Runde 11: Nøkkelspillere

Å velge nøkkelspillere til den ellevte Fantasy-runden er ikke akkurat rakettforskning når Manchester City spiller hjemme mot Southampton, Liverpool møter Aston Villa borte og Chelsea skal på tur til Watford.

Så og si alt som kan krype og gå av offensiv kraft fra de tre nevnte topplagene er gode Fantasy-valg denne helgen, så derfor er våre utvalgte denne uken valgt med en liten vri:

Ingen av rundens fem nøkkelspillere har eierandel over 10%. Dermed bør du ikke tipse noen av konkurrentene dine om disse:

Forsvar: Benjamin Mendy

Blidfisen som jobber deltid i Manchester Citys sosiale medier-team topper ønskelista blant forsvarsspillerne for andre uka på rad. Etter ni mål i sekken forrige helg, er det ingen bombe at Southampton har sluppet inn flest denne sesongen, og til Mendys fordel er kun to lag har scoret færre enn Ings og gjengen.

Mendy fortsetter der han slapp forrige sesong hvis man ser på heatmap, han er ekstremt offensiv og ble frarøvet en assist forrige kamp. Denne helgen blir det tosifra. 

Midtbane: Anthony Martial

Manchester Uniteds nye nummer ni var tilbake etter skadeavbrekket mot Norwich forrige runde med en skyhøy xG ingen andre kunne matche, også hvis vi ser bort i fra straffen. Tre av tre avslutninger kom på mål (+ straffen), hvor samtlige skudd ble avfyrt innenfor motstanderens sekstenmeter.

Franskmannen har levert målpoeng i hver eneste kamp fra start og er en gavepakke i form av en midtbanespiller til under 8.0 som spiller spiss. Her er det bare å hive seg i båten før eierandel og poengsummer kommer opp i førti knop. 

Angrep: Neal Maupay

Jakten på gull blant spissene under 6.5 millioner ser ut til å være avblåst, for Neal Maupay har danket ut good’old Glenn på topp i Brighton med god grunn. Den eneste spissen som har flere avslutninger enn Maupay de siste tre kampene er Gabriel Jesus – som tross alt har ligaens beste servitører.

9 av avslutningene har kommet inne i motsanderens boks, og ingen spisser har flere forsøk på assist de siste tre. Da passer det som hånd i keeperhanske at helgens motstander Norwich slipper inn 2.4 mål i snitt per kamp. 

Beste formspiller: Marcos Alonso

Litt ut av det blå har tidligere Fantasy-favoritt Marcos Alonso tatt tilbake tronen som poengkonge i de bakre rekker. Ingen forsvarsspillere har plukka mer poeng enn Alonso de siste fire kampene, med et poengsnitt på 7.5 per kamp. I samme periode har spanjakken flest touch og 3 avslutninger inne i motstanderens boks. Prisen på 6.3 er kanskje stiv, men eierandelen på 4.4% er så pent som det får blitt mot tabelljumbo Watford. 

Beste kamp på papiret: Heung-Min Son

Målgivende og tverrliggertreff på Anfield forteller om bedre tider i vente for Heung-Min Son. Everton har tapt fem av sine seks, og har i samme periode sluppet inn 12 mål.

Med kun en smultring på de siste åtte kampene og Yerry Mina ute med skade, er det mye mulig at sør-koreaneren gjør en deja vu fra sist han var på Goodison Park. Da ble det to mål og en målgivende, noe Heung-Min Son kan levere uten problemer. 

Minas kaptein: Sadio Mané

Ole Martins kaptein: Raheem Sterling