Power-ranking Europa III

Her er min vurdering av Europas beste lag basert på kvalitet og form.

15. Leipzig  
14. Sevilla
13. Borussia Dortmund
12. Leicester
11. Juventus

For første gang siden 2004/05-sesongen er ingen av disse to i kvartfinalen av Champions League. (Alle foto: NTB Scanpix)

10. Liverpool
De nådde trolig bunnen 7. mars, da Fulham var det sjette laget på rad som tok med seg tre poeng fra Anfield. Naturlig nok lå fokuset på returkampen mot Leipzig, og da Klopp sendte utpå sitt for tiden beste lag ble det et fullt fortjent avansement til kvartfinalen. Om noe burde Liverpool ha scoret enda flere mål mot serietoeren i Tyskland. Deretter ble det seier på en middels dag mot Wolverhampton, og dermed er det fortsatt mulig å bli topp fire. Den største forskjellen i disse to kampene utgjør Fabinho, som er en nøkkelspiller i sin foretrukne posisjon sentralt på midtbanen.

Plassering forrige gang: 9

9. Manchester United
Til tross for en knallsterk seier på Etihad har ikke United blitt tittelutfordrer. De har ikke tapt noen kamper siden januar, men i den perioden har det blitt flest uavgjorte. Tidligere har Bruno Fernandes og Marcus Rashford vært toneangivende, men i skrivende stund ser de ut til å plages av slitasje eller småskader. Med to baklengsmål på åtte kamper har kritikken mot forsvarsspillet forsvunnet.

Plassering forrige gang: 8

8. Chelsea
Starten har vært bortimot perfekt for Thomas Tuchel. Blir det avansement i Champions League kan vi sette to streker under svaret på at Chelsea gjorde rett i å erstatte Frank Lampard. De siste tre ukene har de holdt nullen mot Everton, Atletico Madrid, Manchester Untied, Liverpool og Leeds. Troppen er veldig fin, men de mangler en notorisk målscorer eller to.  

Plassering forrige gang: 14

Girouds brassemål ga Chelsea ledelsen i dobbelmøtet med Atletico Madrid.

7. Atletico Madrid
Da alt så rosenrødt ut kom det to smeller i midten av februar. Hjemmetapet mot Levante inviterte Barcelona og Real Madrid inn i tittelfighten. Nå har luken i toppen skrumpet fra ni til fire poeng, og dermed ligger det an til et heftig three horse race. Diego Simeone gjør sitt for å dysse ned forventningene, men etter vinterens herjinger vil alt annet enn seriemesterskap være en skuffelse.  

Plassering forrige gang: 3

6. Barcelona
Takket være et smertefullt hjemmetap mot PSG var den tidligste exiten i Champions League på 16 år uunngåelig. Bortsett fra den kampen har Barcelona gjort mye bra i det siste. Med 45 poeng av 51 mulige har de en brukbar sjanse til å vinne ligaen, og comebacket mot Sevilla gjør dem til favoritter i Copa del Rey. Messi viste med to mål mot Huesca at han er i rute. Til helgen gjør han sin 768. kamp og blir mestspillende i klubbens historie. Han står med 661 mål og 266 målgivende …

Plassering forrige gang: 4

5. PSG
Fjorårets Champions League-finalist er i kvartfinalen, mye takket være Kylian Mbappé og Keylor Navas. Med jevne mellomrom må de klare seg uten Neymar, og denne gangen gikk det veldig bra. I ligaen har PSG blitt satt under press av Lille og Lyon. De møter sistnevnte borte førstkommende søndag, kanskje med Neymar tilbake i aksjon. I forrige runde ble det et stygt hjemmetap mot bunnlaget Nantes, men den kampen ble forstyrret av at Angel Di María ble byttet ut fordi familien hans ble utsatt for ran.  

Plassering forrige gang: 6

Kylian Mbappé scoret fire av seks PSG-mål mot Barcelona.

4. Real Madrid
Den varslede forbedringen ser ut til å komme tidsnok for Madrid. Atalanta var en skummel motstander, men ble et enkelt bytte – noe takket være et tidlig rødt kort i den første kampen. Det er åpenbart viktig å ha Sergio Ramos tilbake i sving. Det mest gledelige er likevel formen til Luka Modric, som er tilbake der han var da det ble Ballon d’Or i 2018. I angrep har de mye å gå på, men Karim Benzema leverer fortsatt og har åtte mål på sine siste åtte kamper. Dermed er Madrid med i kampen om de gjeveste trofeene.  

Plassering forrige gang: 5

3. Inter
Storklubben fra Milano var lei av å leve i skyggen av Juventus. Dermed satset de hardt og hentet blant annet inn rivalens tidligere sportsdirektør Giuseppe Marotta, som i sin tur fikk inn Antonio Conte. Forrige sesong var de lenge med på leken, men klarte ikke å sta distansen ut. Med åtte strake seiere er luken i toppen på ni poeng, og ettersom de er ute av cupene kan ingen stoppe Inter i å ta sin første store tittel siden trippel-triumfen for elleve år siden.  

Plassering forrige gang: 7

Radarparet Lautaro Martínez og Romelu Lukaku herjer for Inter i Serie A.

2. Bayern München
Det blir et greit avansement i Champions League og de kommer til å ta sin niende strake ligatittel. Med det sagt har de ikke alltid full kontroll i enkeltkamper, og slipper for tiden inn mål mot alle lag. Når de i tillegg snitter fire scoringer riktig vei er det veldig artig å se Bayern.

Plassering forrige gang: 2

1. Manchester City
Da de veldig lenge hadde sett uslåelige ut kom det et derby-tap. De var heller ikke prikkfrie mot Southampton, men vant til slutt 5-2. Borussia Mönchengladbach gav ingen særlig motstand . Manchester City har aldri vært et mer komplett lag og er favoritter til å vinne samtlige alle turneringene de er med i.

Plassering forrige gang: 1