Julens nøkkelspillere

Sesongens vakreste tid står foran oss, med fire Fantasy-runder på de neste tolv dagene. Dermed sier det seg selv at det viktigste prioriteringen er spillerne som er trygge i laget og som får mest spilletid. Men er det lettere sagt enn gjort?

Her er de fem sikreste julekortene i våre øyne – både for spilletid og poengfangst:

Heung-Min Son

Midtbanespilleren som nå koster 10.1 millioner er spilleren vi har størst forventninger til denne julen. Sør-koreaneren har blomstret under Mourinho, og ingen har levert flere målgivende enn Son de siste fem kampene. På de samme fem kampene har Son også skapt flest store sjanser, som passer perfekt når Tottenham har et juleprogram det glitrer av med Chelsea hjemme, Brighton hjemme, Norwich borte og Southampton borte. Både form og program gjør Son til et av julens aller beste kapteinsvalg – uansett runde.

Kevin De Bruyne

Superlativene for å beskrive Kevin De Bruyne er mange, spesielt når belgieren har levert underliggende tall på skyhøyt nivå i det siste. Kun Jamie Vardy matcher De Bruyne på antall avslutninger de siste fem kampene, og Manchester Citys viktigste – og beste – spiller har også flest avslutninger fra åpent spill. Ta med at ingen har skapt flere sjanser enn De Bruyne denne sesongen, så er det vanskelig å feire jul uten Kevin – også i år.

Jack Grealish

I Aston Villa har de sin egen maestro på midtbanen, en slags fattigmanns De Bruyne om du vil, som denne julen har et nydelig kampprogram. Jack Grealish møter Southampton hjemme, Norwich hjemme, Watford borte og Burnley borte, og det lover godt for mannen som har like mange avlsutninger som Salah (14) og flere avslutninger innenfor motstanderens boks enn Sterling og Rashford på de siste fem kampene.

Jamie Vardy

Ligaens toppscorer er umulig å overse, også i juleprogrammet – selv om motstanderne heter Manchester City og Liverpool i to av julens fire kamper. Med flest skudd totalt, flest skudd på mål OG flest skudd inne i motstanderens boks på de siste fem kampene krysser Jamie Vardy selvfølgelig av på alle boksene. Og er det én som gleder seg til toppoppgjør mot Manchester City og Liverpool, så er det Jamie Vardy.

Harry Kane

Det blir liksom ikke helt jul uten Harry Kane. Spissen som spiller alt, uansett vær, vind og føreforhold har som tidligere nevnt kampprogram som godt oppimot optimal julestemning. To mål og en målgivende i forrige hjemmekamp mot Burnley var et tydelig frampek om hva som kan komme av julegaver fra Kane de neste dagene, spesielt mot Norwich og Southampton som har sluppet inn flest mål hittil i sesongen.

Men Fantasy-nissen gir seg aldri – her er tre julejokere:

Vincente Guaita

Den levende veggen i Crystal Palace har snittet på 8,5 poeng på sine siste fire kamper, men merkelig nok er eierandelen til Guaita nede på 2.8% (i skrivende stund). Crystal Palace møter Newcastle borte, West Ham (som selvfølgelig forkortes til Wham i disse dager) hjemme, Southampton borte og Norwich borte i høytiden – akkurat den type kamper som betyr stor sjanse for å holde nullen og sanke mange redningspoeng.

Richarlison

Med tre mål på de siste fire begynner Richarlison å melde seg på igjen, og selv om man kanskje skulle tro at brasilianeren ville lide av trenerbyttet som sendte hans favorittmanager Marco Silva på dør, har Richarlison nå tatt over rollen som spiss i Duncan Fergusons Everton. Den gode poengformen kan fint fortsette mot Arsenal og Burnley hjemme pluss Newcastle borte, og så har det skjedd større under på denne tiden av året enn at Richarlison scorer borte mot Manchester City første nyttårsdag også.

Neal Maupay

Neal Maupay har virkelig sneket seg under radaren i det siste, men med scoring i tre kamper på rad fortjener Brighton-spissen litt mer oppmerksomhet før juleprogrammet smeller i gang. Brighton møter Sheffield United hjemme, Tottenham borte, Bournemouth hjemme og Chelsea hjemme, kan gi god poengfangst for spissen som har flere skudd på mål enn Salah, Kane og Jimenez de siste fem rundene. Eierandelen til Maupay på 1.5% (i skrivende stund) er også en nydelig gave du ikke finner under juletreet.

Lykke til med julerundene, måtte det bli grønne, glitrende piler!

God jul og godt nytt Fantasy-år!