Runde 29: Nøkkelspillere

Tirsdag kveld kom beskjeden vi alle har ventet på! Den utsatte kampen mellom Manchester City og Arsenal spilles DENNE RUNDEN! Det betyr at Manchester City og Arsenal har dobbelrunde allerede til helgen. Manchester City møter Manchester United og Arsenal, mens Arsenal møter West Ham og Manchester City. 

Selv om vi får denne dobbelrunden, bør du tenke deg om før du tar haugevis med minuspoeng og omstrukturerer hele laget. Det er ikke lenge til runde 31 der mange lag ikke har kamp, så litt is i blodet kan være lurt. Citys dobbel er forholdsvis tøff, og det kan straffe seg å ignorere spillere med vanlig runde, men fin kombinasjon av form og motstander. Vi har derfor valgt ut en miks av spillere med dobbelrunde og spillere med enkeltkamper.

Her er rundens nøkkelspillere:

Marcos Alonso

Alonso er tilbake med et smell! Han har fått sjansen fra start i to strake kamper nå, og har scora tre mål. Sjansen for at Chelsea skal holde nullen mot Everton er ikke veldig høy, det er først og fremst det offensive potensialet som frister her. Everton har kun holdt nullen i én eneste bortekamp denne sesongen, og det var i serieåpninga mot Crystal Palace. I kampen mot Bournemouth forrige helg leverte Alonso glitrende både når det gjaldt poengfangst og underliggende tall. Sju avslutninger, to av dem på mål og fire nøkkelpasninger er meget pent fra en “forsvarsspiller”. 

Mohamed Salah

Her skulle vi egentlig hatt Kevin De Bruyne, men han var utelatt fra troppen i midtuka på grunn av problemer med ryggen/skuldra. Pep håper det ikke er noe alvorlig, men vi avventer pressekonferansen senere i dag. Dermed får Salah en ny sjanse som vår mann på midten. Vi har en følelse av at Liverpool snart slår voldsomt tilbake, og kamp hjemme mot Bournemouth kan være en finfin mulighet. Salah har sju mål på fem kamper mot Bournemouth, og har levert mål samtlige ganger han har spilt mot dem. 

Siden det er dobbelrunde byr vi også på en liten midtbanejoker. Bukayo Saka har levert assist i to strake kamper nå, og har også imponert i Europa League. Han koster bare 4.6, og kan være et fint kjøp hvis du er på jakt etter en spiller med to kamper til en billig penge. Så får vi bare tåle at han spiller back.

Pierre-Emerick Aubameyang

Med tre mål på sine siste to kamper har Pierre-Emerick Aubameyang virkelig prikket inn formen til dobbelrunden. Det er ikke rart han er en av de aller mest kjøpte spillerne denne uka. Han er så godt som garantert spilletid, og er involvert i det meste som skjer offensivt hos Arsenal. West Ham har sluppet inn 15 mål på sine siste seks kamper, og Manchester City sliter ofte defensivt uten Laporte. Aubameyang jakter også toppscorertitlen, og er nå delt toppscorer med Jamie Vardy. Det lukter mål lang vei, og Aubameyang er et av de heiteste kapteinsalternativene denne runden. 

Bruno Fernandes feirer scoring mot Everton (Foto: Scanpix)

Beste formspiller: Bruno Fernandes

Det er en ny konge i den røde delen av Manchester, og han heter Bruno Fernandes. På de siste tre kampene har portugiseren levert to mål, to målgivende pasninger og totalt 30 poeng. Forrige runde var han i tillegg i en helt egen klasse blant Manchester United-spillerne når det gjelder underliggende tall. Han hadde seks avslutinger, tre avslutninger på mål og én nøkkelpasning. Faktisk hadde Bruno Fernandes flere avslutninger PÅ MÅL enn Martial hadde TOTALT. Når du legger til at han er fus i nesten alt av dødballer og tar straffer, kan han bli en stødig poengplukker fremover. 

På papiret: Sergio Agüero

Når Agüero først spiller, er han stort sett en av de mest målfarlige spillerne i hele Premier League. Hvis han starter begge kampene denne runden, kan det bli virkelig skummelt å sitte uten argentineren. Det burde egentig være så enkelt at når Manchester City har dobbelrunde, har man Agüero som kaptein, nesten uansett motstander. 16 mål på 16 kamper fra start er knallsterkt, problemet er at det er umulig å spå hvor mye han faktisk kommer til å spille denne runden. Er du i det eventyrlystne hjørnet og tør gamble på Pep-rouletten, er Agüero det alternativet som har størst sjanse for å virkelig eksplodere. 

Minas kaptein: Aubameyang

Ole Martins kaptein: Aubameyang