Dette var lørdagen din

«Talking points» kaller de det i England. Her er åtte av mine «talking points» fra en meget hendelsesrik lørdag i Premier League.

Sergio Agueros angivelige slag

Det var vanvittige scener på Dean Court etter Raheem Sterlings seiersmål på overtid av overtiden. Alle poeng er ekstremt viktige i toppen, og de to ekstrapoengene som Sterling sikret, gjorde at både bortelagets spillere og supportere gikk fullstendig av hengslene.

I tumultene som oppstod mente en vakt, som for øvrig holdt en supporter nede sammen med to andre vakter, at han hadde blitt overfalt av Sergio Aguero. En ganske alvorlig ak når man får det servert slik.

Sergio Aguero og vakten i tumultene etter Man Citys seiersmål. FOTO: NTB SCANPIX/Steve Paston /AP

Men så kom bildene. Denne vakten, som så ut til å prøve å brekke armene på en glad City-supporter, ble på ingen måte overfalt. Det var han som gjorde et utfall mot Aguero først, mens argentineren dyttet armen hans tilbake.

Senere på kvelden ble anklagene trukket, og Bournemouth betegner hendelsen som en «misforståelse».

Overfallet til Miguel Britos

Uansett hvor viktig kampen er og uansett hvor mye klubber og spillere misliker hverandre, skal det alltid ligge en respekt for motstanderne i bunn. Miguel Britos «Pondus-takling» på Anthony Knockaert kunne ha endt franskmannens karriere om han hadde truffet annerledes.

Det røde kortet er antageligvis det klareste man kommer til å se hele sesongen, og holdningene han viser ved å utføre den, bør også tas internt i klubben.

Miguel Britos skrekktakling på  Brightons Anthony Knockaert FOTO: NTB SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh

José Mourinho

Portugiserens «cheeky» svar til Øyvind Alsaker etter kampen mot Leicester hvor han håper at han ikke skal beskyldes for defensiv fotball fordi Manchester Utd ikke har sluppet inn mål ennå.

Men Alsaker var på ballen i spørsmålet sitt. Ti scoringer, null innslupne – og i tillegg har sluppet motstanderne sine til uhyre få sjanser. Det er oppskriften til et lag som sikter seg inn mot det første ligagullet i post Ferguson-æraen.

Joshua King

I fantastisk form etter nyttår forrige sesong. 16 ligamål var flere enn spillere som Benteke, Mané, Vardy og Giroud. Etter to målløse kamper har enkelte begynt å murre om det kunne ha vært flaks. Det var det så definitivt ikke.

Joshua King spilte en meget god kamp mot Manchester City. FOTO: NTB SCANPIX/AFP PHOTO /Glyn KIRK

e banens beste sammen med David Silva og Gabriel Jesus. Han var centimetere fra sesongens første scoring, og fortsetter han slik som i den kampen, kommer målene også.

The good, the bad and the ugly

Aleksandar Mitrovic har scoret altfor lite for Newcastle. Han har blitt mer kjent for hodeløse taklinger og kort.

Da han kom innpå mot West Ham fikk han vist alle sidene sine på et kvarter. Først da han brant en sjanse alene med keeper Joe Hart. Deretter da han helt unødvendig plantet albuen i tinningen til Manuel Lanzini. Og så da han på verdens roligste vis passerte Hart og satte inn 3-0.

Albuen var stygg og unødvendig. Den skulle gitt rødt kort, og i følge Mark Clattenburg kan Mitrovic vente seg en straff i etterkant.

Men ikke la dette ta noe fra en fantastisk ettermiddag for Newcastle. Toon army fortjente en opptur, og det fikk de til gagn. Mikel Merino viste igjen at han holder høy klasse, og jubelbrølet var tilbake på St. James’ Park.

Slaven Bilic

En av favorittene til å få sparken først allerede før sesongen. Tre kamper, ti baklengsmål og null kamper senere, beholder han favorittstempelet, kanskje sammen med Crystal Palace-manager Frank de Boer.

VM i friidrett har gitt West Ham en start i tøffeste laget med tre bortekamper. Neste runde skal de hjem igjen mot Huddersfield. Den må nesten vinnes.

Kasper Schmeichels strafferedning på Old Trafford

Kasper Scmeichel gjorde IKKE som sin far da han reddet straffe på Old Trafford. FOTO: NTB SCANPIX/AP Photo/Rui Vieira

Alle satt klare til å twitre om at Kasper Schmeichel gjorde gikk i sin far «Peter den Store»s fotspor da han reddet straffe på Old Trafford. Men så kom Opta på banen med det faktumet at Peter Schmeichel faktisk aldri reddet en straffe på Manchester Uniteds hjemmebane.

Kanskje ikke så rart – han fikk kun tre straffer mot seg i løpet av sin tid på Drømmenes teater…

…og til slutt

Disse tysker-greiene begynner å bli plagsomt nå. Det er ikke nødvendigvis veien til suksess å ansette en andrelagstrener, låne en keeper som aldri har spilt annet enn juniorfotball og signere et lass med spillere fra syvende nivå i Tyskland.

Og nei – jeg snakker ikke om Huddersfield…