Runde 25: Nøkkelspillere

For alle som brukte trippel captain på Sadio Mané er runde 24 endelig over. Mané skrev seg inn i rekken av skuffende trippel captain-valg de siste sesongene, men om du var en av de uheldige kan du trøste deg med at du ikke er alene. Nesten 300 000 managere satt i samme båt. Det fine med fantasy er at man alltid har en ny runde å se fram til. Etter alt maset om runde 24, er det deilig å være tilbake til en helt normal runde.

Her er rundens nøkkelspillere:

Sheffield United-forsvaret

Få forsvar har en enklere kamp enn Sheffield United denne runden. Kun Watford har scora færre mål enn Roy Hodgsons gutter denne sesongen. Ingen lag har hatt færre avslutninger totalt, ingen har hatt færre avslutninger på mål og ingen har hatt færre store sjanser. Sheffield United på sin side har ett av de tetteste forsvarene i Premier League. Bare Liverpool har sluppet inn færre mål enn Chris Wilders disipler. John Lundstram satt på benken mot Manchester City, men vi krysser fingra for at han er tilbake i laget på lørdag. Av de andre Sheffield United-forsvarerne er det John Egan som har vært mest skuddvillig de siste fem kampene, mens Enda Stevens har skapt flest sjanser. 

Mohamed Salah

Salah har fem mål på fem kamper mot Southampton, og har fire mål på sine fire siste hjemmekamper. Ingen har hatt flere skudd på mål enn Salah denne sesongen, og ingen har hatt flere skudd inne i boksen. De siste fem rundene har Salah i tillegg skapt fem store sjanser og skapt femten sjanser totalt. Southampton har riktignok vært gode i det siste, men Liverpool er likevel klare favoritter hjemme på Anfield. Når Sadio Mané er ute med skadet blir valget enkelt, og Mohamed Salah er et av de beste kapteinsalternativene denne runden. Etter kampen mot Southampton får Liverpool-gutta to ukers hvile, og vi satser på at Salah feirer det med en skikkelig målfest.

Sergio Agüero

Ja, han spiller borte mot Tottenham. Ja, det kan hende han starter kampen på benken. Ja, han spilte 90 minutter i cupen på torsdag. Likevel er det umulig å ignorere Sergio akkurat nå. Tottenham har kun holdt nullen i tre kamper denne sesongen, og ligger helt nederst på clean sheet-tabellen sammen med Norwich. Agüero har seks mål på sine tre siste seriekamper. Ingen har hatt flere skudd på mål de siste fem kampene, til tross for at Agüero bare har starta tre av dem. Når den argentinske måltyven er i form, vet vi alle hvor vondt det kan være å ikke ha ham på laget. Det blir som vanlig ekstremt nervepirrende å vente på Peps startoppstilling, men hvis Agüeros navn lyser mot oss lukter det nye mål og pen poengfangst. 

Beste formspiller: Dominic-Calvert Lewin

Blant spissene er det bare Sergio Agüero, Troy Deeney og Gabriel Jesus som har hatt flere skudd på mål enn Everton-spissen de siste fem rundene. Han er på delt andreplass når det gjelder skudd på mål inne i boksen, og ingen har kommet seg til flere store sjanser. Han har scoret i to strake kamper, og har fem mål på sine siste seks kamper. Selv om Watford har tatt voldsomme steg, tror vi Dominic har gode muligheter til å få med seg poeng. Kampprogrammet til Everton blir snart mye tøffere, så her er det bare å benytte de siste sjansene før de røde kampene kommer på rekke og rad. 

Beste kamp på papiret: Pierre-Emerick Aubameyang

Mange tenker kanskje at Burnley borte er en vanskelig kamp, men ikke for Arsenal. De har vunnet sine siste fire kamper på Turf Moor, og har ikke avgitt poeng mot Burnley siden 2009. Aubameyang har sju mål og én assist på sine fire kamper mot Burnley, og bør være ekstremt godt uthvilt etter to kampers karantene. All erfaring tilsier at Aubameyang kommer til å fyre løs mot Burnley, og med en eierandel på 14.5 % kan han være en interessant joker som kaptein denne runden. 

Minas kaptein: Mohamed Salah

Ole Martins kaptein: Mohamed Salah