Runde 10: Nøkkelspillere

Flere av de heiteste Fantasy-spillerne har gjort seg godt bemerket ute i Europa denne uka, men den aller varmeste glohaugen finner vi hos Pep Guardiola på Etihad. Du er nemlig en skikkelig adrenalin-junkie om du velger å gå inn i helgens Fantasy-runde uten spillere fra Manchester City.

Her er helgens nøkkelspillere – som alle spiller i blått:

Benjamin Mendy

Benjamin Mendy har fått god tid til å spille seg tilbake i kampform og når Mendy først fyrer på alle sylindre er det bare å hoppe på, spesielt når konkurrent Zinchenko er ute med kneskade. Franskmannen er kanskje en kortsiktig investering både med tanke på Pep-rulett og skadehistorikk, men hjemmekamp mot Aston Villa er akkurat den typen kamp som kan gi tosifret avkastning med både clean sheet og en målgivende eller to til de som lever i nuet sammen med Benjamin Mendy.

Kevin De Bruyne

Sesongens store Fantasy-spiller så langt er en selvfølge denne helgen, og med sine 66 poeng på syv kamper fra start (!) er det ingen tvil om hva Kevin De Bruyne kan levere av poeng. Aston Villa har sluppet til flest skudd totalt (162) så langt denne sesongen, og på hjemmebane er den belgiske sommelier i en helt egen klasse. På sine siste tre hjemmekamper har De Bruyne nemlig høstet inn elleville 41 poeng. Det er 13,6 poeng i snitt! Det er 2,6 poeng mer enn Raheem Sterling har fått med seg på sesongens fire hjemmekamper. De beste kapteinsalternativene spiller i lyseblå drakt denne helgen, og Kevin De Bruyne er kapteinsvalget som lyser aller sterkest av dem!

Jamie Vardy

Det lyseblå hegemoniet til Manchester City i denne ukens spalte avbrytes med noe mørkeblått fra Leicester. Jamie Vardy scorer uansett motstander, og har scoret 15 mål på de 19 kampene Brendan Rodgers har sittet i managerstolen. Southampton har fortsatt til gode å vinne en hjemmekamp denne sesongen og har kun holdt nullen én gang på sine 18 siste hjemmekamper. Statistikken på 10 innslupne mål på hjemmebane denne sesongen blir nok ikke bedre etter at Jamie Vardy og Leicester har vært på besøk fredag kveld. 

Beste formspiller: Raheem Sterling

Om Raheem Sterling kjører reprise fra midtukas Champions League-kamp mot Atalanta med tre mål og to målgivende, ville de 38% med Sterling på laget hanke inn 26 poeng. Så er spørsmålet om det er mer igjen på flaska etter den berømte ketchup-effekten på tirsdag, og om Guardiola synes fem målpoeng på nitti minutter er godt nok til å beholde plassen i startelleveren. Svaret er et klinkende klart ja, og med Aston Villas grusomme defensive tall, er Raheem Sterling også et åpenbart kapteinsvalg denne helgen. 

Beste kamp på papiret: Sergio Agüero

Alle gode ting er fire fra Manchester City sa en gang en klok Fantasy-spiller, og denne helgen er intet unntak. Etter at Sergio Agüero var venstre saftblander mot Crystal Palace forrige runde, er det nok mange Agüero-eiere som sitter på pinebenken denne runden. Men hjemme på Etihad er Agüero så og si selvskreven. Kun Ederson og Rodrigo har spilt flere minutter på hjemmebane hittil, og på sine siste fire kamper mot helgens motstander fra Birmingham har Sergio Agüero scoret seks mål – fem av dem på tre hjemmekamper. Hørte jeg noen si åpenbart kapteinsvalg?