Kniv i ryggen til manageren

PS: Siden denne bloggen ble publisert, har Danny Rose sendt ut en beklagelse for sine eksplosive uttalelser.

Tre dager før Tottenham ligaåpner borte mot Newcastle, bestemte Danny Rose seg for å si akkurat det han mener om tilstanden i hans egen kontrakt og klubb.

Timingen kunne ikke vært dårligere. Innholdet var i beste fall umusikalsk.

* Jeg må få betalt det jeg fortjener.

* Jeg vil etter hvert spille for en annen klubb, helst nærmere Yorkshire.

* Tottenham må handle, og da ikke spillere som må googles.

Dette var hovedinnholdet i intervjuet med Danny Rose. Og det kom 10 måneder etter at han underskrev en ny Spurs-kontrakt, der han også uttalte at han ønsket å bli i klubben til han ble en gammel mann.

Rose har samme agent som Kyle Walker, og man skal vel ikke se bort fra at Rose har fått titte på Walkers siste lønnsslipp. I Manchester City tjener Walker det dobbelte av Rose. Det kan være nok til å få Rose til å tenke på sine egne lønnsutbetalinger.

I dagens Daily Mirror har sjefsspaltist Andy Dunn flere gode poenger angående dette. Han peker på at etter at Rose underskrev ny kontrakt, spilte han 15 ligakamper. Han spilte ikke en enste kamp etter 31. januar. Og Tottenham virket ikke å savne Rose nevneverdig da de vant 13 av de 15 siste ligakamper etter 31. januar.

Som Andy Dunn skriver; Spurs tok 2.06 poeng per kamp med Rose på laget – 2.60 poeng uten.

Og i tiden fra han spilte sin siste kamp til nå, har Danny Rose tjent godt over 20 millioner kroner. Det gjør utbruddet hans enda mer umusikalsk. Og nå er han visstnok også trukket to ukelønner, og har beklaget timingen internt.

Men det hjelper lite for Tottenham. For ryktene går allerede om at han ble tatt i mot på treningsfeltet med klapp på skulderen fra mange lagkompiser. De ser også at spillere for lag de konkurrerer mot i toppen tjener mer enn dem.

Det har vært stille rundt Spurs i sommer. Litt for stille. Og det viste seg å være stille før stormen. For stormen er i ferd med å sette inn.

Dobler de lønnen til Rose, er det £3,4 mill. mer i utgifter i løpet av et år. Dobler de lønnen til Rose, må de øke samtlige andre førstelagslønninger også for å ikke oppleve mytteri. Da stiger utgiftene med opp mot £50 millioner i året.

Det har ikke Tottenham råd til.

Klubbens største problem er at de omsetter for langt mindre enn konkurrentene. I tillegg kommer alle utgiftene i forbindelse med bygging at nytt stadion.

Bloggen windycoys peker på at Spurs allerede betaler 51 % av omsetningen sin i spillerlønninger. Til sammenlikning betaler Man Utd og Man City henholdsvis 46 % og 50 % av omsetningen i lønn.

Nå må Spurs vise hva lederne er laget av. For denne situasjonen er ikke enkel.

Deres sterkeste kort er manageren. De aller fleste spillerne står på mange måter i gjeld til Poschettino. Han har gjort mange av dem til stjerner. Danny Rose kanskje aller mest. Venstrebacken ble sett på som en problemsituasjon på grunn av Danny Rose. Under Pochettino har han blitt landslagsspiller og en av ligaens beste i sin situasjon.

Så tett har de to vært at lagkompiser har kalt Rose for sønnen til Pochettino.

Sånn sett må dette utspillet ha føltes som en kniv i ryggen for manageren.

Etter tre måneder med dørgende stillhet rundt Tottenham, kom stormen. Med orkan i kastene. Nå må kaptein og skipper Daniel Levy og Mauricio Pochettino styre skuta gjennom den.

Det blir ikke lett.