Savnet meg?

Oj, lite blogging i det siste. Jeg har vært så travel med livet forøvrig, rett før jeg havner i den berømte tidsklemma. Men her er noen bilder dere kan kose dere med i alle fall!

Her viser Mamma og Jonas at morgenstund alltid har gull i munn hjemme hos oss…

Men så fort kvelden kommer, er alt bra igjen. Søskenkjærlighet kaller jeg dette bildet!

Jeg er usikker på hva som egentlig foregår her, men det er godt mulig at dette er et forsøk fra Pappas side på å bli “Hundehviskeren”. Onkel Jonas kaller seg for “Svogerskrikeren”.

Mor og datter 🙂

I’ll be back, bloggen!

Hilsen Ronja:)

Onkel Kjekk

Introducing: The Uncle.

Tenkte å reklamere litt for et produkt jeg har troen på. Nemlig onkelen min, Jonas. Han er singel, uten at jeg forstår helt hvorfor – han er jo både kjekk og veldig grei.

Kjekke Onkel Jonas

Joda, han har hatt sine kvinnelige bekjentskaper. Men de har av ulike årsaker forsvunnet like fort som de har dukket opp. En gang datet han en dame med bare rosa bukser. Kjempesøt, men onkel mente det ble litt distraherende i trafikken. En annen dame, med verdens fineste hår og med lange ben selv Barbie ville misunnet henne, måtte snu i døren da Jonas oppdaget at hun hadde litt for mange katter. Det var egentlig bare to, men Jonas mente at det var tre for mye.

Ok, det er mulig han er litt kresen.

Jeg kan jo også nevne at onkelen min ikke akkurat er revisor og jobber i dress og pønsker på tall hele dagen. Åneidu, min onkel er tegneserietegner! Jeg vet ikke om det finnes kulere yrke. Så han er langt fra kjedelig, for å si det sånn.

Og ikke minst, dette fantastiske produktet kommer i en uimotståelig pakke – eget hus, en festlig søster som også er hans samboer og ikke minst:  en søt og sjarmerende niese. Meg altså.

Selv om han kanskje ikke er typen som proklamerer tåredryppende dikt på Valentinesday, så kan han overraske. En gang overrasket han sin nyeste flamme hjemme hos henne. Med kurven full av både champagne og jordbær. Men den som ble mest overrasket var vel helst han som åpnet døren hjemme hos flammen – nemlig kjæresten til onkels utkårede.

Så nå ringer han alltid før han skal overraske.

Aldri et kjedelig sekund i vår familie!

Så, kjære lesere, hva synes dere om produktet, “Onkel Jonas”?

(Han kommer til å drepe meg når han leser dette…)

Hilsen Ronja:)

Objection, Your Honor!

Vet jeg har snakket om det før, men nå tror jeg at jeg har funnet ut hva jeg skal bli når jeg blir stor.

Har alltid sett opp til sterke kvinneskikkelser. Sånne som får gutta til å skjelve litt i de nypressede buksene sine. Som er både tøff og feminin og får respekt. Og som kler seg i designerdrakter og høye hæler.

Jeg vil bli advokat! Jeg har jo sett det på tv – hvordan de vandrer elegant rundt i gangene som om hele verden er deres catwalk. Og de prosederer med den største overbevisning og vinner hver sak. Sånn vil jeg bli!

Jeg elsker Lovlig Blond-filmene. Reese Witherspoon (er det bare jeg som reagerer på at navnet hennes høres ut som “Ris With a Spoon” – som i Ris med skje… ?!!) er helt herlig i rollen som den blonde, men litt dumme jus-studenten Elle Woods. Hvis hun kan, så kan jeg. Hehe 🙂

Jeg kan bli legally Red!

Eventuelt kan jeg bli advokatsekretær. Det tar nemlig veldig lang tid å bli advokat. Jeg orker ikke sitte på en trist lesesal i hundre år. Jeg vil ha litt action. Å bli sekretær tar vel toppen 6 måneder – og jeg slipper å lese alle de tunge lovsamlingene. Perfekt.

Husker dere hun blonde i Ally McBeal? Hun med krøllene som fikk med seg alt som skjedde og egentlig var den kuleste av de alle. Hun vil jeg være. Høye hæler og full kontroll.

Haha, vi ligner jo litt også!

 Hvordan skal jeg gå frem for å bli det?

Hilsen Ronja:)

Kjærlighetsdagen

I dag er det Valentins-dagen! Og det er en koselig dag, syns jeg. Rosa hjerter overalt, blomsterhilsener og kjærlighetsbrev.

Det beste med dagen er gavene. Helt klart. Verden flyter over av hjerteformede sjokolader, røde roser og forelskede par på romantiske dater. Noe så deilig! Verden trenger mer kjærlighet. Så enkelt er det. Og med kjærlighet så mener jeg gaver.

Det handler bare om å vise godhet og omsorg for andre.

Jeg har fått tre hyggelige mailer i innboksen min, to har poket meg på facebook og en har sendt meg blomster i dag. Håper det kommer mer…

Selv skal jeg bake sjokolademuffins og drikke rødvin med mamma i kveld.

Hun er jo tross alt den personen jeg er gladest i – i hele verden.

Hvis hun er ledig da, forresten. Hun har fått kledelige (og passende!) røde roser i kinnene i det siste. Spørs om det ikke vanker noen ekte roser på henne også. Hmmm. Må stå på vakt ved døren i dag!

