Runde 28: Nøkkelspillere

Vi er klare for runde 28, og går inn i en hektisk periode for alle som elsker Fantasy Premier League. Det drar seg til i både Ligacupen og FA cupen, og det betyr nye blanke og doble runder. Denne helga spilles finalen i Ligacupen mellom Manchester City og Aston Villa. Det betyr at kampene til de to finalelagene utsettes til senere i sesongen, og Arsenal og Sheffield United får helgefri. Det er derfor lurt å være nøye med byttene denne runden, slik at du kan stille en spillende ellever.

Husk at fristen er allerede fredag kveld!

Her er rundens nøkkelspillere:

Trent Alexander-Arnold

Hvem er Liverpools mest stabile poengplukker? Det er selvsagt unge Trent! I 18 av 27 runder har han plukka fem poeng eller mer, og han har levert enten målpoeng eller clean sheet i elleve strake kamper. Nå møter han et Watford som har tre tap og to uavgjort på sine siste fem kamper. Om du trenger noen tall for å bli overbevist, er Trent Alexander-Arnold fortsatt en av de mest kreative spillerne i England. Han har skapt nest flest sjanser og nest flest store sjanser i hele Premier League, kun slått av Kevin De Bruyne. Høyrebacken begynner faktisk å seile opp som et meget aktuelt kapteinsvalg mot de fleste motstandere.

Mohamed Salah

Mohamed Salah elsker å spille mot Watford. På de fem kampene han har spilt mot The Hornets har han totalt åtte mål, og han scoret begge målene da Liverpool vant 2-0 i desember. Ingen har hatt flere runder med tosifra poengfangst enn Salah så langt denne sesongen, og det skulle ikke forundre oss om det kommer en ny superkamp fra Salah denne runden. Han fikk god hjelp av Fabianski forrige runde, men det er verdt å merke seg at Salah hadde flest skudd på mål av samtlige spillere i kampen mot West Ham.

Raul Jiménez

Wolverhampton har vært på tur i Europa League, men Raul Jiménez bør likevel være uthvilt til kampen mot Tottenham. Han satt trygt plassert på benken i hele kampen mot Espanyol. Selv om Tottenham står oppført som en rød kamp for ulvene, er det gode muligheter for målpoeng på Wolverhamptons offensive spillere. Tottenham har kun holdt nullen i fire kamper så langt denne sesongen, og ligger nederst på clean sheet-tabellen sammen med Norwich, Aston Villa og Bournemouth.

Richarlison seiler opp som en av de store formspillerne. (Foto: Scanpix)

Beste formspiller: Richarlison

Richarlison har virkelig funnet formen nå, og er en av spillerne som ser ut til å trives godt under Ancelottis regime. På de fem siste kampene han har spilt har han fire mål og én assist. Mot Arsenal hadde brasilianeren fire avslutninger, to skudd på mål og fire nøkkelpasninger. Det er fine tall, og sannsynligvis en av grunnene til at han er blant de mest populære kjøpene denne runden. Manchester United er inne i en god periode, men Richarlison har vært nådeløs mot topplagene denne sesongen. Han har så langt scoret mot Leicester, Liverpool, Chelsea, Manchester City og Arsenal.

Beste kamp på papiret: Jamie Vardy

Er du en av dem som fortsatt sitter med Vardy? Kanskje har skader gjort at du ikke har kunnet prioritere å hive ut vår gamle Leicester-favoritt? I så fall kan det hende du får betalt for tålmodigheten denne runden. Vardy viste tegn til bedring forrige helg mot Manchester City, var fryktelig nære scoring med et stolpetreff. Han hadde flest avslutninger av samtlige spillere i den kampen. Nå møter han bunnlaget Norwich, som nok en gang sliter med skader i forsvarsrekka.

Ole Martins kaptein: Trent Alexander-Arnold

Minas kaptein: Mohamed Salah (Hvis jeg ikke tør gamble på Trent)