Runde 38: Siste sjanse!

Så er vi omsider ved veis ende. Verdens lengste fantasy-sesong er straks over, men vi har en siste sjanse til å skaffe oss de avgjørende poengene som kan redde sesongen. Selv har jeg spart Free Hit til runde 38, og jeg håper at det kan være med på å redde sesongen. Her er spillerne jeg vurderer på mitt Free Hit-lag:

Keeper

Det kommer alltid en del rare resultater i runde 38, og det kan være vanskelig å spå hvilke lag som møter opp på jobb og hvem som allerede har tatt ferie. Ederson (6.0) og Nick Pope (5.1) slåss om gullhansken, og begge har pene kamper i runde 38. Ederson møter ligaens svakeste lag hjemme på Etihad og burde derfor i utgangspunktet vært en heit kandidat. Problemet er at jeg syns det er litt for kjedelig å bruke opp en City-plass i laget på keeperplassen.

Pope er derimot høyaktuell. Lagkameratene hans virker ekstremt gira å hjelpe Pope med å sikre sesongens 16. clean sheet. Brighton har kun scora fem mål etter korona-pausen, mens Burnley har holdt nullen i halvparten av kampene sine etter pausen. Argumentet mot å velge Pope på et Free Hit-lag, er at han akkurat nå har et par lagkamerater som kan gi deg de samme clean sheet-poengene for en mye billigere penge. Her må jeg rett og slett se om jeg kan ta meg råd til Pope, eller om jeg trenger pengene lengre fram i banen.

Arsenals sisteskanse kan være et veldig godt alternativ hvis du trenger å spare penger. (Foto: Scanpix)

Emiliano Martínez (4.4) blir min man mellom stengene hvis jeg finner ut at jeg skal gå for de litt dyrere alternativene på midtbanen og i forsvarsrekka. Arsenals andrekeeper har levert over all forventning, og kan være et glimrende budsjettvalg til kun 4.4 millioner. Arsenal får besøk av et Watford-lag som desperat trenger poeng for å overleve, men jeg tror likevel det er gode muligheter for at han holde nullen. Watford har sett svake ut, og prisen gjør at jeg fort vekk er villig til å satse på Arsenal defensivt for første gang denne sesongen. 

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.7) beholder plassen i laget. Livet har lært meg at det kan bli fryktelig dyrt å selge Liverpools superback. Newcastle har en del skader i forsvarsrekka, noe som kan bety gode arbeidsforhold for Trent. Med en eierandel på snaut 40 % syns jeg rett og slett det er for skummelt å gå uten ham i tilfelle han smeller nok et frispark rett i krysset. 

Jeg har ikke landa helt på hvilke kombinasjon av Burnley-spillere jeg skal ha, men jeg har bestemt meg for at jeg skal ha to defensive Burnley-spillere. Hvis jeg går for Pope i mål, blir Eric Pieters (4.3) min mann i forsvarsrekka. Hvis jeg velger Martínez som keeper, får Pieters følge av back-kollega Phil Bardsley (4.4). Jeg tror det kan være veldig god verdi i Burnleys billige forsvarsspillere denne runden, og en slik løsning gjør at man har mye spenn å bruke på de offensive spillerne. 

Både Pieters og Bardsley er aktuelle for mitt Free Hit-lag. (Foto: Scanpix)

Med assist i to kamper på rad er Matt Doherty (6.5) et mulig alternativ. Jeg har liten tro på at Wolverhampton holder nullen borte mot Chelsea, men jeg har tilsvarende liten tro på at Kepa og co klarer å hindre Wolves i å score mål. Det er dermed først og fremst potensialet for målpoeng som gjør at jeg ikke vil avskrive vingbacken helt. En annen mann jeg har på blokka er Serge Aurier (5.1). Crystal Palace har definitivt tatt ferie, og har gått målløse av banen i seks av sine sju siste kamper. Tottenham på sin side ser ut til å ha våkna litt til nå på tampen av sesongen, og Aurier har vist tidligere at han også kan levere målpoeng.

De to siste spillerne jeg har lekt med å putte inn i forsvarsrekka er Kyle Walker (5.6) og Benjamin Mendy (5.5). Begge kan fort få med seg både clean sheet og målpoeng hjemme mot Norwich, men med Pep-ruletten virker det nok i overkant risikabelt.

Midtbane

Det er her jeg håper og tror at jeg virkelig kan håve inn poeng. Planen er å ha tre midtbanespillere fra City. Det store spørsmålet er hvilke tre man skal velge.

