VM-laget Runde 1

Alle lagene i VM 2018 har vært i aksjon og da må vi lage rundens lag! Jeg har brukt en 3-4-3 formasjon og lagt litt vekt på motstander når innsatsen til de enkelte spillerne skal vurderes opp mot hverandre. For meg er Mexicos seier over Tyskland en prestasjon som krever spesiell oppmerksomhet. Det samme med Senegals triumf over høyt rangerte Polen. Norden har også gjort det skarpt og fortjener et par plasser. Her er VM-rundens lag:

Keeper:

Hannes Haldorsson, Island – 8p
En tett, nordisk duell med danskenes Kasper Schmeichel, men Hannes Haldorsson redder straffe fra selveste Messi – og det vipper duellen i hans favør. Strålende da Island åpnet EM for to år siden mot Cristiano Ronaldo og co. Big game Player!

TEMMET MESSI: Hannes Haldorsson i Island-målet var en sterk bidragsyter til at Island klarte 1-1 mot Argentinas stjernegalleri. REUTERS/Christian Hartmann

Forsvar:

Andreas Granqvist, Sverige – 7p
Mistet sin faste makker Lindelöf til skade, men holdt likevel Sveriges forsvar sammen med sine lederegenskaper og duellkraft. Blir matchvinner i tillegg – uerstattelig for søta bror i VM.

Salif Sané, Senegal – 8p
Stopperkollega Koulibaly gjorde mye rart, men Sané viste hvorfor han har vært en av Bundesliga beste stoppere denne sesongen. Motstander Robert Lewandowski er blant verdens beste spisser, men kom ikke til én klar mulighet i løpet av kampen. Enorm fysikk!

Hector Moreno, Mexico – 8p
Når det tyske laget angriper, er det så mange rom å dekke, så mange bevegelser å følge og så store krav til konsentrasjon at nesten ingen makter oppgaven. Moreno og Co. bak hos Mexico klarte brasene og holdt nullen mot de regjerende mesterne som attpåtil satte rekord med 18 mål på veien mot VM-gull i 2014.

Midtbane:

Kieran Trippier. England – 8p
Glimrende offensivt våpen mot defensivt orientert motstander som Tunisia. Seks sjanser skapte han fra høyrekanten med sine presise innlegg. Strålende VM-åpning for et uvanlig energisk, engelsk lag!

Hirving Lozano, Mexico – 8p
En VM-debutant som skaper så mye trøbbel for en av Europas beste sidebacker (Joshua Kimmich) fortjener en plass. Blir matchvinner også i en historisk triumf for El Tri.

RÅSTERK SEIER: Mexico og Hirving Lozano slo regjerende verdensmester Tyskland etter en vanvittig kamp i Moskva. REUTERS/Christian Hartmann

Denis Tsjerysjev, Russland – 9p
For et innhopp! Ikke en gang i vertslandets startoppstilling når VM sparkes i gang, men kommer inn og scorer to fantastisk fine mål som gir Russland håp om suksess på hjemmebane.

Hector Herrera, Mexico – 9p
Mexicos aggressive press satte de tyske verdensmesterne ut av spill og nummer én i den jobben var Portos kaptein. En massiv forestilling, han var overalt og satte store profiler som Kroos og Özil helt i skyggen.

Angrep:

M´Baye Niang, Senegal – 9p
Terroriserte Polens trege mannskap fra første stund! Selve symbolet på Senegals fysikk og fart. Scoret et frekt mål etter å ha vært ute og fått behandling. 23-åringen kan bli en av VMs store!

Cristiano Ronaldo, Portugal – 10p

KAMP FOR HISTORIEBØKENE: Cristiano Ronaldo scoret hat trick i åpningskampen mot Spania. REUTERS/Murad Sezer

Hat trick i VM er stort. Hat trick mot ett av favorittlagene, Spania, er enormt. Han skaffer både straffen som gir 1-0 og frisparket som aldri blir glemt (3-3). Spurtet som i glansdagene, og registrerte årets raskeste akselerasjon – 33 år gammel!

Diego Costa, Spania – 9p
Kampen om spissplassen den hardeste. Kane og Lukaku også med to mål, men Costa, som ikke hadde et skudd på mål i forrige VM, får tilslaget fordi det er mot Portugal – et lag som kun slapp inn 4 mål i kvaliken.

Trener: Juan Carlos Osorio, Mexico  10p

Kamp-planen satt perfekt. Tyskland fikk sjokk av et topptrimmet Mexico-lag som hadde nødvendig energi, kombinert med struktur til å begrense Löws kolossale offensive kollektiv til noen få sjanser.