Bli med på Fantasy Færøyene!

Etter ukesvis med venting er fotballen endelig tilbake! Lørdag starter serien på Færøyene, og TV 2 skal vise kampene fra den lille øygruppa i havgapet. Det betyr selvsagt at det blir Fantasy også! Fantasy Færøyene er klart og det er bare komme i gang med å sette opp lag med en eneste gang. 

Her kan du registrere lag: https://fantasy.tv2.no/

Reglene

Spillet fungerer stort sett som fantasy slik vi er vant til, med noen endringer i poengsystemet:

  • På Fantasy Færøyene får du som vanlig 1 poeng for at spilleren starter kampen og 2 poeng hvis spilleren spiller 60 minutter. Men her har du også mulighet til å huke inn enda et ekstra poeng. Midtbanespillere og angrepsspillere får 1 poeng til hvis de spiller hele kampen. Du kan altså få totalt 3 poeng for spilletid på midtbanespillere/angrepsspillere. 
  • Keepere får litt bedre betalt for redningene sine enn på Fantasy Premier League. På Fantasy Færøyene får de 0.5 poeng per redning. Hvis keeperen din scorer mål får han hele 8 poeng, ikke 6 som vi er vant til fra Premier League. 
  • Å velge råtasser kan straffe seg på Færøyene Fantasy. Spillere som lager straffe for 2 minuspoeng, det samme gjelder spillere som lager frispark som skytes rett i mål. 
  • I tillegg er det slik at du også får poeng basert på om laget vinner eller taper mens spilleren din er på banen. Hvis laget vinner i den perioden spilleren er på banen får du 1 poeng, hvis laget taper den perioden spilleren er på banen får du -1 poeng. 
  • Det deles ikke ut bonuspoeng. 

Lagene

ble seriemestre forrige sesong, foran B36. Begge disse to lagene forventes å ligge i toppen også denne sesongen. NSÍ tok tredjeplassen i fjor, seks poeng foran HB og Víkingur som havnet på henholdsvis fjerde- og femteplass, begge med 51 poeng totalt. Den soleklare tabelljumboen var ÍF med kun 6 poeng. 

slapp inn færrest mål (19), fulgt av B36 (23), HB (28), NSÍ (31) og Skála (32). NSÍ var det mestscorende laget med hele 65 mål på 27 kamper. 

Du kan lese mer om de ulike lagene her: https://www.tv2.no/a/11425657

Spillerne du bør vurdere

Keeper

Det aller beste valget på keeperplass er sannsynligvis Kristian Joensen (5.5), KÍs sisteskanse. Han er blant de dyreste keeperne på spillet, men KÍ var det laget som slapp inn færrest mål forrige sesong. Joenson spilte 24 seriekamper forrige sesong og holdt nullen i 15 av dem. Det kan absolutt være verdt å punge ut 5.5 millioner for Joenson. 

I samme prisklasse finner vi også HBs Teitur Gestsson (5.5). HB var blant de gjerrigeste lagene forrige sesong, men mange forventer at de skal være enda bedre i år. Om du er heldig kan Gestsson også levere målpoeng. Han har en meget bra skuddfot og vil gjerne ta frispark og straffer. Det gjenstår å se om han får lov, men tenk så moro det hadde vært!

Fjorårets nest beste lag både på tabellen og når det gjelder antall innslupne mål var B36. Hovedstadslaget har hele fem keepere, men mine kilder sier at det er Símun Rógvi Hansen (5.0) som blir førstevalget denne sesongen. Til 5.0 er han et litt billigere alternativ som sannsynligvis kan levere ganske stabilt med poeng. 

Forsvar

Førstemann på blokka i forsvarsrekka er Gunnar Vatnhamar (6.5). Han koster skjorta, men er forhåpentligvis verdt pengene. Det ble sju scoringer forrige sesong, og han får sannsynligvis en mer offensiv rolle i år. I sesongoppkjøringa har han seks mål og to målgivende, og han spiller for Víkingur som forventes å gjøre det bra denne sesongen. Her snakker vi fort Færøyenes John Lundstram.

