Runde 3: Nøkkelspillere

Opp til passering på runde tre, begynner byttene å sitte litt løsere i lomma. Både Manchester United og Manchester City har pene kamper på papiret denne helgen, men ikke så pent som Tottenham og Harry Kane. Dette er helgens nøkkelspillere:

Aaron Wan-Bissaka 

Selv om nysigneringen fra Crystal Palace ankom Old Trafford med høye forventninger på sine skuldre, fortsetter Wan-Bissaka å overgå alles forventninger. Med sin kompromissløse og hardtarbeidende spillestil er Wan-Bissaka en skikkelig magnet for bonuspoengene som deles ut etter kamp. Selv når Manchester United ikke holder nullen, er høyrebacken svært nærme å plukke med seg noen ekstra poeng. Når Crystal Palace kommer på besøk denne lørdagen er det svært store sjanser for at forsvarsrekka til Manchester United vil spise smultringer etter kampen, og da er Aaron Wan-Bissaka garantert bonuspoeng. 

Raheem Sterling 

USTOPPELIG: Raheem Sterling har hatt en forrykende start på sesongen, og til helgen møter han favorittlaget sitt. (Foto: NTB Scanpix)

Å bare velge én nøkkelspiller blant midtbanespillere er en tøff oppgave, men når statistikken til Raheem Sterling mot Bournemouth viser 10 mål og 2 målgivende på sine siste 8 kamper er det smått umulig å gå uten lynvingen til Guardiola. Bournemouth er altså det laget Sterling har scoret flest mål som Manchester City-spiller, og når Sterling i tillegg er i så enorm scoringsform, er det ingen ankepunkter mot Sterling denne helgen. Med Kevin De Bruyne i festhumør som servitør, virker hele Manchester City-maskineriet  å ha funnet enda et ekstra gir offensivt. Dermed er Raheem Sterling den spilleren du må ha på laget denne runden og helgens beste kapteinsvalg. 

Marcus Rashford  

TALISMAN: Nå som spørsmålet om hvem som er Uniteds straffetaker er lagt død, er Marcus Rashford gloheit før helgens runde. (Foto: NTB Scanpix)

Bare for å ha nevnt det med en gang; Anthony Martial burde vært med her også, men etter at Paul Pogba har skutt seg bort fra straffeansvaret, er den allerede gode verdien til Marcus Rashford blitt enda høyere. At Rashford er blitt en bedre spiss med Solskjær på benken er det ingen tvil om, og det ser virkelig ut som at samspillet mellom Martial og Rashford skal bli altfor mye å takle for det skadepregede forsvaret til Crystal Palace. Roy Hodgsons menn var heldige som kun slapp inn ett mål mot Sheffield United forrige helg, og kan bli hardt straffet mot et energisk og fremadstormende Manchester United – med Marcus Rashford i spissen. 

Beste formspiller: Teemu Pukki 

TOPPSCORER: Teemu Pukki ligger foreløpig svært godt an til å hente toppscorertittelen for andre sesongen på rad. (Foto: NTB Scanpix)

Etter hattricket forrige helg var det ganske lett å finne den store formspilleren inn mot helgens runde. Forrige sesongs toppscorer i Championship har hittil levert varene som tidenes Foodora-bud (stå på krava!), for det er Pukki som har flest avslutninger totalt, flest skudd på mål og flest skudd inne i boksen så langt denne sesongen. Og selv om det er Chelsea som kommer på besøk, har Zouma og gjengen tillatt hele femten avslutninger innenfor boksen på sine to første seriekamper. Dermed tyder alt på at Teemu Pukki vil pynte på sin elleville scoringsform denne helgen også.

Beste kamp på papriet: Harry Kane

FOMO: Alle som ikke har Harry Kane på laget denne runden skjelver i buksene når Tottenham har helgens beste kamp på papiret. (Foto: NTB Scanpix)

Hvis trenden om at det skal scores et hattrick i hver runde fortsetter, skal det godt gjøres å finne noen lavere odds på at det hattricket kommer på Tottenham Stadium. Og nei, det blir nok ikke Jonjo Shelvey, men sjansen for at Harry Kane kan ta matchballen under armen når dommeren blåser av etter nitti minutter er definitivt tilstede. To scoringer i første hjemmekamp gir selvtillit, og at Newcastle slapp inn et hattrick mot Pukki og Norwich bare for en uke siden, gir enda mer selvtillit til alle som har Harry Kane på laget sitt. 

Minas kaptein: Raheem Sterling

Ole Martins kaptein: Harry Kane

Lykke til med runden! Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!