Runde 2: Nøkkelspillere

Etter en sesongåpning hvor så og si alle storkanonene leverte målpoeng, er det duket for flere spennende godbiter i helgens runde. Er formen til Raheem Sterling så skuddsikker at motstanderen ikke betyr noe? Hvilket lag har den beste kampen på papiret? Og hvem er helgens beste kapteinsvalg?

Dette er nøkkelspillerne til helgens runde:

Lucas Digne (6.0 millioner)

Med seks poeng i banken etter første runde er Lucas Digne klar for sin første ligakamp hjemme på Goodison Park, hvor vi tidligere har fått servert både frisparkscoringer og målgivende pasninger. Og det er akkurat den pakka med offensivt potensial som gjør Digne verdt prisen på 6.0 millioner før hjemmemøtet med Watford. I første serierunde kom Crystal Palace til kun 2 avslutninger på mål, så Everton-forsvaret virker å være godt rustet allerede fra sesongstart og har store muligheter til å holde nullen for andre kamp på rad. 

OFFENSIV: Lucas Digne ser ut til å ligge ekstremt høyt i banen denne sesongen. (Foto: NTB Scanpix)

Lucas Digne og Everton møter nemlig et Watford-lag som ikke produserte en eneste stor sjanse i sin sesongdebut hjemme mot Brighton, og Troy Deeney og hans kompanjonger vil nok ikke slippe lettere til mot Everton til helgen. Og hvis du trenger enda flere grunner til at Digne skal levere denne helgen, kan det jo nevnes at franskmannens gjennomsnittlige posisjon var høyere i banen enn kantspiller Bernard i første runde. Dermed er alt duket for tosifret poengscore for Lucas Digne hjemme mot Watford.

Mohamed Salah (12.5 millioner)

Det er kanskje kjedelig, men det er smått umulig å gå inn i en ny Fantasy-helg uten Mohamed Salah på laget. Egypteren som ligger soleklart høyest i banen blant Liverpool-spillerne leverte både mål og målgivende allerede fra første runde og de observante av oss fikk også med seg at Salah har begynt å ta cornere. Dermed er potensialet for målgivende enda større med Van Dijk som siktepunkt inne i boksen, i tillegg til Salahs enorme appetitt for mål. 

PÅLITELIG: Mohamed Salah er glad i å møte Southampton og er en populær kaptein denne helgen også. (Foto: NTB Scanpix)

Mohamed Salah er ikke bare spilleren med flest poeng forrige sesong, men også spilleren med de beste underliggende tallene. Det var Salah som fyrte av flest skudd på mål forrige sesong, og spesielt mot Southampton trives krølltoppen særdeles godt. Med fem mål og en målgivende på de siste fire kampene mot Southampton, er ikke bare Mohamed Salah en nøkkelspiller denne helgen – Salah er et åpenbart kapteinsvalg i denne runden også, selv om egypteren spilte 120 minutter i Istanbul onsdag kveld.  

Pierre-Emerick Aubameyang (11.0 millioner)

Og apropos god historikk mot helgens motstander – Pierre-Emerick Aubameyang har all grunn til å glede seg til møtet med Burnley hjemme på Emirates denne helgen. På sine tre siste møter med betongstopperne til Sean Dyche har Aubameyang notert seg for seks mål og en målgivende, og til tross for at Burnley holdt nullen hjemme mot Southampton, slipper Burnley så og si alltid til en god del skudd og avslutninger i mot. Så er spørsmålet om Nick Pope og gjengen kan stå imot når Aubameyang også får med seg flere av sine beste lekekamerater på topp? Vi tror ikke det. 

GIFTIG: Pierre-Emerick har en ellevill scoringshistorikk mot helgens motstander Burnley. (Foto: NTB Scanpix)

Det ser unektelig dårlig ut for en ny smultring for Burnley, da Arsenal var ligaens tredje beste hjemmelag etter suverene Liverpool og Manchester City forrige sesong. Med over 2 mål i snitt på hver hjemmekamp er også Aubameyang et soleklart kapteinsemne denne helgen, spesielt siden det kun var Fulham (36) og Cardiff (38) som slapp inn flere mål på bortebane enn Burnley (32) forrige sesong. 

Helgens formspiller: Raheem Sterling (12.5 millioner)

Den heiteste av dem alle før helgens runde er Raheem Sterling. Med hattrick og tjue poeng rett i lomma har denne sesongens dyreste Manchester City-spiller fyrt opp fyrverkeriet fra første sekund, og driblefanten i lyseblått har garantert mer krutt igjen i beina. Sterling hadde flest skudd på mål i første runde og VAR rimelig uheldig som ikke fikk med seg enda flere poeng mot West Ham. 

GLOHEIT: Raheem Sterling er i spinnvill målform og kan levere målpoeng uansett motstander. (Foto: NTB Scanpix)

Hjemme på Etihad er Manchester City fryktinngytende gode, med 7,8 skudd på mål og 3,9 store sjanser i snitt per hjemmekamp. Pep Guardiolas menn spiller like offensiv fotball uansett hvem som står på motsatt banehalvdel, og spesielt oppgjørene mot Tottenham i Champions League i våres viste hvor ellevilt det faktisk kan bli mellom Manchester City og Tottenham lørdag kveld. 

Helgens beste kamp på papiret: Gylfi Sigurdsson (8.0 millioner)

Med Watfords grusomme sesongåpning hjemme mot Brighton friskt i minne, synes vi Everton har den mest fristende kampen på papiret. Med flere spennende alternativer i blått, er det likevel Gylfi Sigurdsson vi har størst tro på denne helgen. 

SENTRAL: Gylfi Sigurdsson har store muligheter for målpoeng hjemme mot Watford denne helgen. (Foto: NTB Scanpix)

I første serierunde mot Crystal Palace var det islendingen som hadde flest skudd totalt (4) og skudd på mål (2) blant Everton-spillerne, og med både dødball- og straffeansvaret liggende på sine skuldre er Gylfi både vital og sentral når Everton skal score mål – noe de garantert vil gjøre hjemme mot Watford lørdag ettermiddag.

Minas kaptein: Mohamed Salah

Ole Martins kaptein: Pierre-Emerick Aubameyang