Topp fem signeringer i PL 2019/20

5. Ismaïla Sarr
I 2017 gjorde speiderne i Watford en strålende jobb da de fant Richarlison og hentet ham til England for elleve millioner pund. Året etter hadde klubben tjent over 30 millioner pund da brasilianeren ble solgt til Everton. Disse pengene ble etter hvert investert i Ismaïla Sarr, kanskje Afrikas største talent i sin generasjon. Til tross for å ha spilt fast i VM som 20-åring og kommet til finale i afrikamesterskapet gikk senegaleseren litt under radaren. Som med resten av laget startet sesongen trått for Sarr, som ikke leverte, ble benket og attpåtil skadet. Da han i vinter kom tilbake på banen var det plutselig lett å forstå hvorfor Watford sprengte klubbens overgangsrekord noen måneder tidligere. Rykket og farten til Sarr har vært et mareritt for mange motstandere. Med to mål og én målgivende var han sterkt delaktig i å påføre Liverpool deres hittil eneste ligatap for sesongen. Det så lenge stygt ut, men nå har Ismaïla Sarr gitt Watford-fansen grunn til å smile og tro på en ny sesong i Premier League.

Ismaïla Sarr med scoring mot Liverpool. (Foto: NTB Scanpix)

4. Danny Ings
Etter noen tøffe år med lange skadeavbrekk smiler livet til Danny Ings. Dette kjøpet var allerede avtalt i 2018, men lånet ble gjort til permanent overgang før inneværende sesong. Liverpool har hentet mange nøkkelspillere fra Southampton, så det er en slags rettferdighet i at Ings har slått såpass til som han har gjort. Dette var et lag som lenge hadde alt unntatt en goalgetter. Nå er det omvendt. Danny Ings har nærmest ene og alene skutt laget langt nok opp fra nedrykkstreken. Fortsetter han i samme spor det neste året må han med på landslaget til EM.

Danny Ings feirer scoring med Shane Long. (Foto: NTB Scanpix)

3. Jordan Ayew
På spillerfronten er dette sesongens største overraskelse. I likhet med Danny Ings hadde lillebror Ayew allerede vært på lån i Crystal Palace. For å kjøpe løs ghaneseren fra Swansea måtte London-klubben ut med drøye to millioner pund. For den prisen har de fått en veldig hardtarbeidende spiss som har levert åtte seriemål – deriblant matchvinnerscoringer mot Aston Villa, Brighton, West Ham og Watford. Disse triumfene er mye av årsaken til at Palace ligger trygt og godt plassert midt på tabellen. Dette har vært en supersignering for Roy Hodgson.  

Jordan Ayew feirer mål mot Manchester United på Old Trafford. (Foto: NTB Scanpix)

2. Bruno Fernandes
Den tilsynelatende endeløse transfersagaen tok endelig slutt, og Solskjær fikk sin nye mann i slutten av januar. De la store penger på bordet for en spiller som til tross for imponerende tall og fine highlights-videoer på Youtube var relativt uprøvd på det aller øverste nivået. Presset var stort på både klubb og spiller, men Bruno Fernandes har innfridd supporternes forventninger og litt til. Ikke bare har han sklidd rett inn i laget med den største selvfølgelighet, han har skilt seg ut like mye som han gjorde i Sporting Lisboa. Han har tilført Manchester United den roen, selvsikkerheten og kvaliteten de sårt behøvde. Plutselig koser også nøytrale seere seg med å se Uniteds kamper.

Bruno Fernandes; en dyr og god investering av Manchester United. (Foto: NTB Scanpix)

1. Gabriel Martinelli
Arsenals første signering sommeren 2019 ser ut til å være deres beste på mange år. Klubbens tidlig utviklede speidernettverk var viktige da tidligere store Arsenal-utgaver ble bygget. I dag har de fleste Premier League-klubber øyne i alle verdens hjørner, så det skal godt gjøres å finne gull. Det gjorde Nord-London-klubben da de sikret seg Gabriel Martinelli fra brasilianske Ituano for skarve seks millioner pund. Den uredde 18-åringen har bidratt med en herlig smittende energi og står med tilsammen ti mål i alle turneringer. Av disse skiller soloraidet mot Chelsea på Stamford Bridge seg ut. Ved å sikre seg et av verdens største talenter for det som i dagens marked er småpenger gjorde Arsenal denne sesongens beste kjøp.

Arsenals vidunderbarn feirer scoring mot Chelsea på Stamford Bridge. (Foto: NTB Scanpix)