Sesongens lag

Rundt hvert månedsskifte skal jeg utnevne Premier League-sesongens beste lag. Ikke månedens lag, men sesongens lag. Jeg tillater meg selv å bytte formasjon fra gang til gang hvis det føles nødvendig. Helst skal spillere holdes i sine vanlige roller, men enkelte ganger må de spilles ute av posisjon. Hvem blir stående og hvem byttes ut om en måned?

Først og fremst må det sies at ingen lag, i hvert fall ikke i topp 6, har gjort meg 100% klok etter tre serierunder. For eksempel har Manchester United sett best ut, men ikke hatt særlig motstand, mens Manchester City har opplevd mye dramatikk og hatt marginer for og i mot. Da er det faktisk enklere å plukke enkeltspillere enn lag som har imponert mest.

 

JONAS LÖSSL – (HUDDERSFIELD) 

En annen danske ble vurdert, men jeg endte med Lössl. Sammen med David de Gea er han den eneste som har holdt buret rent i tre hele kamper. Når han har måttet stoppe over dobbelt så mange skudd som spanjolen, blant annet et par veldig vanskelige, mener jeg han var Premier Leagues beste keeper i august.

Jonas Lössl (Foto: Scanpix)

ANTONIO VALENCIA (MAN UNITED)

Ikke så mye konkurranse på denne plassen foreløpig for Valencia. Manchester Uniteds fungerende kaptein har kanskje ikke overraskende hatt flere involveringer på motstanders halvdel enn på egen. Han er veldig delaktig i oppbyggingen av angrep, mens også rask, utholden og disiplinert nok til å gjøre en god jobb i forsvaret. 

HARRY MAGUIRE (LEICESTER)

Leicester har gjort sommerens kupp ved å hente midtstopperen fra Hull for ca. 150 millioner kroner. Først og fremst tenker man på ham som et fysisk monster. Han er på topplistene over suksessfulle dueller, blokkeringer og klareringer. I tillegg er han strålende med ballen. Mot Brighton sto han for den beste enkeltkampen av en midtstopper hittil i høst.

PHIL JONES (MAN UNITED)

Dette ble et barskt stopperpar. Vanskelig å skille Jones og Bailly foreløpig, men det er noe deilig med måten Jones i tur og orden har tatt ut Chicharito, Abraham og Vardy. De har han gjort med lovlige midler når mulig og ulovlige når nødvendig. Han viser vei ved å være tøff, men også ved å kommunisere med de rundt seg. Det er ikke uten grunn at United-forsvaret er mindre trygt når Jones ikke er med.

MARCOS ALONSO (CHELSEA)

Tomålshelt da Tottenham ble slått i den jevne toppkampen på Wembley. Alonso er ikke fotrapp, men kommer langt med gode basisferdigheter, duellstyrke, taktiske egenskaper og stor vilje til å angripe. Han skaper sjanser, avslutter selv eller gjør begge deler i hver eneste kamp. 

Marcos Alonso (Foto: Scanpix)

 

NEMANJA MATIC (MAN UNITED) 

José Mourinho har sannsynligvis løst et stort problem ved å signere sin gamle elev. Med sin trygge væremåte og bedagelige spillestil er Matic stikkpillen den til tider alt for oppjagede United-midtbanen trengte. Serberen sørger også for balansen i mitt august-lag …

DAVID SILVA (MAN CITY)

Ny sveis, samme klasse. Alle som er glad i fotball har et plass i hjertet for David Silva. En av to spillere som har skapt flest (11) sjanser for medspillere i løpet av disse tre rundene. Han er alltid trygg med ballen og har nesten bestandig en god løsning på enkle og vanskelige situasjoner.

PAUL POGBA (MAN UNITED)

Nå begynner det å ligne på noe! Har behøvd tid på finne sin plass i laget og på banen, men tålmodigheten ser ut til å ha gitt belønning. Involverer seg så å si hele tiden og benytter seg av friheten Matic gir han. Hvis han spiller som han har gjort til nå i de store kampene også er han vel verdt superstjernestempelet.

Paul Pogba og Nemanja Matic (Foto: Scanpix)

 

SADIO MANÉ (LIVERPOOL)

Ligaens beste spiller i august. Målscorer i alle tre kamper. Har fortsatt der han slapp forrige sesong, og nå som han er 100% akklimatisert viser han seg bare bedre og bedre. Hvis han kan utvikle seg ytterligere er det grunn til å føle med forsvarsspiller rundt omkring.

HENRIKH MKHITARYAN (MAN UNITED)

En genial fotballspiller. Poengkonge utelukkende på grunn av målgivende pasninger (fem allerede – hadde én hele forrige sesong) og mest skapende totalt sammen med David Silva. Armeneren trengte en stund for å lykkes i England, men er nå på sitt beste og hans kreativitet er essensiell for at Manchester United skal vinne kamper og dermed holde seg i den absolutte toppen.

ROBERTO FIRMINO (LIVERPOOL) 

Hjernen i Liverpools angrepsrekke. Ikke en typisk nummer 9, men man kommer langt med teknikk, overblikk og et godt fotballhode. I tillegg er han den mest arbeidsomme spissen i Premier League når ballen skal vinnes tilbake. Firmino står til nå med likt antall mål og assist (2+2), og det blir spennende å se om han kan snike seg opp mot 20 mål nå som han også tar straffesparkene.