Før runde 36: Nørdehjørnet

Det er bare tre runder igjen av sesongen 2019/2020 og nå begynner det virkelig å dra seg til. Runde 35 ga oss et par skikkelige overraskelser, og mange av de populære spillerne sviktet totalt. Heldigvis får vi nye muligheter allerede i kveld når runden sparkes i gang på Stamford Bridge. Før fristen går ut i kveld kan det imidlertid være verdt å ta en liten kikk på kampene vi nettopp har vært gjennom:

West Ham knuste Norwich, og de av dere som turte å satse på Antonio fikk betalt i bøtter og spann. Fire mål var selvsagt godt uttelling, men det er verdt å merke seg at Antonio hadde hele ni avslutninger mot Norwich. Seks av dem gikk på mål. Mark Noble ble brukt i en mer offensiv rolle og hadde hele åtte nøkkelpasninger. Det er flest av samtlige spillere den runden. Til den nette sum av 4.9 kan Noble være et fint budsjettalternativ hjemme mot Watford i runde 36. 

Watford tok en uhyre viktig seier hjemme mot Newcastle, med kaptein Troy Deeney i hovedrollen. Med to straffescoringer og tre bonuspoeng ble Deeney en av de store poengplukkerne i runde 35, men sa etter kampen at han slet litt med kneet. Ismaïla Sarr skaffet straffe, men hadde null avslutninger. For Newcastles del fortsetter Dwight Gayle å levere målpoeng. Han har nå mål eller assist i fire av de fem siste kampene og kan være en billig joker til 5.0. Hans tre avslutninger i kampen mot Watford var flest av samtlige Newcastle-spillere. Publikumsfavoritten Allan Saint-Maximin må sjekkes før kamp, mens Jamaal Lascelles sannsynligvis ikke blir spilleklar. 

Kanskje det er plass til Dwight Gayle på laget ditt nå i innspurten? (Foto: Scanpix)

Var du en av dem som hadde Mohamed Salah som kaptein? I så fall har du god grunn til å føle at du hadde uflaks. Egypteren hadde hele seks avslutninger, fire av dem på mål. Det er dobbelt så mange skudd på mål som Sadio Mané og dobbelt så mange avslutninger totalt som Roberto Firmino. Når det gjelder nøkkelpasninger er pallen snudd på hodet, med Firmino (6), Mané (5) og Salah (3). For Burnleys del fortsetter den solide trenden. Jay Rodriguez fikk med seg målpoeng i sin tredje strake kamp og var den Burnley-spilleren som hadde flest avslutninger (3). 

Chelsea skjøt mest, men Sheffield United traff best da Chris Wilder sendte Frank Lampard hjem med null poeng. McGoldrick scoret to mål på tre avslutninger, og McBurnie scoret ett mål på to avslutninger. Til sammenligning hadde Tammy Abraham hele fem avslutninger, men kun én av dem gikk på mål. Pulisic hadde totalt to avslutninger (null på mål) og én nøkkelpasning, mens Willian hadde to nøkkelpasninger og ingen avslutninger. 

Manchester City og Raheem Sterling var i fyr og flamme borte mot Brighton. Sterling hadde fem avslutninger, fire på mål og tre scoringer. I tillegg hadde han tre nøkkelpasninger. Gabriel Jesus slo følge med Sterling inn på rundens drømmelag og begynner å se ut som et veldig fristende alternativ. Han hadde totalt sju avslutninger mot Brighton og tre nøkkelpasninger. Kevin de Bruyne hadde fem nøkkelpasninger, men kun én avslutning på mål. Mahrez hadde totalt fire avslutninger og fire nøkkelpasninger. 

Med dette “hodestøtet” sikret Sterling seg hat trick mot Brighton (Foto: Scanpix)

Dominic Calvert-Levin har ikke levd opp til forventningene i det siste og gikk målløs av banen for sjuende kamp på rad. Mot Wolverhampton hadde han to avslutninger, begge på mål, uten at det hjalp. Richarlison hadde ingen avslutninger. Lucas Digne var den Everton-spilleren med flest nøkkelpasninger (2). Når det gjelder Wolverhampton leverte Jiménez endelig scoring igjen etter tre målløse kamper. Podence viste seg frem og skaffet straffe. Han hadde like mange avslutninger (3) og avslutninger på mål (2) som Jiménez. 

Crystal Palace har virkelig tatt ferie, og fortsetter å lekke som en sil bakover. De har nå sluppet inn åtte mål på de siste tre kampene. Benteke leverte fine underliggende tall, men klarte å pådra seg rødt kort og karantene etter kampen. Aston Villa tok en enormt viktig seier takket være to scoringer signert Trézéguet. Egypteren hadde totalt tre avslutninger, samtlige på mål. Jack Grealish hadde totalt to avslutninger og tre nøkkelpasninger, men gikk nok en gang av banen uten målpoeng. 

Mange hadde gitt opp Heung-Min Son, men det straffet seg. Sør-koreaneren fikk forært en scoring av Arsenal-forsvaret og slo corneren da Alderweireld stanget inn seiersmålet. Totalt hadde Son tre avslutninger, to av dem på mål, og tre nøkkelpasninger. Harry Kane fikk ikke med seg målpoeng, men hadde flest avslutninger (5), flest skudd på mål (4) og flest nøkkelpasninger (4) av samtlige spillere i kampen. Lacazette scoret på sin eneste avslutning, mens Aubameyang var den Arsenal-spilleren med høyest Expected goals.

Heung-Min Son scoret sitt første mål etter korona-pausen. (Foto: Scanpix)

Bournemouth sto opp fra de døde mot Leicester da Dominic Solanke plutselig scoret sesongens to første mål. Med to avslutninger på mål og to nøkkelpasninger topper han statistikken for Bournemouth i begge de to kategoriene, uten at det gjør at jeg løper og kjøper. Jamie Vardy scoret for tredje kamp på rad og hadde totalt fem avslutninger. Ayoze Pérez var den Leicester-spilleren med flest nøkkelpasninger (3), tett fulgt av Vardy med to.

Southampton holdt godt unna mot Manchester United og klarte å begrense Solskjærs kavaleri til åtte avslutninger totalt. Fire av dem sto Martial for, Rashford hadde tre og Pogba var sistemann som fikk fyrt av mot McCarthy. Bruno Fernandes hadde to nøkkelpasninger og én assist, men ingen skudd. Mason Greenwood står registrert uten en eneste avslutning og uten en eneste nøkkelpasning. Stuart Armstrong fortsetter å levere målpoeng og kan være en spennende joker i innspurten. Mot Manchester United ble det to avslutninger, begge på mål, og to nøkkelpasninger. Ingen Southampton-spillere hadde flere. Danny Ings kom seg kun til ett eneste skudd. 

Det var rundens nørdehjørnet. Husk fristen i kveld og lykke til!