Runde 12: Nøkkelspillere

Jetro Willems – 4.5 millioner

Den flyvende hollender på venstrebacken til Newcastle har sneket seg litt under radaren i første tredjedel av sesongen, men hjemme mot Bournemouth er det på tide å løfte frem Jetro Willems. Newcastle har – sammen med Leicester – sluppet inn færrest mål på hjemmebane denne sesongen, og får besøk av et Bournemouth-lag som kun har scoret ett mål på de siste fire kampene.

I forrige runde noterte Willems seg for en målgivende og hans fire forsøk på assists mot West Ham var faktisk like mange som Kevin De Bruyne. Da er 4.5 millioner noe alle bør ta seg råd til. 

Sadio Mané – 12.0 millioner

Selv om det er selveste Manchester City som kommer på besøk, skal det nok mer til for å skremme Sadio Mané. Helten fra Villa Park forrige helg har et poengsnitt på 8,75 per kamp hjemme på Anfield, og fikk til og med en rolig kveld på benken mot Genk nå i midtuka.

Det er ikke gode nyheter for et Manchester City-forsvar som ser ganske så sårbart ut. Ederson er mest sannsynlig skadet, og generalprøven til reservekeeper Claudio Bravo var så ille at premieren umulig kan bli bra. Når tomrommet etter Aymeric Laporte i tillegg ofte fylles med personlige feil og nonchalant pasningsspill, kan du banne på at Liverpool vil vinne ballen høyt i banen og at Sadio Mané vil få gode arbeidsvilkår. 

Jamie Vardy – 9.4 millioner

Ligaens toppscorer har levert ti mål og to målgivende på sine første elleve kamper, og både Leicester og Vardy ser ut til å være på vei mot noe stort denne sesongen. Målformen til Vardy er det ingenting å si på, ei heller mot helgens motstander Arsenal. På åtte kamper fra start mot Arsenal har Vardy scoret åtte mål. Den statistikken ligger an til å pyntes på lørdag kveld, mot et Arsenal-forsvar som har holdt nullen to ganger på sine siste 24 bortekamper.

Kun Norwich og Aston Villa slipper til flere skudd enn Arsenal, så arbeidsforholdene kan ikke bli særlig mye bedre for Jamie Vardy denne helgen – som derfor er rundens beste kapteinsvalg.

Beste formspiller: Christian Pulisic – 7.3 millioner

Etter en ganske så myk start på Chelsea-karrieren ser det ut til å virkelig ha løsnet for Christian Pulisic, som er i brennheit form om dagen. Fire mål på de to siste kampene sier sitt, og selv om plassen i startoppstillingen til Lampard kanskje kan betviles, er det fryktelig merkelig å vrake en spiller med så god målteft.

Lørdagens motstander, Crystal Palace, har ikke holdt nullen på bortebane denne sesongen, og Chelsea fyrer fortsatt på alle sylindre offensivt med elleve mål på de siste fire kampene og fire mål mot Ajax i midtuka. 

Beste kamp på papiret: Raul Jimenez – 7.2 millioner

Forrige sesongs store åpenbaring forkledd i ulvedrakt har fått opp dampen nå som høstmørket senker seg. Etter 3,4 poeng i snitt per kamp på de første syv kampene, har poengsnittet til Raul Jimenez doblet seg til 7 poeng per kamp på de siste fire.

Meksikaneren var spilleren med flest skudd totalt i forrige runde, og når søndagens motstander Aston Villa er det laget som slipper til flest skudd totalt, skjønner selv vi som er dårlige i matte at Jimenez + Aston Villa = målpoeng. 

Minas kaptein: Raul Jimenez

Ole Martins kaptein: Jamie Vardy