Runde 22: Nøkkelspillere

Nytt tiår, ny fotballhelg, nye muligheter! Vi rister av oss ribbe, pinnekjøtt og riskrem, og er klare for at poengene skal renne inn til helga. 

Mange av oss retter allerede blikket mot runde 24, når Liverpool og West Ham har sesongens første dobbelrunde. Selv om det er lurt å legge en plan for å få inn tre Liverpool-spillere allerede nå, er det viktig å huske på at det skal spilles mye fotball og deles ut mange poeng før den tid. 

Her er rundens nøkkelspillere:

Matt Doherty

En av forrige sesongs store favoritter har blitt litt glemt i år, men vi spår at Doherty kan gi valuta for pengene for de snaut 5 % der ute som har ham på laget sitt. Ingen forsvarsspillere har hatt flere avslutninger på mål de siste fem kampene. Samtlige avslutninger kom inne i boksen, og Doherty troner også øverst på lista over store sjanser blant forsvarsspillerne. Hjemme mot Newcastle er det også mulig å få med seg clean sheets-poeng. Kun Watford og Crystal Palace har scoret færre mål enn Newcastle så langt denne sesongen. 

Kevin De Bruyne

Tre mål og fire assist på de siste fem rundene er meget pent levert av den belgiske trollmannen. Han fortsetter å skape sjanser i bøtter og spann, samtidig som han er blant de mest skuddvillige spillerne. Blant midtbanespillerne er det kun Salah og Mahrez som har hatt flere avslutninger enn Kevin de Bruyne de siste fem kampene. Han og Salah ligger på delt førsteplass hvis vi ser på skudd på mål i samme periode, og ingen har skapt flere store sjanser enn belgieren. Nå møter han et skadeskutt Aston Villa som kun har holdt nullen i to av sine siste ti seriekamper.

Jamie Vardy

Jamie Vardy er tilbake, og blir selvsagt umiddelbart et brennhet kapteinsalternativ. Vi er snart tomme for ord når vi skal beskrive Premier Leagues toppscorer. Før kampen mot Liverpool i runde 19 hadde Vardy levert målpoeng i ti strake kamper.  Bare Liverpool og Manchester City har scoret flere mål enn Leicester denne sesongen, og Vardy har vært involvert i mer enn 40 % av scoringene. Vi husker alle hva som skjedde sist han møtte Southampton… Selv om det er ekstremt lite sannsynlig at vi får en ny kamp med ni scoringer, er det god grunn til å tro at Vardy får med seg målpoeng. 

Beste kamp på papiret: Aubameyang

Aubameyang fortsetter å gå litt under radaren, til tross for at han er den spissen som har plukka nest flest poeng så langt. Ikke nok med det, han har faktisk tatt mer poeng enn både Salah og Sterling. I et revitalisert Arsenal kan Aubameyang bli enda giftigere. Crystal Palace har ei skadeliste lang som et vondt år, i tillegg til at Luka Milivojevic er suspendert. Å stable sammen en Palace-ellever uten spillere med rødt eller gult flagg er en vanskelig øvelse nå om dagen, så Arsenal kommer på mange måter til dekket bord. 

OBS: Aubameyang mista kampen mot Leeds på grunn av sykdom. Vi antar han er frisk og klar til kamp i helga, men avvent pressekonferansen til Arteta. Hvis Aubameyang er usikker, er Anthony Martial nestemann på lista. Det har blitt tre mål på de siste tre kampene fra franskmannen, og til helga møter han Norwich hjemme på Old Trafford. 

Beste formspiller: Danny Ings

Det måtte bli Danny Ings. Med ni mål på sine siste ti kamper er Ings blant de mest stabile poenggarantistene akkurat nå. Selv om kamp borte mot Leicester i utgangspunktet er tøft, er det umulig å overse Southamptons nye gullgutt. I løpet av de siste fem kampene har han hatt like mange store sjanser som Salah, like mange avslutninger på mål som Mané og flere skudd i boks enn Aubameyang. Faktisk har samtlige av Ings skudd i denne perioden kommet inne i motstanderens sekstenmeter. Southampton kommer til å være ekstremt motivert for revansj, og da lukter det ny scoring fra Danny Ings. 

Minas kaptein: Jamie Vardy

Ole Martins kaptein: Kevin De Bruyne