Hodgson må arrangere julefest

Det finnes kun én ting igjen å gjøre for Roy Hodgson nå. Hold en julefest!

Seks runder spilt. Ingen mål scoret. 13 mål sluppet inn. 0 poeng, og Manchester United på Old Trafford i neste kamp. Det høres ut som ting nesten ikke kan bli verre.

Det har vært tungt for Roy Hodgson så langt FOTO: NTB SCANPIX/REUTERS/David Klein 

Men det finnes alltid håp. Man kan alltids lete i historien og finne som noen som har gjort det verre. Eller – for Crystal Palace sin del så kan de jo faktisk ikke det. Den aller første sesongen med ligafotball var i 1888/89. Og ingen har startet sesongen med null mål og null poeng på de seks første rundene i den øverste divisjonen. Ingen.

Så liten trøst å finne der.

Men det finnes. Trøst altså. Eller håp. For ingen har ennå startet verre enn Sheffield United om man strekker rekken frem til jul.

Med Dave Bassett ved roret startet Sheffield United sesongen 1990/91 uten å vinne noen av de 16 første ligakampene. De hadde 4 poeng til jul.

Uka før jul hadde laget sin tradisjonelle julefest, som både kanskje var vanligere, men i alle fall løsere i formen, enn i dag. Noen dager senere, bittelille julaften sto Nottingham Forest på motsatt banehalvdel. The Blades hadde altså ennå ikke vunnet en kamp, og de hadde fire poeng.

Men da vant de sin aller første kamp for sesongen. Og ikke nok med det. De vant to av sine tre neste også. Og da de vant syv på rad fra slutten av januar, var plassen så godt som sikret. De endte på 13. plass med 46 poeng, komfortable 12 poeng over streken.

Dave Bassett fikk tidenes idé på starten av 90-tallet FOTO: NTB SCANPIX/Arnfinn Mauren

Neste sesong startet ikke veldig mye bedre for Sheffield United. De vant kun én av sine første 12 ligakamper, og tapte hele åtte av dem.

Men igjen – etter juleselskapet, ble historien en helt annen. Bassetts menn kunne ikke slutte å vinne, endte på niendeplass med hele 57 poeng denne gangen.

Dermed var det bare én ting å gjøre.

Før sesongstart i det som ble den første Premier League-sesongen i 1992 avholdt Sheffield United sin tradisjonelle julefest i august. Ikke bare på tull. De tok den helt ut som om det skulle vært like før julaften i desember.

Og det fungerte. Brian Deane scoret tidenes første Premier League-mål, og de slo Manchester United i seriepremieren, og igjen ble plassen sikret med god margin.

Så Roy Hodgson. Manchester United kan slås. Men juleselskapet kan ikke arrangeres raskt nok. Slik det ser ut nå, virker det som eneste redning for Crystal Palace.

PS! Crystal Palace er ikke første laget i den øverste divisjonen til å tape sine seks første ligakamper. Leicester gjorde det samme i 1983/84-sesongen. De spilte riktignok uavgjort i den sjuende, men sto med kun ett enslig poeng etter de ni (!) første rundene. Også de endte opp med å klare seg komfortabelt – men de hadde Gary Lineker på topp.

Det hadde ikke Derby i 2007/08. De fikk sin første seier i den sjuende runden. Det ble utrolig nok også lagets eneste seier de fikk den sesongen. Og de rykket selvsagt ned med utrolige 11 – elleve – poeng.