Før runde 3: Tallenes tale

Nesten alle kanonene leverte, men Klæmint Olsen måtte gå målløs av banen. Er han verdt å beholde, eller bør vi heller investere andre steder? KÍ vant på overtid av overtiden og Bjartalid er i gang. Men var det bare flaks, eller kan vi stole på Klaksvíks numero uno i kampene fremover? B36 dundrer videre, men hvem av spillerne skal vi velge? Her er tallenes tale etter runde to på Færøyene:

Jóannes Bjartalíð (13.0) ble poengkongen for KÍ denne runden, med to scoringer og totalt 14 poeng. Selv om Bjartalíð som vanlig var sentral i det meste KÍ gjorde offensivt, hadde han også meget god uttelling. Han hadde totalt fire avslutninger, to av dem på mål. Jóannes Danielsen (6.5) peker seg ut som et mulig valg i forsvarsrekka til KÍ. For TB er det fremdeles Rógvi Joensen (5.2) som fremstår som det beste valget. Sebastian Kroner (4.0) ble utvist, og må derfor stå over neste kamp. Samudeen Musah (5.5) kan kanskje være et billig alternativ. Han er satt opp som midtbanespiller, men spiller nå spiss og så tidvis frisk ut mot de regjerende seriemesterne. 

Kampstats TB – KÍ 

 • Flest sjanser: Bjartalíð (3), Jóannes Danielsen (2)
 • Flest sjanser skapt: Bjartalíð (4)
 • Flest avslutninger: Bjartalíð (4), Rógvi Joensen (3), Mads Raben, Patrik Johannesen og Páll Klettskard (2)
 • Flest avslutninger på mål: Bjartalíð (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Bjartalíð (4), Jóannes Danielsen og Patrik Johannesen (3), Ísak Simonsen (2)
 • Flest innlegg: Jóannes Danielsen (5), Rógvi Joensen og Patrik Johannesen (2)

Víkingur var i fyr og flamme mot Skála, og poengene spredde seg fint utover på en rekke spillere. Finnur Justinussen (10.5) åpnet målkontoen og ligger for andre kamp på rad helt i toppen når det gjelder sjanser, avslutninger på mål og avslutninger totalt. Den eneste som hadde flere avslutninger enn ham denne kampen var Gunnar Vatnhamar (6.5). Han var endelig tilbake fra skade og viste oss hvorfor vi lanserte ham som “must have” før sesongstart. Det ble til slutt 10 poeng og én scoring og én assist, men det kunne ha blitt langt mer. Om man ikke har råd til Gunnar Vatnhamar, kan Ari Olsen (5.0) være et billig alternativ. Han har i begge Víkingurs kamper ligget helt i toppen når det gjelder antall innlegg og hadde flere farlige innlegg inn i boksen i kampen mot Skála. En annen billig joker kan være Jákup Johansen (7.0) på midtbanen. Han bestod definitivt “øyetesten” forrige helg. Sølvi Vatnhamar (10.0) har også generelt fine tall, og er fus i det meste på dødball.

Kampstats Víkingur – Skála 

 • Flest sjanser: Finnur Justinussen (4), Jan Ingason Hansen (3), Gunnar Vatnhamar og Jákup Johansen (2)
 • Flest sjanser skapt: Jákup Johansen (3), Gunnar Vatnhamar, Sølvi Vatnhamar, Andreas Jacobsen og Ronni Møller-Iversen (2)
 • Flest avslutninger: Gunnar Vatnhamar (5), Sølvi Vatnhamar og Finnur Justinussen (4)
 • Flest avslutninger på mål: Finnur Justinussen og Jan Ingason Hansen (3), Sølvi Vatnhamar (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Sølvi Vatnhamar (6), Gunnar Vatnhamar (5), Jákup Johansen (4)
 • Flest innlegg: Ari Olsen og Jákup Johansen (7), Hedin Klakstein (4), Sølvi Vatnhamar (3)

Adrian Justinussen (12.5) fortsetter å levere, selv om det ikke ble noe frisparkscoring denne runden. Daniel Johansen (6.5) så lenge ut til å være en fantasy-gavepakke, men ble utvist tidlig i andre omgang. Tallene hans og det han leverte på øyetesten mot ÍF er likevel såpass sterkt at jeg kommer til å følge nøye med når han kommer tilbake fra karantene. Selv om ÍF fikk et hardt møte med hverdagen etter storseieren i første serierunde, er det likevel et par spillere som er veldig interessante. Uros Stojanov (6.5) fikk med seg nok en scoring. Serberen fortsetter å ha veldig godt uttelling, og scoret ett mål på to avslutninger. Filip Djordjevic (6.0) fortsetter i rollen som tilrettelegger. Det er verdt å merke seg de to backene til ÍF, Andy Olsen (4.5) og Sjúrdur Pauli Nielsen (4.5). Begge var offensive og fine mot HB, og er billige alternativer. Andy Olsen hadde nest flest innlegg av samtlige i kampen, og Sjúrdur Pauli Nielsen var blant spillerne med flest avslutninger. 

