Hva skjedde med verdens mest suksessrike, geniale og karismatiske fotballmanager?

Så dere bildet av Pep Guardiola etter kampslutt mot Everton (1-1)? Det var en jobb for menn i hvite frakker. Pep spant rundt som en hodeløs kylling. Først til Ronald Koeman, så til fjerdedommer Oliver, så på jakt etter Wayne Rooney, så bort til dommertrioen som han gav noen handshake of war i beste Basil Fawlty-style.

Hva skjedde med verdens mest suksessrike, geniale og karismatiske fotballmanager? Premier League og Manchester City ser ut til å tatt helt knekken på han. Pep 2017 er en jaget og plaget mann.

Nå står han der på sidelinjen og kjører et fingerspråk ingen forstår, han kaster seg frådende over fjerdedommer, gir postmatch-intervjuer fra dypet av lukket avdeling og kjører så intrikate systemer at spillerne helt mister det. Jesus Navas på høyreback forrige sesong, Leroy Sane som vingback nå. Sistnevnte så forvirret at han satte ny PL-rekord med to feilkast i en og samme kamp, i tillegg til å være skyld i Evertons scoring.

Hva skjedde med kule og geniale Pep fra Barcelona og Bayern München?

Det som ser ut til å ri 46-åringen som en mare er at hans City er et prosjekt der to ultimate mål, hver for seg svært vanskelig å oppnå, i kombinasjon trolig umulig, skal smelte sammen: Han skal vinne – og han skal spille den perfekte fotballen.

Det er en luksus selv klubber som Manchester United og Liverpool ikke lenger trenger å ta hensyn til i sin desperasjon etter å ta tilbake tronen, Chelsea har med sin russiske eier aldri krevd annet enn seier, mens Arsenal har akseptert sin skjebne med et tyngdepunkt på god fotball, men nedstøvet trofé-kabinett. Spurs? Vel, de er Spurs.

Pep skal få de to målene til å møtes i en perfekt verden. Knallharde resultatkrav kombinert med ditto krav til stil. At det siste er aller viktigst for han selv, hans ego og hans renommé som verdens beste fotballtrener gjør neppe saken bedre. Bare det å vinne i seg selv er vanskelig nok. 

Ikke bare har Pep en CV og et pengeforbruk som tilsier at han må levere PL- eller CL-triumf – han ble også hentet inn for å ta City-investeringene til Sjeik Mansour til det neste nivået. Abu Dhabi sparket Roberto Mancini – til tross for at han leverte titler – fordi han ikke spilte attraktiv nok fotball, Manuel Pellegrini fordi han ikke vant nok.

Pep skal levere det beste fra begge, uten noe av det dårlige. No pressure.

Her skal det vinnes og det skal vinnes med en fotball der den offensive romantikken møter den taktiske perfeksjonismen og genialitet i Peps bilde. Du kan høre Mourinho og Conte le hele veien til en ny tittel.

Mens Pep løper rundt med et stadig mer desperat uttrykk på jakt etter sin uoppnåelig drøm. 

Kladden – en anonym fotballblogger.