Runde 6: Nøkkelspillere

Patrick Van Aanholt

Det er kanskje en overraskelse at Van Aanholt er nøkkelspilleren i de bakre rekker denne runden etter -2 mot Tottenham forrige helg, men når Crystal Palace spiller hjemme på Selhurst Park er det alltid poeng å hente. Ørnene har holdt nullen i begge sine hjemmekamper denne sesongen, og Van Aanholt får alltid offensive rom å boltre seg i. Wolverhampton har sluppet inn 8 mål på sine siste to kamper, og etter tapet mot Braga i Europa League i går kveld, er det svært sannsynlig at det ulvene møter opp med trøtte bein som skal slite å holde følge med de offensive løpene til Van Aanholt. 

Sadio Mané 

MATADOR: Mané hadde god grunn til å feire forrige gang han møtte Chelsea. (Foto: Scanpix)

Med tre mål på sine siste to kamper er det ingenting å si på formen til Sadio Mané, og på de fire kampene senegaleseren har startet for Liverpool denne sesongen har han et poengsnitt på 9,75 poeng. Mané er selvfølgelig i startoppstillingen når Liverpool møter Chelsea på Stamford Bridge, hvor Chelsea skal få store problemer med å holde nullen for første gang denne sesongen. Kun Norwich (12) har sluppet inn flere mål enn Chelsea (11) denne sesongen, og da lagene møttes i Supercupfinalen for en knapp måned siden, var det nettopp Mané som scoret begge målene til Liverpool. 

Pierre-Emerick Aubameyang

SOLID: Aubameyang leverer poeng jevnt og trutt. (Foto: Scanpix)

Det er ikke akkurat mye å utsette på formen til Pierre-Emerick Aubameyang heller, som scoret begge målene for Arsenal forrige helg og som har scoret i begge (og alle) hjemmekamper hjemme denne sesongen. Med Alexandre Lacazette skadet, er forrige sesongs toppscorer den naturlige avslutteren på Arsenals mange angrep som vil komme mot Aston Villa søndag kveld. Og selv om Aston Villa har vist gode tendenser defensivt i det siste, skal det mer til for å stoppe Aubameyang – som hittil har levert målpoeng i hver bidige kamp. 

Form: Callum Wilson

BILLIGSALG: Callum Wilson har sunket i pris, og kan være et megakupp. (Foto: Scanpix)

Apropos målpoeng i hver kamp denne sesongen: Callum Wilson har tre mål og tre målgivende denne sesongen, som også betyr at Wilson har plukket poeng hver eneste helg. Likevel har engelskmannen falt 0.2 i pris og mistet ca. 400.000 eiere, så Fantasy-folket har tydeligvis skyhøye forventninger til Wilson denne sesongen. Wilson er også med i gjengen som har med seg to mål i bagasjen fra forrige runde, og selv om Tammy Abraham er vill form om dagen, er Southampton tross alt en enklere motstander enn Liverpool.

Fixture: Sergio Agüero

UTHVILT: Agüero fikk hvile i Champions League. Nå venter Watford. (Foto: Scanpix)

Uansett hvem Manchester City møter på hjemmebane frister de offensive spillerne i lyseblå drakt. Etter en forholdsvis lang tur til Ukraina i midtuka der både Raheem Sterling og Kevin De Bruyne startet kampen, fikk Sergio Agüero hvile på benken i samtlige nitti minutter. Etter at Pep snurret i gang rotasjonsrouletten sin forrige helg, vil dermed argentineren med syv mål på sesongens første fem kamper ha friske bein hjemme mot Watford – en motstander Agüero har 10 mål på 7 kamper mot. 

Minas kaptein: Raheem Sterling

Ole Martins kaptein: Sergio Agüero