Runde 17: Kapteinspesial

Helgens Fantasy-runde er en heftig julebuffé hvor de gode kapteinsvalgene ligger klare på rekke og rad. Formspillerne Heung-Min Son og Marcus Rashford bør vurderes uansett motstander, og når Liverpool og Chelsea i tillegg har noen av sesongens enkleste hjemmekamper på papiret er rådvillheten stor. Eller er det så enkelt som at Jamie Vardy er selvskreven uansett hvor gode alternativene er?

Sadio Mané / Mohamed Salah – hjemme mot Watford

Liverpools to raketter på hver sin flanke er alltid med i tankene når kapteinsbindet skal deles ut, men når jumboplasserte Watford kommer på besøk til Anfield kommer julegavene tidlig. I de to siste rundene har både Mané og Salah fått hvile, så begge to skal ha litt ekstra juice i leggene lørdag ettermiddag. På de siste tre hjemmekampene mot Watford har Liverpool vunnet 6-1, 5-0 og 5-0, og spesielt Mohamed Salahs fire mål mot helgens motstander sitter friskt i minne. Egypteren står med seks mål og en målgivende på sine siste fire kamper mot Watford, mens Mané har fem mål og tre målgivende på sine siste fem mot the Hornets. Manés eierandel på 43% tilsier at en haug av Fantasy-managere vil kapteine senegaleseren, mens Salahs eierandel på 21.4% gjør han til en liten joker. 

Tammy Abraham – hjemme mot Bournemouth

Mannen som startet sesongen som en av tre likestilte spisser i Chelsea til 7.0 millioner fortsetter å være blant sesongens beste Fantasy-kjøp. Scoringen mot Lille i midtuka var en lovende oppladning til helgens møte med Bournemouth, som har sluppet inn 2,2 mål per kamp de siste fem rundene. Hittil i sesongen er det kun Manchester City (337) som har fyrt av flere skudd enn Chelsea (274), og utenom Vardy (26) har ingen flere skudd på mål enn Abraham. Men det beste argumentet for å velge Tammy som kaptein denne runden, er fraværet av både Steve Cook og Nathan Aké i midtforsvaret til Bournemouth. Dermed er bordet dekket for flere målpoeng på Tammy Abraham. 

Marcus Rashford – hjemme mot Everton

Med fem mål og to målgivende på de siste fem kampene er også Marcus Rashford et glohett kapteinsvalg i helgens runde. På de første seksten ligakampene har Rashford allerede utlignet sin beste sesong scoringsmessig på ti scoringer, og det er på hjemmebane målene oftest kommer. På åtte ligakamper på Old Trafford har Rashford bokført syv mål, og ingen har flere skudd totalt enn engelskmannens 51 skudd så langt denne sesongen. Etter å ha sett gårsdagens Europa League-oppgjør med beina høyt på benken, vil Everton slite med å holde nullen – noe de har klart bare én gang på de siste fjorten kampene. 

Kevin De Bruyne – borte mot Arsenal

Med kun to mål og en målgivende på sine siste ni er nok Kevin De Bruyne nærmere salgslista på Fantasy-lagene våre enn å få kapteinsbindet, men poengtavla forteller ikke hele sannheten her. På de siste fem kampene er belgieren den midtbanespilleren som har flest skudd, og ingen har flere forsøk på målgivende på de samme fem kampene. De Bruyne har også skapt overlegent flest sjanser denne sesongen, faktisk dobbelt så mange som Sadio Mané (30). Etter at Guardiola lot De Bruyne hvile i samtlige nitti minutter i midtuka, er også Kevin klar for å dele ut julegaver på Emirates. Arsenal har nemlig sluppet inn minst to mål i hver av sine siste tre hjemmekamper, og det er kun Norwich (99) som har sluppet til flere skudd på mål enn Arsenal (94) denne sesongen. 

Heung-Min Son – borte mot Wolverhampton

Bortekamp mot sultne ulver i god form er kanskje ikke å foretrekke denne runden, men formen til Wolves er ikke like god som formen til Heung-Min Son. På Mourinhos første fire kamper har Son levert to mål og fire målgivende, og ingen har høyere xA (Expected Assist) enn Sonaldo på de siste fem kampene. Førsteinntrykket av Wolverhampton som et solid lag defensivt bør du heller ikke la deg lure av, da Rui Patricio og co kun har holdt nullen en gang på sine siste åtte kamper. Og er det noe Tottenham og Heung-Min Son gjør, så er det å angripe. Med Mourinho på trenerbenken har Spurs et målsnitt på tre mål per kamp, så det er ingen grunn til å tvile på at Tottenham går målløse av banen søndag ettermiddag.

Jamie Vardy – hjemme mot Norwich

Å gi kapteinsbindet til Jamie Vardy trenger ingen argumenter utover at det er nettopp Norwich som er helgens motstander. Den elleville målformen med elleve mål og tre målgivende på de siste åtte er nettopp ellevill, og Leicester har scoret minst to mål i alle disse åtte kampene Vardy har scoret. I tillegg har Norwich sluppet inn minst to mål i 13 av 16 ligakamper denne sesongen, og ingen slipper til flere skudd på mål enn Tettey og gjengen. Kun Southampton (35) har sluppet inn flere mål enn Norwich (34), men etter helgens møte med Jamie Vardy topper nok Norwich den lista også. 

Minas kaptein: Sadio Mané

Ole Martins kaptein: Jamie Vardy