Runde 5: Helgens nøkkelspillere

Etter en altfor lang landslagspause kommer det endelig en ny Fantasy-runde rullende mot oss, som for mange blir starten på den nye hverdagen etter å ha brukt sesongens første Wildcard. Med gloheite kamper for både Liverpool og Manchester City er denne helgens nøkkelspillere sterkt preget av de to beste lagene i ligaen, men hvem er det beste kapteinsvalget?

Her er de fem spillerne som frister aller mest før helgens runde:

Trent Alexander-Arnold

JUVEL: Flere enn Jordan Henderson som er glad i Trent Alexander-Arnold. (Foto: NTB Scanpix)

Ingen forsvarsspillere har vært i nærheten av å skape like mange sjanser som Liverpools gullgutt så langt denne sesongen. 14 sjanser skapt på fire kamper er kruttsterkt, og den eneste spilleren som har skapt flere er Kevin De Bruyne (16). I tillegg er Alexander-Arnold også den forsvarsspilleren som har skapt flest store sjanser. Det er ikke tilfeldig at den unge backen foreløpig er assistkongen blant forsvarsspillerne denne sesongen. Kun Watford har scora færre mål en Newcastle så langt denne sesongen, og Liverpool bør ha gode muligheter til å holde nullen hjemme på Anfield. Alt ligger til rette for at Trent Alexander-Arnold kan levere sin andre strake kamp med tosifra poengsum. 

Kevin De Bruyne

Som nevnt er den belgiske playmakeren den spilleren som har skapt flest sjanser denne sesongen, og han troner også øverst når vi ser på hvem som har skapt flest store sjanser. Norwich er i utgangspunktet et offensivt lag, og det betyr at det kommer til å åpne seg rom som Kevin De Bruyne kan utnytte. Basert på det vi så i landslagspausa er Kevin tilbake i superform, og da er det bare å lene seg tilbake og la poengene renne inn. Det har blitt seks målpoeng på fire kamper så langt i Premier League, og det er ingen grunn til å tro at han har planer om å roe ned denne helga. 

DYNAMITT: Kevin De Bruyne og Sergio Agüero er kruttsterke hver for seg, men sammen er de dynamitt. (Foto: NTB Scanpix)

Sergio Agüero

Seks mål og én assist er fasit etter de fire første kampene. Han har scora i samtlige kamper så langt, selv da han starta som innbytter i runde 1. Nå skal argentineren møte det laget som har sluppet inn flest mål så langt, og som slipper til flest avslutninger på mål. I motsetning til lagkamerat Raheem Sterling har Agüero ikke spilt landslagsfotball, og bør derfor være uthvilt og klar til innsats mot Norwich. Om du har Sergio Agüero er han et åpenbart kapteinsemne denne helga. 

Formspiller: Tammy Abraham

LYSENDE FREMTID: Tammy Abraham ser ut til å ha kapret spissplassen i Chelsea. (Foto: NTB Scanpix)

Det er en rekke formspillere som virker brennheite om dagen, men Tammy Abrahams fire mål på de siste to kampene gjør at han brenner enda sterkere enn resten. Kun Sergio Agüero har vært like målfarlig de to siste rundene. Det er fortsatt uklart hvor trygg Abraham er med tanke på spilletid, men vi tror Lampard vil gi unggutten sjansen igjen denne helga. Selvtillit og flyt betyr enormt mye for spisser, og enda mer for unge spillere. Det skal sies at Chelseas to siste kamper har vært mot Norwich og Sheffield United. Wolverhampton er en tøffere motstander, men ulvene har sluppet inn fire mål på sine tre siste seriekamper. 

På papiret: Pierre-Emerick Aubameyang

MÅLTYV: Tross ny manager, tror vi Watford vil slite mot Aubameyang og Arsenal. (Foto: NTB Scanpix)

Watford har hatt en tung start på sesongen, og har gitt Javi Gracia sparken. De har sluppet inn åtte mål på fire kamper, og har sluppet inn tre mål eller flere i sine tre siste hjemmekamper i Premier League. Aubameyang har levert målpoeng i samtlige kamper så langt, og står med tre mål og én assist så langt. Da Arsenal kom på besøk til Vicarage Road forrige sesong var det Aubameyang som ble matchvinner, og det kan fort skje igjen denne helga. 

Ole Martins kaptein: Sergio Agüero

Minas kaptein: Raheem Sterling