Hvem skal du gi Valentines-oppmerksomhet til?

Ronja:)

p.s. Bildene er hentet fra weheartit.com

Selma

Tenkte jeg skulle introdusere dere for verdens fineste hund. Hun er det faktisk og hun vet det selv.

Vakreste Selma!

Mamma bruker henne som psykolog og pappa bruker henne som publikum for sine innbilte oppsetninger.

Er hun ikke fin?

Hilsen Ronja:)

Skilsmissebarn

Da jeg var liten, følte jeg meg skikkelig unormal. Foreldrene mine var nemlig fortsatt gift.  Alle de andre i klassen min hadde skilte foreldre og jeg ble litt sjalu. De fikk dobbelt opp med bursdagsfeiringer, dobbelt så mange gaver til jul og ikke minst dobbelt opp med ferier.

For seks år siden skilte mamma og pappa seg. Jeg lurer på om de egentlig er klar over at de er skilt.

Her er pappaen min og jeg.

Jeg trodde at når noen skilte seg, så var det fordi de ikke orket å være sammen. Mamma og pappa henger sammen daglig. De er naboer, de deler omsorgen for meg og Selma og har felles vinkjeller.

De har et morse-system som går ut på at de kan blinke med lysene i huset så og så mange ganger og så kommer de til hverandre med vin, egg eller hva det måtte være. Det er mamma som bruker det mest. Pappa kommer løpende. Som oftest har mamma blinket feil og får rødvin når hun trengte melk eller noe sånt. Hun har aldri egentlig klaget på det.

Så da er jeg altså også normal. Doble hjem, doble ferier og dobbelt opp med kjærlighet.

Har du skilte foreldre?

Hilsen Ronja:)

Mamma søker mann

Jeg tror det er på tide mamma får seg en kjæreste. I går så jeg at hun danset slow med støvsugeren og hun hører mye på Celine Dion om dagen.

Hun er jo en veldig flott dame, så det burde ikke være noe problem. Jeg har lyst til å hjelpe henne, men vet ikke helt hvordan. Så kjære bloggleser: Hvordan kan en 50-ish dame få seg kjæreste i dag?

Se så fin mamma jeg har da!

Hun er ganske normal, elsker vin og sikkert turer i skog og mark. Helst mark egentlig. Eller kanskje skog. Så lenge det er flatt og ikke krever for mye svetting, tror jeg hun er med!

Har du noen forslag til hvor hun kan finne en bra mann?

Hilsen Ronja:)

Hva skal du bli når du blir stor?

Jeg ønsker meg en krystallkule. Tenk så fint å kunne se inn i fremtiden – og se hva man ender opp som.

For hva skal man egentlig bli når man blir stor?

Jeg kunne ønske jeg hadde hatt en plan. Noen har det fra de er små og holder seg til den. De vil bli kirurger, og plukker fra hverandre dukkene sine i en alder av tre år. Eller de vil bli frisører og skamklipper lillesøstrene sine.

Jeg hadde en plan. Og den gikk ut på å ikke bli stor nok til å måtte ta det valget.

Men her sitter jeg da. Og verden ligger for mine føtter (som for øvrig har utrolig kule sko på seg i dag, bilde kommer senere). Jeg må bare finne ut hva det er denne verden trenger meg til.

Mange følger i sine foreldres fotspor. Og det hadde vært en idé hadde det ikke vært for at moren min forsker på amøber og lignende småkryp og noen ganger dyrker grønske på oppvaskkosten fordi hun synes det er fascinerende.

Pappa er dirigent. Dirigenter veiver mye med armene. Jeg ser så dum ut når jeg veiver med armene. Dessuten jobber dirigenter mye på kvelden. Og da vil jeg ha fri, så det går bare ikke.

Haha, her er min søte og rare pappa – og meg. Supermusikalske!

Vennene mine har valgt å studere alt fra jus til sykepleie til revisor. Standard. Men jeg føler meg ikke helt standard. Jeg vil ikke sitte på et kontor resten av livet og stirre på tall. Heller ikke skifte bleier på voksne mennesker (- jatakk, jeg har HØRT historiene!).

Jeg vil sette spor. Jeg vil utforske verden. Og gjerne være trendy samtidig. Kanskje jeg skal bli hjelpearbeider i Afrika. Øke bevisstheten deres. På fargevalg og hva som kler en. Det er nok ikke lett å finne klær i et fattig land. Jeg har jo sett hvordan de kler seg der. Det er mye rart, for å si det sånn. Vi snakker asymmetriske skjørt og magetopper. Og piercinger av tre. Veldig 1995. Så min hjelp vil være uvurderlig!

Litt spesielt, men med en liten touch av Ronja kan dette bli bra!

Jeg blir en slags krysning mellom Mor Theresa og Jan Thomas! Det er jo sykt kult! Tenk da! Jeg ser det for meg allerede. Jungel møter Luis Vuitton. Prada goes ørken. Ronja vs bastskjørt.

Ronja mottar Nobels Motepris!

Snakkes, bloggen!

Hilsen Ronja

Hei alle sammen!

Dette er min nye blogg og her vil jeg skrive om ting som skjer i livet mitt, gi deg tips om klær og sminke og ellers bare lufte tanker og ideer.

Mac’en min og jeg! Og Selma i bakgrunnen.

Håper du liker bloggen min. Bare å kommentere hvis du vil!

Hilsen Ronja:)

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.