Runde 8: Nøkkelspillere

Med ny landslagspause på trappene etter helgen kan denne Fantasy-runden være den perfekte runden for å gamble litt!

Blant våre fem nøkkelspillerne denne runden finnes det både opplagte storkanoner, men også noen spennende jokere med lav eierandel.

Dette er helgens nøkkelspillere:

Forsvarsspiller: John Lundstram

Gullgutten fra Sheffield er denne sesongens gavepakke. Klassifisert som forsvarsspiller til billigst mulig pris, for et lag som har bevart sitt defensive grunnlag fra forrige sesong.

John Lundstram har allerede notert seg for mål og målgivende denne sesongen, og Sheffield United har ennå ikke tapt på bortebane denne sesongen. Så når ligaens dårligste lag som kun har scoret fire mål totalt og null niks nada på sine to siste kamper står på motstat banehalvdel, må du spille John Lundstram fra start i helgens runde.

Midtbanespiller: Riyad Mahrez

Mange av oss hadde vel egentlig glemt at Riyad Mahrez fortsatt eksisterte, men nå som han begynner å få tillit av Guardiola er det ingen som ikke blir fristet av vingen fra Algerie.

Med 25 poeng på sine siste to kamper er målformen til Mahrez ingenting å diskutere, så da brytes alt ned til spørsmålet om spilletid. Både Kevin De Bruyne og Bernardo Silva ute med henholdsvis lyskeskade og suspensjon, og dermed er plassen til Mahrez i startelleveren hjemme mot Wolverhampton trygg.

Glemte jeg å si at eierandelen hans er 5%? 

Spiss: Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenals ledestjerne har levert så til de grader denne sesongen og blitt en gjenganger her på bloggen. Pierre-Emerick Aubameyang har scoret i hver bidige runde, bortsett fra mot Liverpool hvor han nøyde seg med en assist, og som en ekstra glasur på kaka lot Unai Emery sin beste spiss hvile i gårsdagens Europa League-kamp.

Dermed slipper vi frykten for at Aubameyang har tunge legger, og søndagens hjemmekamp mot Bournemouth er det bare å glede seg til. Bournemouth har ikke holdt nullen en eneste gang så langt, og kommer ikke til å gjøre det denne helgen heller.

Har du ikke Aubameyang på laget, bør du gjemme deg godt bak sofaen søndag ettermiddag.

Har du Aubameyang på laget, gir du han kapteinsbindet. 

Beste formspiller: Andriy Yarmolenko

I skyggen av Sebastien Haller har Andriy Yarmolenko begynt å skinne ganske så sterkt ute på vingen til West Ham. Med 20 poeng på sine to siste kamper og tre mål på de siste fire er ukraineren blant heiteste offensive spillerne om dagen.

Både pris og eierandel på 6.0 millioner og 4.0% gjør Yarmolenko enda mer fristende, og lettere å få plass til på laget før helgens runde. West Ham har ikke tapt siden åpningsrunden mot City, og hjemme mot Crystal Palace bør det bli enda en seier – og enda en runde med tosifret poengscore for Andriy Yarmolenko.

Beste kamp på papiret: Chris Wood

Den store kjempen på topp hos Burnley kunne like gjerne vært denne rundens formspiller med sine tre mål på de siste to kampene. Og hadde det vært en egen kategori for beste verdi hadde Chris Wood fort vært høyaktuell der også med prislappen 6.2 millioner.

Men det beste argumentet for å ha Chris Wood på laget denne helgen er at Everton kommer på besøk. Everton har sluppet inn 12 mål på de siste fem kampene, og fem av de tolv innslupne har kommet på dødballer.

Ingen lag har sluppet inn flere på dødball enn Everton denne sesongen, så gjett om Chris Wood gleder seg til kamp.

Minas kaptein: Raheem Sterling

Ole Martins kaptein: Sergio Agüero