Det vil sannsynligvis lønne seg å ha minst én defensiv spiller fra KÍ. Her er det flere gode alternativer, men de er selvsagt dyre. Den jeg har sett meg ut foreløpig er Deni Pavlovic (5.5). Han er litt billigere enn lagkamerat Oddmar Færø (6.5), og man må finne noen steder å spare penger hvis man skal ha råd til mer krutt fremover i banen. Pavlovic scoret to mål på femten kamper forrige sesong, og har blitt brukt litt på midtbanen nå i sesongoppkjøringen. 

ÍF lakk som en sil forrige sesong, men jeg vurderer likevel Jan Ellingsgaard (5.5) på mitt lag. Det virker kanskje sprøtt å betale så mye for en forsvarsspiller fra et lag som slapp inn 81 mål forrige sesong, men det er de offensive bidragene som gjør at han frister. Ellingsgaard scoret seks mål forrige sesong og har allerede scoret fem mål i sesongoppkjøringa. Her er det også solide muligheter for å få med seg en del assister. 

Midtbane

Joannes Bjartalíð (13) er grisedyr, men det kan bli fryktelig skummelt å ikke ha ham på laget. Han var KÍs toppscorer forrige sesong med 18 mål på 27 kamper. Forrige sesong tok han også straffer. Han er en av ligaens aller beste spillere og kommer garantert til å levere solid med målpoeng også denne sesongen. 

19 år gamle Stefan Radosavljevic (8.5) kan fort bli en fantasy-favoritt. På tross av sin unge alder har han allerede solid erfaring fra Færøyenes øverste divisjon. Han kan også spille spiss, noe som gjør ham enda mer fristende. Forrige sesong ble det totalt ni mål på unggutten, men vi forventer enda mer i år. B36 jager seriegull og det bør gi gode arbeidsforhold for Radosavljevic.

Lagkamerat Meinhard Olsen (9.5) er tilbake på Færøyene etter å ha prøvd seg i Eliteserien med KBK. Han ble ingen braksuksess her i Norge, men han har tidligere hatt meget gode tall i den færøyske ligaen. I 2018-sesongen scoret unggutten 13 mål på 25 kamper.

NSÍ var det mestscorende laget forrige sesong og det var ikke bare på grunn av målmaskina Klæmint Olsen. Petur Knudsen (11.5) bidro med åtte mål på 20 kamper i 2019 og ser ut til å være ekstremt klar for en ny sesong. Han står med ti mål og 2 assister i sesongoppkjøringa og har vært blant de aller mest målfarlige spillerne i treningskampene denne våren. Om du ikke har råd til Klæmint Olsen kan Petur Knudsen kanskje være din billett til NSÍs målfest.

Angrep

Øverst på ønskelista her står selvsagt Klæmint Olsen (13), fjorårets suverene toppscorer. Han er fryktelig dyr, men det skulle egentlig bare mangle i og med at han scoret han elleville 26 mål på 27 kamper forrige sesong. Han er en ekte målgarantist og har scoret tosifra antall mål i ti strake sesonger. Som nevnt scorer NSÍ mye mål, og Klæmint kommer til å være et brennhett kapteinsalternativ nesten uansett motstander.

Det er flere fristende alternativer på topp i KÍ, men om jeg skal velge bare én av dem blir nok det Ole Erik Midtskogen (10.5). Norges representant i den færøyske ligaen har imponert i sesongoppkjøringa i sin nye klubb og står med fire mål og fire målgivende. Midtskogen er såpass mye billigere enn lagkamerat Patrik Johannesen (12.5) at han ligger an til å bli min mann fra KÍs angrepsrekke. Det store spørsmålet er om man virkelig har råd til både Midtskogen og Bjartalíð… 

Om du er på jakt etter elleville frispark er Adrian Justinussen (12.5) din mann. Justinussen var HBs toppscorer forrige sesong med 16 fulltreffere og var nummer tre på scoringslistene i ligaen bak Klæmint Olsen og Bjartalíð. Han kommer til få å ta en del frispark og kommer til å gå for gull hver eneste gang. Med elleve mål i sesongoppkjøringa ser det også ut til at han starter sesongen proppfull av selvtillit og flyt.

Vi trenger noen litt billigere spillere også, og da kan Adeshina Lawal (8.5) være et godt alternativ. Lawal gikk fra Víkingur til AB i vinter og har vist i flere år at han er en habil målscorer.

Første seriekamp spilles allerede på lørdag, så nå er det bare å komme i gang med å velge et lag! Gå inn her for å ta ut ditt lag: https://fantasy.tv2.no/