kommende lørdag i tango…vi fortsetter i samme tempo og vil lage kjempe dans for dere!

Vi hadde flere møter med pressen, og forrige uke var vi med Vårt Land i et hyggelig samtale (video)

video: http://www.vl.no/video/satser-alt-pa-a-overleve-neste-danserunde/

bilde: http://www.vl.no/folk/rune-larsen-danser-seg-til-tyrefekter/

Her hadde vi det kjempe gøy.  Mer av dette takk!!

Kyss & Klem

Senorita Olga

For en gledelig overraskelse

For en overraskelse!

Jeg var så innstilt på å møte i danseduellen. Gledet meg faktisk litt til å danse om igjen med Olga. Hun er en strålende dansepartner og en eksotisk “sigøyner”. Skuldrene var lave – i motsetning til forrige uke. Dette er gøy. Jeg merker jeg like å danse. Men så er det så utrolig mange flinke deltagere i år, derfor var forventningene lave.

Men så kommer meldingen om at vi er gått direkte videre til neste runde!!! Fantastisk!

Det eneste skår i gleden er at skjønne og snille, Rachel måtte forlate oss. Vi er blitt en vennegjeng og da er det alltid trist når noen forsvinner. Vi kommer til å savne den flott jenten med det gode smilet,

I dag er det søndag og Olga har sagt at dersom jeg trodde at forrige uke var tøff, er det bare blåbær mot det som jeg vil oppleve denne uke. Vi skal danse tango! Og i likhet med de andre dansene har jeg aldri danset tango i mitt liv. Min danseerfaring er lik null, så dette blir et nytt land å erobre. Men med Olga som lærer er det en mulighet for at det kan gå bra.

Ellers er jeg både ydmyk og takknemlig for all den støtten Olga og jeg har fått. Vi må ha fått enormt med seer-stemmer for å kompensere for dommernes mer “moderate” karakterer. Takk igjen!

Spanish roots

Treningene denne uken har vært TØFFE- vi jobber og kjemper hardt for bedre poeng mens vi lager en eksplosiv Paso Doble show for dere kommende lørdag 17.september.  

Det er gøy å stå på, spesielt etter så lave  poeng (som jeg synes var alt for lavt for den fine valsen vi danset;), men vi føler oss motivert og fokusert- vi skal løfte hodet og jobbe enda hardere!

Vi har mer energi enn noensinne og vår innsats er maksimal og vi gir ikke opp!   Vi gir alt!!

Vi gleder oss så mye til lørdag!!

Jeg elsker Paso Doble dansen: den er lidenskapelig, romantisk og danses med mye kraftige bevegelser- som jeg synes er veldig gøy å utføre.

Det skal bli vakkert med alle 10 parene, i Paso Doble eller Quickstep

Paso Doble!

Første dans

Da jeg spilte til dans i sin tid, var det siste dans som gjaldt. I går var det første dans som gjaldt.

Jeg var nok tryggere hin hårde dager på striledansen utenfor Bergen, enn jeg var i går. Det vil si, jeg var SVÆRT fornøyd med det Olga og jeg presterte på de to siste prøvene, og rimelig fornøyd med generalprøven. Men så kjente jeg på nervene. En følelse det er mange, mange år siden jeg har kjent på.

Jeg pleier å få et ekstra kick når det er publikum, eller direkte TV-sendinger, men det var i sammenhenger der jeg hadde kontroll. Dette var ukjent land. Men vi hadde jo klart det så bra i uken som gikk. Så fornøyde var vi at vi ikke trente dagen før. Ja, ja vi lærer av alt.

Men når jeg så dansen i dag syntes jeg ikke det var dumt, likevel. Men jeg er jo rimelig subjektiv.

Jeg er stolt av dette bildet

Paso Doble

Det ble en svært intens og effektiv trening i dag. Olga ga meg bakgrunnen for Paso Doble. Om tyrefekterens kamp mot oksen, om kappens betydning, om “kampen” mellom de to som danser og ikke minst om holdningen jeg skal ha gjennom hele dansen.

Dette kan bli spennende å lære og forhåpentligvis flott å fremføre. Jeg har ikke svettet så mye på en trening som jeg gjorde i dag. Vi har en uke på oss og vi skal virkelig gjøre vårt ytterste i kamp om poeng og stemmer.

Første møte med kamera

I dag var vi i TV-studio for de første kameraprøvene. Alle danseparene fikk danse to ganger foran kamera, og selv om det var litt nerver ute og gikk, var det mange fine prestasjoner.

Olga og jeg hadde det svært hyggelig, og fikk mange tilbakemeldinger på “god kemi”. Det setter jeg pris på, for dersom to mennesker som danser sammen ikke viser at de har det kjekt, er jo noe av grunnen til å danse borte.

Det er treningen igjen i morgen og min store lykke i dag er at Voltaren-kuren min synes å virke positivt inn på beina mine. Har ikke hatt så lite smerter i beina på fem uker. Det lover godt!

Rune jobber hardt- og får resultater!

Runes store arm-muskler kommer ikke i veien for en kjempe god dansestilling 😉 Ladies? Hva tror dere?

Wow for noe hektiske dager!!  Det nærmer seg Premiere lørdag 10 september…og vi er spent, spent, SPENT!  Kanskje litt sliten også..?  Nei, det har vi ikke tid til.

Rune er klar!

Jeg må si at som dansepartner og danse lærer til Rune, er jeg svært fornøyd med innsatsen Rune gir hver dag.  Han sliter med vondt i leggene, men det stoppper han ikke i det minste.

Han er alltid tidlig til treninger, han er klar til å danse og øve ‘no matter what’ og han kjemper gjennom alle utfordringer som en champion 😉  -til og med med et stort smil, som dere alle kjenner godt 😀

Her er noe bilder av Rune’s flotte danse-posisjoner fra de siste treninger.

I morgen skal vi prøve våre første danse-antrekk til premieren!  På premieren må vi se ut FABULOUS- jeg er alltid glad for å komme inn hos Hanne og Elin og prøve på de mengder av fine kjoler som de har, hengende rundt… det er som i en film!  Eller som i en Fairytale…en danse-fairytale!  “I’m in love, with a danse-fairytale…even though it hurts”  (Dette kan alle deltakere si ‘Amen’ til, tror jeg ;-))

God natt! og god trening til alle parene i disse siste dagene før det første programmet!

*Over & out*

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.