Bunn fem signeringer i PL 2019/20

Nicolas Pépé – fra Lille til Arsenal for ca. 70 millioner pund
Arsenals nye angrepsspiller må med på denne lista, mest på grunn av prisen. Det er pussig at en klubb fra en by som produserer store talenter på løpende bånd brukte så mye penger på en spiller med én god sesong på CV-en. Etter en veldig treg start i hans nye klubb har ivorianeren levert bedre siden årsskiftet. Likevel har Pépé mye å bevise for, og dersom progresjonen ikke fortsetter er det ikke sikkert Mikel Arteta kommer til å dyrke ham.

Danny Drinkwater – fra Chelsea til Burnley på lån
Siden seriemesterskapet med Leicester i 2016 har karrieren til Danny Drinkwater vært en nedadgående spiral. Det eneste positive siden han flyttet til Chelsea i 2017 er ukelønna på 100.000 pund. For Chelsea har det blitt tre Premier League-kamper. Sommeren 2019 snappet Burnley opp Drinkwater på lån, men i september ble han angrepet utenfor en nattklubb og kunne ikke spille fotball på lang tid. Det ble med én time fotball hele høstsesongen, før Aston Villa overtok lånet av midtbanespilleren.   

Joelinton – fra Hoffenheim til Newcastle for ca. 40 millioner pund
Selv om en spiss ikke bare skal score mål er det en stor del av jobben. Da Newcastle etter mange år med budsjettsigneringer knuste klubbrekorden og la 40 millioner på bordet for Hoffenheim-spissen var de klar over at han ikke hadde scoret mål i bøtter og spann i Bundesliga. Det var likevel grunn til å håpe på mer enn ett mål på de første 27 kampene i Premier League. Han ser ikke akkurat ut som en ny Alan Shearer – eller José Salomón Rondón for den saks skyld.

Pablo Fornals – fra Villarreal til West Ham for ca. 25 millioner pund Den kreative spanske midtbanespilleren kom fra Villarreal med et godt rykte. Fornals var i stadig utvikling, og hadde nettopp vunnet U21-EM. Han kan utvilsomt behandle en ball, men han har ikke lyktes i å tilpasse seg sitt nye lag eller Premier League. Det tok for eksempel 13 kamper for han serverte en målgivende pasning. Historien ser altså ut til å gjenta seg i West Ham, som signerer spennende spillere uten å få dem til å fungere sammen.

Moise Kean – fra Juventus til Everton for ca. 25 millioner pund
Everton hentet i fjor sommer et av de største talentene i Italia. Han har på grunn av sin debut for Juventus som 16-åring lenge vært et ganske kjent navn. Den eneste virkelig gode perioden i seniorkarrieren hans varte et par uker for et drøyt år siden, og var nok til at de blå fra Merseyside tok sjansen på at 20-åringen skulle bli deres nye stjernespiss. Det er nok litt for tidlig å sette flopp med to streker under, men leveransen til nå har vært syltynn; mange klønete touch, dårlige skudd og ett skarve mål.