VM-laget runde 2

Ny VM-runde, nye helter. Halvparten av de 64 kampene i Russland er unnagjort, og vi kan konstatere at det er scoret 85 mål – noe som gjør at mesterskapet ligger an til å tangere VM i Brasil. Da ble det scoret 171 mål – delt rekord i VM-sammenheng, med et snitt på nærmere 2,7 pr kamp. Gledelig!

Kun to rødt kort så langt er sensasjonelt. Det ble delt ut 8 for fire år siden, og det var en markant nedgang fra Sør-Afrika i 2010 (17).

Elleve nye navn på mitt VM-lag for runde 2. Forsvarsspillet var ikke spesielt imponerende i denne runden, så det er de offensive kvalitetene som er mest vektlagt. Der var det mye å boltre seg i og mange gode kandidater. Vi bruker en 3-5-2 variant.

Dette er rundens utvalgte:

Keeper:

Guillermo Ochoa, Mexico – 7p
Fikk uventet mye å gjøre mot Sør-Korea og fulgte opp sitt gode keeperspill fra åpningskampen mot Tyskland. Veteranen har fått konkurranse på keeper-plassen i landslaget, men viser at han er en mann for store anledninger.

Forsvar:

Thomas Meunier, Belgia – 8p
Perfekt i kantrollen med sine offensive kvaliteter, og skaper mye. Det gir Belgia flere strenger å spille på – oppmerksomheten rettes ofte mot å stoppe Hazard/De Bruyne.

John Stones, England – 7p
Dette engelske laget ser ut som de har tilbrakt tid sammen på treningsfeltet, i motsetning til mange tidligere utgaver. Herlige varianter på dødball, avslutninger på sju av ti hjørnespark vitner om stort repertoar og Stones er, sammen med Maguire, en nøkkelspiller her. To scoringer!

Diego Godin, Uruguay – 7p
Må ha med en midtstopper som kan forsvare – og Uruguay har kanskje det beste stopperparet i VM? Godin er granitt – Uruguay holder nullen.

FORSVARSSJEFEN: Diego Godin er en av grunnene til at Uruguay ikke har sluppet inn et eneste mål så langt i VM. FOTO: REUTERS/Damir Sagolj

Midtbane:

Mathew Leckie, Australia – 8p
Banens klare ener i møtet med Danmark! Skapte hodebry for venstreback Stryger og resten av det solide danske forsvaret gjennom hele kampen. Fart, teknikk og engasjement – Australias lille håp hviler hos ham.

Luka Modric, Kroatia – 9p
Kroner en fantastisk kamp med scoring. Dominerte midten fullstendig mot Argentina og er jo blant verdens beste i sin rolle.

Aleksandr Golovin, Russland – 8p

I STORFORM: Aleksandr Golovin har dominert for et imponerende russisk lag på hjemmebane. Her jubler han for scoring i åpningskampen mot Saudi-Arabia. FOTO: REUTERS/Grigory Dukor

Ingen løper mer i VM enn Russland og ingen løper mer for Russland enn Golovin. Den fremste eksponenten for et russisk lag som har begeistret et skeptisk hjemmepublikum. Kreativ og intelligent spiller.

Xherdan Shaqiri, Sveits – 9p
Matchvinner helt på slutten i nøkkelkampen mot Serbia, men Shaqiri var god hele veien. Den politiske feiringen kan få konsekvenser, men er lett å forstå, gitt bakgrunnen hans som etnisk albaner fra Kosovo. Hadde Sveits hatt en bedre spiss, kunne de virkelig vært med å kjempe om medaljene, men desto viktigere er Shaqiris bidrag.

Eden Hazard, Belgia – 9p
Kapteinen dominerte som han gjør når han har dagen. Tunisia gikk friskt ut og dermed fikk Hazard rom til å skape. Det ga fem belgiske mål.

Spisser:

Romelu Lukaku, Belgia – 9p
Har ikke møtt de beste ennå, men scorer to igjen og spesielt den andre var imponerende. En av favorittene til Gullstøvelen – lykkes han når det blir ordentlig alvor, blir Belgia farlige.

Harry Kane, England- 8p
Ikke det mest imponerende hat tricket vi har sett, men hat trick i VM er en sjelden og dyrebar ting som sikrer plass på rundens lag. To straffer i samme nettmaske etter tung utpsyking fra Panama-spillerne – imponerende. Nær plass i runde én også – Lukaku og Kane har et ganske likt mesterskap så langt. Hvem av dem står opp i sluttspillet?

Trener:

José Pekerman, Colombia   7p
Stort press på hans skuldre etter fadesen i åpningskampen mot Japan. Valgte både James Rodriguez og Juan Quintero i startoppstillingen og de åpnet et vaklevorent polsk forsvar med sine pasninger. Spennende møte med Senegals Cissé i siste runden – vinneren videre i VM!

SJEFEN OG ARTISTEN: José Pekerman, James Rodriguez og Colombia kan gå langt i turneringen om alt fungerer som det gjorde mot Polen. FOTO: AFP PHOTO / SAEED KHAN