Runde 27: Nøkkelspillere

Verdens lengste gameweek er over, og vi er endelig klare for runde 27. Manchester City spilte sin utsatte kamp mot West Ham på onsdag, og har en ekstremt viktig Champions League-kamp mot Real Madrid til uka. Derfor er det ekstra vanskelig å spå hvilket lag Pep sender ut mot Leicester på lørdag. Rundens nøkkelspillere er derfor helt uten spillere fra Manchester City, men vi har mer enn nok å velge i blant de andre lagene. 

Her er rundens nøkkelspillere: 

Enda Stevens

Kun Liverpool har holdt nullen i flere kamper enn Sander Berges lagkamerater denne sesongen, og vi kunne egentlig plukka hvem som helst i forsvarsrekka til Sheffield United denne runden. Valget falt til slutt på Enda Stevens. På de siste fem kampene har Stevens hatt én stor sjanse og skapt seks sjanser. Han har slått 23 innlegg, klart flest av alle i forsvarsrekka til Sheffield United. Ser vi på hele sesongen under ett er det kun John Fleck og Oliver Norwood som har skapt flere sjanser for Sheffield United enn Enda Stevens, og ingen har skapt flere store sjanser. Denne runden får de besøk av Brighton, som er ett av de svakeste bortelagene i hele Premier League.

Mohamed Salah

Salah gikk målløs av banen i Norwich, men denne runden er han tilbake på Anfield. Salah har fire mål på sine tre siste hjemmekamper, og da Liverpool møtte West Ham i runde 24 plukka han 14 poeng. Poengsnittet hans de siste fem hjemmekampene er spinnville 10,4 poeng per kamp. Ingen skyter mer enn egypteren så langt denne sesongen, og han leder også an når det gjelder skudd på mål og skudd inne i boksen. Salah ser ut som et av de beste kapteinsvalgene denne runden, og du skal ikke se bort i fra at det blir nok en runde med tosifra antall poeng for Liverpools krølltopp.

Danny Ings

Southamptons superspiss var tilbake på scoringslisten forrige runde og viste at han også kan score fra utenfor 16-meteren. Danny Ings er dermed oppe på 15 seriemål, og det kan fort blir mer allerede denne helgen. Southampton møtet Aston Villa, som fortsatt er det laget som har sluppet inn flest mål i hele Premier League. Nå som det begynner å dra seg til for mange lag med viktige kamper ute i Europa, trenger vi noen spillere vi kan stole på med tanke på spilletid. Danny Ings er en av Southamptons viktigste spillere, og har stått for nesten halvparten av scoringene deres denne sesongen. Om du har lyst til å velge en joker som kaptein, kan Danny Ings være en fin kandidat denne runden.

Dominic Calvert-Lewin har blitt Evertons gullgutt (Foto: Scanpix)

Beste formspiller: Dominic Calvert-Lewin

Everton har vært sterke den siste tiden, og Dominic Calvert-Lewin har vært i fin form. Han er fortsatt et rimelig alternativ på topp, og har tre mål og én assist på sine fire siste kamper. De siste tre kampene er det bare Sergio Agüero som har flere avslutninger enn ham, og kun Firmino har hatt flere store sjanser. Hvis du sitter med Dominic Calvert-Lewin kan det fort straffe seg å selge ham nå, selv om kampprogrammet blir langt tøffere fremover. Og selv om kampen mot Arsenal er rød, er det verdt å huske at Dominic Calvert-Lewin har levert poeng mot både Manchester City og Chelsea tidligere i sesongen. 

Best kamp på papiret: Sadio Mané

Liverpool fosser videre mot seriegull, og de fleste av oss skulle gjerne hatt mer enn tre Liverpool-spillere på laget. Etter at han ble skada har Manés eierandel falt betraktelig, men nå er han tilbake og møter West Ham på hjemmebane. De siste årene har Sadio Mané hatt for vane å levere mot West Ham. På sine fem siste kamper mot West Ham har han vært involvert i sju mål, og han har scoret i tre strake kamper mot the Hammers. West Ham har ikke holdt nullen siden 1. januar, og på sine fire siste kamper har de sluppet inn totalt 11 mål. Begge de to siste gangene Liverpool har møtt West Ham hjemme på Anfield har de scoret fire mål, og det er ingen grunn til å tro at Klopp kommer til å spare på kruttet etter at de gikk på årets første tap i Madrid på tirsdag.

Ole Martin og Mina har samme kaptein: Mohamed Salah