Kall meg gjerne en håpløs romantiker, men førstemann på blokka for min del til runde 38 er David Silva (7.5). Dette blir den spanske magikerens avskjedsfest på Etihad, og jeg skal definitivt være med på den festen. Jeg føler meg 99.9 % sikker på at David Silva starter, og du skal ikke se bort i fra at han får lov til å ta frispark og kanskje til og med en eventuell straffe siden det er hans siste kamp. Han fikk hvile hele kampen mot Watford, og bør være mer enn klar til innsats. Jeg klarer heller ikke å glemme at den lille trollmannen har plukka tosifra med poeng i de to siste kampene han har startet.

Sterling er i form og jakter ny personlig scoringsrekord. (Foto: Scanpix)

Jeg tror også at Raheem Sterling (12.0) og Kevin De Bruyne (10.6) starter. Sterling er virkelig i form og gikk av allerede etter 63 minutter mot Watford. Dermed bør han være uthvilt. Han jakter 20 seriemål, en milepæl han aldri før har klart. Jeg tror det øker sjansen hans til å få tillit fra start. Jeg kommer derfor til å gå for Sterling, og det frister å gi ham kapteinsbindet. Jeg tror også at Kevin De Bruyne starter, med tanke på at han jakter assistrekorden i Premier League. Den siste City-jokeren jeg vurderer er Riyad Mahrez (8.6). Han spilte kun 26 minutter mot Watford og har startet de to siste Premier League-kampene på benken. Det kan bety at han har gode sjanser til å starte mot Norwich.

Akkurat nå er jeg sikker på at jeg skal ha David Silva og Raheem Sterling på free hit-laget mitt, og så står det mellom De Bruyne og Mahrez på den siste plassen. Forhåpentligvis kommer det noen troverdige lekkasjer om lagoppstillingen før deadline, men hvis ikke må vi bare følge magefølelsen og la det stå til.

Jeg har planer om å spille fem midtbanespillere, og på de to siste plassene står det per nå mellom tre spillere: Martial (8.5), Pulisic (7.4) og Antonio (7.1)

Etter noen runder der de nærmest pøste inn mål for moro skyld, har Manchester United roa det litt ned de siste kampene. Dermed tror jeg at jeg kan klare meg med én Manchester United-spiller i runde 38. Martial er da den mest aktuelle. Kombinasjonen av pris, posisjon og form gjør at han sannsynligvis blir min man i den avgjørende kampen mot Leicester. Med målpoeng i fem strake kamper føler jeg med ganske sikker på at han kan levere mot et sterkt redusert Leicester-forsvar. 

Antonio er brennheit om dagen. (Foto: Scanpix)

Antonio har vært en av de mest målfarlige spillerne etter korona-pausen, og ser ut til å stortrives som spiss. Jeg er usikker på om han kommer til å få lov til å ta straffe igjen eller om det bare var en hyggelig gest fra Mark Noble for å sikre Antonio sesongens tiende seriemål. Uansett er det vanskelig å overse at kun Salah har hatt flere avslutninger og avslutninger på mål enn Antonio de fem siste kampene. Det eneste som taler mot Antonio er at han møter et Aston Villa-lag som forsatt har alt å spille for. Villa kommer til å kjempe med nebb og klør for å beholde plassen i Premier League, så det kan bli en tøff kamp for West Ham på søndag. 

Pulisic var nære på å egenhendig redde poeng på Anfield da han kom inn etter en time. Amerikaneren har vært en åpenbaring etter at han kom tilbake fra skade og har levert målpoeng i sju av åtte kamper etter at Premier League startet opp igjen. Chelsea bør være topp motivert for å sikre topp fire, men det som taler mot Pulisic er motstanderne. Wolverhampton har vært solide defensivt og kan være vanskelig å bryte ned. Ulvene er sikret Europa League neste sesong hvis de slår Chelsea, så de har på ingen måte tatt ferie. Sannsynligvis står det til slutt mellom Antonio og Pulisic, og det kommer til å bli et vanskelig valg. 

Spiss

Harry Kane har våknet for alvor. (Foto: Scanpix)

Siden jeg har valgt 3-5-2, er det kun plass til to spisser i startoppstillingen min. Jeg er nesten helt sikker på at de to spissene blir Danny Ings (7.6) og Harry Kane (10.9).

Danny Ings henger fortsatt med i kampen om å bli toppscorer og har sett meget bra ut etter pausen. Forhåpentligvis har han nå også lært hvordan han skal ta straffer.

Harry Kane ser endelig ut til å ha våkna, og det gjør at han skal rett inn på laget mitt til den siste kampen mot Crystal Palace. Med fire mål på de to siste kampene ser det ut til at Kane er i ferd med å finne seg selv igjen, og han bør ha gode arbeidsforhold mot Crystal Palace. Roy Hodgsons gutter har ikke holdt nullen siden runde 30, og med en rekke skader i forsvarsrekka kan Harry Kane fort vekk få med seg både ett og to mål på søndag. 

Lykke til alle sammen!