Kampstats ÍFHB 

 • Flest sjanser: Stojanov (2)
 • Flest sjanser skapt: Daniel Johansen (2)
 • Flest avslutninger: Justinussen, Lakjuni og Sjúrdur Pauli Nielsen (3), Uros Stojanov og Tshiembe (2)
 • Flest avslutninger på mål: Lakjuni og Justinussen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Justinussen (4), Mohr og Djordjevic (3)
 • Flest innlegg: Daniel Johansen (7), Andy Olsen  (6), Sjúrdur Pauli Nielsen (4)

Klæmint Olsen (13.0) hadde mer enn nok sjanser, men klarte likevel ikke å sette ballen i mål. Med fem sjanser, seks avslutninger, tre skudd på mål og fem nøkkelpasninger gir jeg ham gladelig en runde til på laget mitt. Petur Knudsen (11.5) skapte flest sjanser og hadde delt flest nøkkelpasninger, og fikk bekreftet sin status som lagets straffetaker. Aron Knudsen (6.5) seiler opp som en nydelig joker med scoring i to strake kamper og sterke underliggende tall. Det blir veldig spennende å se om han fortsetter å få like mye spilletid mot tøffere motstand. Mórits Heini Mortensen (6.5) har også underliggende tall som tyder på at forrige helgs poengfangst ikke bare var et blaff. En annen mann jeg kommer til å følge nøye med på i tiden framover er Bárdur Hansen (6.5). Han ligger som vingback og strør gode innlegg jevnt og trutt. Mot EB/Streymur ble det totalt 18 innlegg og fem nøkkelpasninger. Før eller senere kommer han til å begynne å plukke målpoeng! 

Kampstats EB/Streymur – NSÍ

 • Flest sjanser: Klæmint Olsen (5), Aron Knudsen (4), Mórits Heini Mortensen og Petur Knudsen (3)
 • Flest sjanser skapt: Petur Knudsen (5), Jann Julian Benjaminsen (4)
 • Flest avslutninger: Klæmint Olsen (6), Aron Knudsen og Petur Knudsen (4), Mórits Heini Mortensen (3)
 • Flest avslutninger på mål: Aron Knudsen og Klæmint Olsen (3), Petur Knudsen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Jann Julian Benjaminsen og Petur Knudsen (6), Klæmint Olsen og Bárdur Hansen (5)
 • Flest innlegg: Bárdur Hansen (18), Jann Julian Benjaminsen (5), Aron Knudsen og Niklas Kruse (4)

Det viktigste jeg lærte i runde to er at jeg MÅ ha flere offensive spillere fra B36. Akkurat nå ser dt ekstremt sterke ut, og de møter Skála hjemme denne helga. Jeg er 99 % sikker på at jeg kommer til å ha en B36-spiller som kaptein denne runden. Det store spørsmålet er hvem man skal velge.

Árni Frederiksberg (11.5) står akkurat nå øverst på ønskelisten min. Han har bunnsolide tall og ser ekstremt bra ut. I kampen mot AB hadde han seks sjanser, tolv avslutninger og ti nøkkelpasninger. Det lukter både mål og målgivende lang vei av Árni når han skal spille hjemme mot Skála. Meinhard Olsen (9.8) ser også veldig bra ut og har gode tall både som avslutter og som tilrettelegger. Sebastian Pingel (10.3) har nå også for alvor meldt seg på. Jeg tror man bør ha minimum to offensive B36-spillere til helgas kamp. Stefan Radosavljevic (8.5) har foreløpig hatt dårlig uttelling og har ikke like sterke tall som de andre i angrepsrekka. Jeg lar ham likevel få ei uke til på laget mitt. 

Mange lurer på hva som skjer med Alex Mellemgaard (7.0), som ikke var med forrige helg. Han har hatt litt problemer med lysken, men håper å kunne spille igjen til helga. Om han blir spilleklar er fortsatt usikkert, men det er uansett ikke snakk om en langvarig skade.

Kampstats B36 – AB 

 • Flest sjanser: Árni Frederiksberg (6), Meinhard Olsen (4) 
 • Flest sjanser skapt: Sebastian Pingel (5), Meinhard Olsen og Benjamin Heinesen (3), Árni Frederiksberg (2)
 • Flest avslutninger: Árni Frederiksberg (12), Meinhard Olsen og Stefan Radosavljevic (4)
 • Flest avslutninger på mål: Árni Frederiksberg (4), Meinhard Olsen og Sebastian Pingel (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Árni Frederiksberg (10), Meinhard Olsen og Sebastian Pingel (5), Benjamin Heinesen og Stefan Radosavljevic (3)
 • Flest innlegg: Árni Frederiksberg (7), Benjamin Heinesen (5), van der Heyden (4) 

Husk at storkampen mellom Víkingur og NSÍ spilles allerede fredag kveld! Det betyr at fristen for å gjøre endringer på laget er fredag klokken 20.00. Laget ditt finner du her: https://fantasy.tv2.no/