Runde 26: Nøkkelspillere

For første gang skal Premier League ha vinterpause, og det får stor betydning for oss som spiller fantasy. Runde 26 strekker seg over to helger. Åtte lag spiller kampene sine denne helgen, resten av lagene skal i aksjon neste helg. Det betyr at vi kommer til å ha langt mindre informasjon enn vi er vant til før deadline. Mye kan skje på en uke, så nå gjelder det å tenke nøye gjennom hvem man skal ha som kaptein og visekaptein. Om du planlegger å velge en kaptein som ikke spiller før om en uke, sørg for at du har visekaptein som spiller denne helgen og som du er sikker på at faktisk starter. 

Her er rundens nøkkelspillere: 

Trent Alexander-Arnold

Ligaens beste forsvar møter laget som ligger helt nederst på tabellen. Liverpool har holdt nullen i ni av sine siste ti kamper. Når det gjelder offensive bidrag, er Trent fortsatt i særklasse blant forsvarsspillerne i Premier League. Hvis vi ser på samtlige spillere uavhengig av posisjon, er det kun Kevin De Bruyne og Emiliano Buendía som har skapt flere sjanser. Ingen lag har sluppet inn flere mål enn Norwich denne sesongen, så her er det helt klart muligheter for målpoeng også. 

Riyad Mahrez

Raheem Sterling pådro seg en skade mot Tottenham, og det ser ut til at han mister helgas kamp. Det betyr at Riyad Mahrez seiler opp som et veldig interessant alternativ. De siste fem rundene er det kun Salah og Traoré som har skapt flere store sjanser enn Mahrez. Blant midtbanespillerne er det bare Mohamed Salah og Heung-Min Son som har hatt flere avslutninger inne i boksen de siste fem kampene. Mahrez har vært blant de mest eksplosive City-spillerne denne sesongen, og blant City-spillerne er det kun Kevin De Bruyne som har flere kamper med tosifra poengsum denne sesongen. Én av de kampene var mot nettopp West Ham, da Mahrez leverte tre assister og totalt 14 poeng. 

Sergio Agüero

Det er smått utrolig at Agüero ikke fikk med seg scoring forrige helg. Med sine seks avslutninger hadde han alene dobbelt så mange som hele Tottenham til sammen. De siste fire rundene topper Agüero tabellen både når man ser på scoringer, antall skudd, skudd på mål, skudd i boks og store sjanser. Risikoen for at han starter kampen på benken er selvfølgelig der, men han har nå startet tre av de fire siste kampene. Forrige gang Manchester City møtte West Ham kom Agüero inn som innbytter, og leverte likevel scoring. 

Salah hadde god grunn til å smile forrige runde, og det samme gjaldt alle som hadde ham som kaptein i runde 25. (Foto: Scanpix)

Beste formspiller: Mohamed Salah

Egypteren har levert målpoeng i fem av sine seks siste kamper, og ser ut til å ha funnet igjen den gamle målformen. Hvis man sammenligner Salah med lagkameratene de siste fem kampene, er Salahs tall i en helt egen klasse. Med sine 20 avslutninger troner han øverst på skuddstatistikken. I tillegg er han på delt førsteplass med Firmino når det gjelder skudd i boks og store sjanser. Ingen er i nærheten av å ha skapt like mange store sjanser som Salah i denne perioden, og han har klart flest ballberøringer i motstanderens 16-meter. Da Liverpool møtte Norwich i høst, endte det med ett mål, én assist, to bonuspoeng og totalt 12 poeng for Salah. 

Beste kamp på papiret: Heung-Min Son

I Harry Kanes fravær er det Heung-Min Son som er nummer én i Tottenhams angrepsrekke. Det er han som skyter mest både totalt, på mål og inne i boksen. Sammen med Norwich er Aston Villa det laget som har sluppet inn flest mål, og de har kun holdt nullen i én av sine siste ti kamper. I snitt har de sluppet inn 2.3 mål per kamp i denne perioden. Hvis vi ser hele sesongen under ett, er det ingen lag som har sluppet til flere avslutninger mot eget mål enn Aston Villa. 

Minas kaptein: Mohamed Salah

Ole Martins kaptein: Sergio Agüero