Runde 24: Nøkkelspillere

Det er endelig klart for sesongens første dobbelrunde! Siden det kun er Liverpool og West Ham som har dobbelrunde, er dette en glitrende sjanse til å bruke trippel captain. Derfor blir det en litt annerledes blogg i dag. Først tar vi en titt på de mest aktuelle kapteinsvalgene i Liverpool, før vi tar en liten kikk på West Ham.

Mohamed Salah

Siste fem kamper: 2 mål, 1 assist

Ingen midtbanespillere har hatt flere avslutninger de siste fem rundene, og kun lagkamerat Sadio Mané (15) har hatt flere skudd inne i boksen enn Salahs 13. Salah er på delt tredjeplass når det gjelder sjanser skapt med sine 13, og er dermed den Liverpool-spilleren som har skapt mest i denne perioden. Fire av disse sjansene er såkalte store sjanser, noe som gir delt førsteplass internt i Liverpool. James Milner er fortsatt ute med skade, og det betyr at Salah tar straffer. Begge Liverpools kamper er på bortebane, og Salah har kun scoret ett mål på bortebane så langt denne sesongen.

Sadio Mané

Siste fem kamper: 2 mål, 1 assist

Ingen midtbanespillere har hatt flere skudd på mål enn Mané (7) de siste fem kampene. Han troner også øverst på lista over skudd på mål inne i boksen. Ingen spillere uansett posisjon har hatt flere store sjanser i denne perioden, men han skaper langt mindre enn Salah: sju sjanser skapt totalt, null store sjanser skapt. Manés mål er jevnere fordelt, men også han er langt giftigere på Anfield enn på bortebane: Sju mål hjemme på Anfield mot fire mål på bortebane. Mané har gått av banen uten målpoeng de to siste kampene, men har foreløpig aldri blanka i tre strake kamper denne sesongen. 

Roberto Firmino

Siste fem kamper: 3 mål, 0 assist

Firmino har lavere eierandel enn lagkameratene sine, og det kan gjøre ham til et fristende alternativ for de som vil satse på en joker. Han har flere avslutninger enn både Salah og Mané de siste fem kampene, faktisk er det kun Dominic Calvert-Lewin som har skutt mer enn Firmino (18). På lista over skudd i boks er Firmino på andreplass totalt, med 16. Han har totalt sju mål så langt denne sesongen, og tre av dem har kommet i løpet av de siste fem kampene. Det interessante er at alle Firminos mål har kommet på bortebane. 

Trent Alexander-Arnold

Siste fem kamper: 1 mål, 4 assist, 5 clean sheets

Ingen i hele Premier League har skapt flere store sjanser enn Alexander-Arnold de siste fem kampene, og ingen forsvarsspillere har skapt flere sjanser totalt. Senest søndag kveld fikk vi en påminnelse om hvor giftig dødballfoten til Trent kan være. Backen er ikke i nærheten av å kunne matche skuddstatistikken til sine offensive kollegaer, men det kan man heller ikke forvente. Det som er mer interessant er at Liverpool nå har holdt nullen i sju strake kamper. De siste fem rundene er det forsvarsspillerne som har plukka mest poeng i Liverpool, og Alexander-Arnold troner øverst på lista med hele 54 poeng. Det henger selvsagt sammen med monsterkampen han hadde mot Leicester i runde 19, men det er interessant å merke seg at de to neste på lista er van Dijk og Alisson med 40. 

Kan Mark Noble og co være fine jokere denne runden? (Foto: Scanpix)

West Ham

Sébastien Haller skyter klart mest i West Ham. Med sine 14 avslutninger de siste fem kampene har han dobbelt så mange som Robert Snodgrass, som er nestemann på lista. Aaron Cresswell har skapt flest sjanser (9), foran Snodgrass på 7 og Lanzini på 6. Selv om Cresswell har fine tall, anbefaler vi å styre unna West Ham defensivt i og med at de skal møte både Liverpool og Leicester. Mark Noble er den som har tatt flest poeng de siste fem kampene, og kan være fristende i og med at han bare koster 5.0 og tar straffer. På tross av skuddstatistikken er det sannsynligvis ikke verdt det å prøve å få inn Haller når man også skal finansiere tre Liverpool-spillere. Noble og Snodgrass derimot er såpass billige at de kan brukes for å hente inn penger hvis man for eksempel sitter med Richarlison (som ikke blir klar til tirsdagens kamp). 

Minas Trippel-kaptein: Mohamed Salah

Ole Martins Trippel-kaptein: Mohamed Salah