Kan han fikses?

Paul Pogba vs. José Mourinho. Den ultimate intrigen i fotballverden. Et ødelagt forhold mellom en ødelagt manager og en ødelagt spiller.

Da kameraene i september fanget de to i en alt annet enn munter passiar på Manchester Uniteds treningsfelt, var det ikke lenger noen tvil. De tåler ikke trynet på hverandre.

Mourinhos nådeløse lederstil matchet Pogbas væremåte dårlig.

De to kranglet for åpent kamera i september.

Og inntil denne uka var spørsmålet enkelt. Hvem må ut?

For under tre uker siden leverte Pogba en pinlig opptreden borte mot Southampton. Spilleren som har sagt at han skal bli tidenes beste sentrale midtbanespiller ga bort ballen enkelt gang på gang. Det var i garderoben etter denne kampen at Mourinho skal ha kalt Pogba et virus.

I neste kamp, mot Arsenal, var United gode fram til franskmannen ble byttet inn. Mot Fulham så Manchester United endelig ut som de skal. Så overlegne og gode vi forventer at de er i sånne kamper. Pogba spilte ikke ett minutt. Og ingen savnet han.

Det ble mye fortvilelse under og etter 2-2-kampen mot Southampton. (Foto: Scanpix)

På dette tidspunktet var det i hvert fall ikke Mourinho som var viruset.

Pogba spilte heller ikke i det som ble José Mourinhos siste kamp. Da lagoppstillingene kom føltes det helt naturlig at nummer seks igjen var plassert på benken. Paul Pogba er nemlig redusert til en skygge av seg selv.

Og inn for å fikse dette kommer en nordmann.

Ole Gunnar Solskjær var Pogbas trener på juniorlaget. De kjenner hverandre og liker hverandre. Solskjær har tidligere sagt at han ville ha bygd et United-lag rundt Pogba.

Men holder det for å få det beste ut av ham? Og er virkelig alt Pogba trenger kjærlighet?

For å ta det først; Mourinho brukte store deler av Pogbas første sesong på å forsvare sin spiller. Manageren kalte han sågar verdens beste midtbanespiller. Uten at dét gjorde underverker.

I de to påfølgende somrene brukte han store deler av transfermidlene på å sette opp en midtbane for at Pogba skulle skinne. Stabilisatoren Nemanja Matic og energiske Fred ble hentet inn, men den beste utgaven av Pogba har sjelden vært å se.

I 1-1-kampen mot Wolverhampton i september var Pogba svært delaktig før begge scoringene. (Foto: Scanpix/AP)

Mange hevder at gutten trenger selvtillit. Jeg synes det virker som at han har for mye. Nylig fant jeg fram en fæl haug med klipp av skumle Pogba-balltap. Det finner man fra alle spillere. Men felles for disse var at Pogba ikke gjorde noe som helst for å fikse feilene sine. Og ingen rundt ham kjefter. Han gjør akkurat som han vil.

Så var det dette med konsentrasjon da. Når det gjelder noe så enkelt som å passe på spillere i feltet er Pogba blant de største synderne. Når Manchester United har sluppet til sjanser og mål fra dødball har det ofte vært fordi Pogba har slurvet med markeringsjobben. Bare i år har dette kostet dyrt i kamper mot Newcastle (i februar), Brighton og Chelsea. Dette handler hverken om selvtillit, spilleglede eller å spille i sin beste posisjon. Det handler om å ha fokus på å gjøre jobben sin.

Bildet som ble lagt ut på Instagram kort tid etter at Mourinho var ferdig.

Bildet Pogba la ut etter at Mourinho fikk sparken talte sitt tydelig språk. Nå er han fri. Fri fra mannen som har skyld i at comebacket til Manchester United har blitt marerittaktig.

Men som tilfelle har vært de siste tre årene; når alt kommer til stykket er det opp til Pogba selv å levere.

Nyheten om at Solskjær er ny United-manager var en stor overraskelse. Det er minst like utrolig at han på null komma niks gjør Paul Pogba til superstjernen franskmannen utgir seg for å være. For her er det mye å jobbe med.