Runde 23: Nøkkelspillere

Storkampen mellom Liverpool og Manchester United tar mye fokus denne helga. Fantasy-messig er den kampen ekstremt vanskelig å spå. Derfor er rundens nøkkelspillere for en gangs skyld helt uten Liverpool-spillere. Magefølelsen sier at Mohamed Salah kan komme til å avgjøre kampen, men siden han aldri har scora mot Manchester United tør jeg ikke velge ham som kaptein. Heldigvis er det mer enn nok å velge i blant de andre lagene. 

Her er rundens nøkkelspillere:

Benjamin Mendy

Det er alltid risikabelt å velge City-spillere på grunn av den ekstreme rotasjonsfaren, men Mendy har nå startet fem av de siste seks kampene i Premier League. I denne perioden har Mendy skapt 11 sjanser, flest av samtlige forsvarsspillere. Det lover godt med tanke på potensiale for målpoeng hjemme mot Crystal Palace. Sjansen for defensive poeng er definitivt også til stede. Ingen lag har scora færre mål enn Crystal Palace så langt denne sesongen, og de siste seks kampene er det kun Bournemouth som har kommet seg til færre store sjanser enn Crystal Palace. 

Kevin De Bruyne

Det er ingen vei utenom, Kevin må med denne gangen også. Både Mahrez og Agüero var i fyr og flamme mot Aston Villa, men det er fortsatt belgieren som er det sikreste kortet. Ingen spillere har vært involvert i flere Premier League-mål enn Kevin De Bruyne denne sesongen. Han leverer målpoeng på løpende bånd og er nå den spilleren som har sanket mest poeng så langt denne sesongen. Han har i snitt tatt nesten ni poeng per kamp de siste fem rundene, og det er ingen grunn til å tro at han skal roe ned mot Crystal Palace. 

Danny Ings

Danny Ings har nå blitt forfremmet fra formspiller til vanlig nøkkelspiller, og det er med god grunn. Han leverte spinnville ni avslutninger mot Leicester, flest av alle i runde 22. Når det gjaldt skudd på mål delte han førsteplassen med Agüero forrige runde. De siste seks rundene er det kun Rashford og Jesus som har hatt flere skudd på mål enn Danny Ings, og ingen har hatt flere avslutninger inne i motstanderens 16-meter. Wolverhampton har sluppet inn mål i sine sju siste kamper, og Ings har så langt scora mer enn halvparten av alle målene til Southampton. Kun Jamie Vardy har scora flere mål enn Danny denne sesongen, og Ings har allerede skutt seg inn på fantasy-lagene til 25 % av oss. 300 000 managere har allerede kjøpt ham til runde 23, tør du la være?

Watford og Abdoulaye Doucouré har grunn til å juble om dagen. (Foto: Scanpix)

Beste formspiller: Abdoulaye Doucouré

Watford har definitivt våkna. Med fire seire og én uavgjort på de siste fem kampene ser Watford-spillerne plutselig mye mer spennende ut. Med to assister og to mål på de siste tre kampene har Doucouré plutselig seilt opp som et mulig røverkjøp. Etter at Pearson tok over har Doucouré flyttet seg høyere opp i banen, og de offensive tallene hans har blitt langt bedre over hele linja. Han koster fortsatt bare 5.6, men den prisen kan fort øke hvis han leverer en god kamp hjemme mot Tottenham. 

Beste spiller på papiret: Jamie Vardy

Vi venter fortsatt på “jeg har blitt pappa”-feiring fra Jamie Vardy, og den kan fort komme mot Burnley. På de siste fire kampene har Burnley i snitt sluppet inn to mål per kamp, og det er kun Newcastle og Aston Villa som har sluppet til flere avslutninger på mål i denne perioden. Vardy ble holdt i sjakk av Southampton forrige runde, men vi forventer at han er tilbake for fullt denne helga. Vardy trives godt med å reise ut på tur denne sesongen, flertallet av scoringene hans har faktisk kommet på bortebane. 

Minas kaptein: Kevin De Bruyne