Runde 9: Nøkkelspillere

Med enkle hjemmekamper for Chelsea og Tottenham som litt krydder til helgens store hovedrett med Manchester United – Liverpool er det mange gode poengmuligheter i den niende Fantasy-runden.

Manchester City har fått tilbake Kevin De Bruyne fra skade, men er det nok til å slå tilbake borte mot Crystal Palace som er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen? Vi tror de lyseblå vil få sin revansje, selv om de vrakes fra denne rundens nøkkelspillere – som er følgende fem:

Forsvar: Ricardo Pereira

Når du er forsvarsspilleren med flest poeng etter åtte runder og møter Burnley på hjemmebane, er du selve definisjonen på nøkkelspiller. Ricardo Pereira trives ekstremt godt hjemme på King Power Stadium og har scoret i begge sine to foregående hjemmekamper. Med både vilje og tillatelse til alltid å være med framover, vil den portugisiske høyrebacken være høyt oppe på poenglista denne helgen. 

Midtbane: Mason Mount 

Gullgutten på Stamford Bridge har erobret hjertene til flere enn bare Chelsea-fansen i sin debutsesong i Premier League. Hadde du kjøpt aksjer i Mason Mount AS før sesongstart kan du gni deg i hendene, etter at prislappen har steget fra 6.0 til 6.8 millioner på åtte runder. Hjemme mot Newcastle er akkurat den type bilag hvor vi regner med nye målpoeng på Mount, så har du fortsatt ikke investert i Mason Mount – løp og kjøp. 

Angrep: Callum Wilson

Tre mål og to målgivende på fire hjemmekamper. Nei, det er ikke Aubameyang eller Vardy vi snakker om, det er Callum Wilson. En av forrige sesongs største Fantasy-stjerner fortsetter der han slapp, og er en trofast poengplukker på hjemmebane. Likevel har Wilson en eierandel på overraskende 12%, som vi forventer blir høyere etter at ligaens dårligste forsvarsrekke fra Norwich har vært på besøk i helgen.

Har du ennå ikke bestemt deg for hvem du skal velge som kaptein, anbefaler vi Callum Wilson på det varmeste. 

Beste formspiller: Sadio Mané

Stjerna som skinner sterkest på Anfield om dagen kommer fra Senegal og har satt sin egyptiske kamerat pent i skyggen. Sadio Mané var i storhumør og leverte mål og målgivende mot Leicester før landslagspausen, og ser denne helgen ut som den største trusselen mot det skadeskutte United-forsvaret som mangler David De Gea i buret. På kontringer, fra innlegg, langskudd – Sadio Mané kan score akkurat som han vil, også på Old Trafford.

På papiret: Heung-Min Son

Det er egentlig oppsigelsesgrunn at en Tottenham-spiller er med her før helgen, slik som de opptrådte mot Brighton forrige runde. Men når jumboplasserte Watford kommer på besøk er det vanskelig å se for seg noe annet enn ny poengfest for Heung-Min Son. Den energiske sør-koreaneren har snittet på 10,5 poeng på sine siste to hjemmekamper, og tallet ti er det magiske tallet her; Watford har nemlig sluppet inn ti mål på sine siste to bortekamper.