Power-ranking Europa II

Dette er min rangering av Europas beste lag akkurat nå.

15. Borussia Dortmund
14. Chelsea
13. Leipzig
12. Leicester
11. Sevilla

Dortmund har vært svake, med Erling Braut Haaland er klar for sluttspill i Champions League. (Alle foto: NTB Scanpix)

10.Juventus
Det spørs om Juventus klarer å ta sin tiende strake Serie A-tittel. Dette ble en sesong med mye nytt. Klubben tok sjansen på uerfarne Andrea Pirlo, og under hans ledelse varierer laget mye i prestasjonene. Siden nyttår har de tapt for Napoli og Inter i ligaen, men slo Inter i semifinalen i cupen. Cristiano Ronaldo fylte nylig 36 år, og scorer fortsatt i snitt ett mål per kamp. Hvis laget hever seg et par hakk, er alt fortsatt mulig for Juventus.

Plassering forrige gang: 10

9. Liverpool
Det meste har gått galt for de regjerende Premier League-mesterne. Med store skadeproblemer i forsvar, vikarer som flyttes vekk fra sine beste posisjoner og ujevne prestasjoner fra øvrige nøkkelspillere, har de 30 poeng mindre enn ved samme stadium forrige sesong. Etter flotte bortekamper mot Tottenham og West Ham så det lyst ut, men med tre påfølgende tap er de parkert av Manchester City. Nå må det mobiliseres for å hamle opp med et Leipzig-lag de tross alt skal være bedre enn.

Plassering forrige gang: 2

8. Manchester United
I kjølvannet av en veldig skuffende exit i Champions League var Manchester United sterke i desember og mesteparten av januar. Kjempesmellen hjemme mot Sheffield United kom på et dårlig tidspunkt. Deres eneste seier på de fem siste kampene var 9-0 over Southampton. De har mange matchvinnere, og er i god posisjon til å klare topp fire.

Plassering forrige gang: 15

Bruno Fernandes

7. Inter
Etter tap i oktober-derbyet mot Milan har mye gått Inters vei i Serie A. Med åtte strake seirer på litt over en måned la de grunnlaget for å være med i tittelkampen. Helgens triumf mot Lazio tok dem opp på tabelltopp. Nå ser det ut som Antonio Conte og Inter skal stoppe Juventus’ lange hegemoni. Romelu Lukaku har funnet målformen, og nå har også Christian Eriksen våknet fra sin lange dvale. Om få dager venter Milan i en tidlig seriefinale.

Plassering forrige gang: NY

6. PSG
Skadene på Neymar og Angel Di María var et slag i trynet på den nye PSG-manageren Mauricio Pochettino før møtet med Barcelona. Fjorårets tapende finalist er fortsatt godt besatt, og må håpe at Mbappé skinner som aldri før i fravær av de andre stjernene. Åtte av de siste ni er vunnet i Ligue 1, men nå venter helt annen motstand.

Plassering forrige gang: 6

5. Real Madrid
Det er vanligvis tradisjon at Madrid topper formen når det blir alvor. Denne sesongen gjorde de, etter to smeller mot Shakhtar, så vidt nok til å gå videre i Champions League. I ligaen vinner de som regel, men glippene mot lag som Cádiz, Alavés og Levante gjør avtanden opp til Atlético Madrid stor. I cupen ble det pinlig exit mot Alcoyano fra tredje nivå. Nå er det på tide at de våkner før alle togene går.

Plassering forrige gang: 4

4. Barcelona
Etter en begredelig høstsesong har Barcelona brukt de siste to månedene på å finne en slags flyt, godt hjulpet av et hyggelig kampprogram. Fortsatt har manager Ronald Koeman og laget mye å bevise. Spesielt i de store kampene er det lenge siden vi har sett Barcelona i nærheten av deres gamle nivå. Gledelig er det likevel at flere unggutter har slått igjennom. Håpet er at Ansu Fati (skadet for øyebliket), Riqui Puig og Pedri skal bli bærebjelker i tiden som kommer. De neste månedene hviler mye på skuldrene til Lionel Messi, i det som kan bli hans siste vårsesong for klubben.

Plassering forrige gang: 5

Messi og Pedri; mesteren og læregutten.

3. Atlético Madrid
Mye skal gå galt dersom Diego Simeones gjeng ikke vinner La Liga denne sesongen. Etter et par år med generasjonsskifte og noe motgang, har argentineren igjen gjort sitt lag til et seiermaskineri. Med sin nye 3-5-2-formasjon og en av verdens beste keepere, slipper ingen i Europa inn færre mål enn Atlético. Kanskje Barcelona angrer på at de lot Luis Suárez forsvinne til en direkte konkurrent. Han er nemlig ligaens toppscorer i skrivende stund.

Plassering forrige gang: 7

2. Bayern München
Fjorårets trippelmestere er stort sett gode, og har opparbeidet seg et fint forsprang i Bundesliga. I starten av februar tok de hjem tittelen i klubb-VM. Etter fem trepoengere på rappen i ligaen ble 3-3 hjemme mot Bielefeld en nedtur. De neste tre ukene får vi se om Bayern er i rute når de møter formlaget Eintracht Frankfürt borte, Lazio i Champions League og Borussia Dortmund.

Plassering forrige gang: 1

1. Manchester City
Nå er de endelig et komplett lag. Tidligere kunne de spille ut de fleste, men slapp til store sjanser i hver eneste kamp. Denne sesongen har de ligaens tetteste forsvar. På to måneder har de sluppet inn to mål – 600 minutter er spilt siden forrige bortemål på Etihad. Siden nyttår har det begynt å svinge av angrepsspillet, til og med uten Kevin De Bruyne. Premier Leagues formspiller nummer én, Ilkay Gündogan, har ni mål på de siste ni kampene. Før sluttspillet i Europa er Manchester City kontinentets beste lag.

Plassering forrige gang: 3

Gündogan og City ser uslåelige ut for øyeblikket.